https://playdotjs.com/

Memurları Sevindiren Protokol

Kartal Belediyesi ve Tüm Yerel-Sen Arasında Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokolü İmzalandı; Memura Her Ay Sosyal Destek 15 Bin TL, Yılda 4 Kez 5 Bin TL İkramiye

Ekonomi Yayın: 16 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 16.02.2024 07:58:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 4 dk.
57 okunma
Google News

Kartal Belediyesi ve Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) arasında toplu iş sözleşmesi ek protokolü imzalandı. Yeni ek protokol kapsamında memurlara yönelik ekonomik ve sosyal haklar ile ilgili iyileştirmeler yapıldı. Sosyal destek 15 bin TL’ye çıkarılırken, yılda 4 kez olmak üzere 5 bin TL ikramiye verilecek.

Kartal Belediyesi ve Birleşik Kamu İş’e bağlı Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) arasında yapılan ve halen yürürlükte olan Toplu İş Sözleşmesi’ne (TİS) ek olarak hazırlanan protokol düzenlenen törenle imzalandı.

Kartal Belediyesi Hizmet Binasında gerçekleşen ek sözleşme imza törenine Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra; Tüm Yerel-Sen Genel Mali Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Burak Uzuntaş, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri ve çok sayıda Kartal Belediyesi çalışanı katıldı.

Ekonomik ve Sosyal Haklar İyileştirildi

Tüm Yerel-Sen Genel Mali Sekreteri Burak Uzuntaş yaptığı konuşmada ülkedeki ekonomik ve sosyal duruma dikkat çekerek imzalanan ek protokolle ilgili hem sendika temsilcilerine, hem de Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e teşekkür etti. Uzuntaş, “Burada ayrıca yöneticilerime, yöneticilerimin yanında tüm Kartal Belediyesi memur çalışanlarına ve Kartal Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ek protokolün hepinize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Çalışanlara Yılda 4 İkramiye ve Sosyal Denge Tazminatı Desteği

Törende daha sonra yürürlükte olan Toplu İş Sözleşmesi’nin Ek Protokol’ü ilgili bilgilendirme yapıldı. Söz konusu yeni maddeler şöyle: Memur sosyal denge tazminatı 15 bin TL net olarak açıklandı. Günlük yemek ücreti net 187 TL olurken, zabıta personelinin günlük yemek ücreti net 250 TL oldu.  Ek protokole göre yılda 4 ikramiye ödenmesi konusunda uzlaşma sağlandı. Söz konusu 4 ikramiye her seferinde 5 bin TL olmak üzere Ramazan Bayramı - Kurban Bayramı - 30 Ağustos Zafer Bayramı - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ödenecek.

 

 

“Kartal’da değer üretmeye, iş yapmaya, icraat üretmeye hep birlikte devam edeceğiz.”

İmzalanan ek protokol ile ilgili açıklamaların ardından konuşmasını gerçekleştirmek üzere mikrofonu alan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, şunları dile getirdi: “Kartal’da değer üretmeye, iş yapmaya, icraat üretmeye hep birlikte devam edeceğiz. İmkânlarımızı zorluyoruz, zorlayacağız. Çünkü sizlere güveniyoruz. En son sıkı bir pazarlıkla 14 bin TL almışlardı. Hiç pazarlık etmeye gerek yok 15 bin TL olarak düzeltmiş olalım. İnanın bir on beş dakika önce geldiğim için bir 30 Ağustos’ta anlaşmışlardı. Cumhuriyetin 100. yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için de dördüncü ikramiyeniz sizlere hayırlı olsun. Gönül daha fazlasını yapmayı arzuluyor. Ben bu ekibe inanıyorum, bu ekibe güveniyorum. Önümüzdeki günlerin her birimiz için daha iyi geçeceğini umut ediyorum. Çünkü hep birlikte Kartal’da güzel işler yaptık, insanların hayatını kolaylaştıracak güzel projelere imza attık. Ev ziyaretleri yapıyorum. Gittiğimiz evlerde Mustafa Necati Etüt Merkezi’nin öğrencisini görüyorum. Bir yaptığım ev ziyaretinde kreş öğrencimizi görüyorum.  Yine başka bir ev ziyaretinde sizlerin dokunduğu ya bir sağlık personelimizin ya da başka bir personelimizin dokunduğu aileleri görüyorum. Emeğinize sağlık biz büyük bir aileyiz, sizlerle güçlüyüz. Kartal’da yapacak çok işimiz var diyor, hepinizi çok seviyorum.”

Konuşmaların ardından imza törenine geçilerek ek protokol imzalandı ve taraflar;  Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Tüm Yerel-Sen Genel Mali Sekreteri Burak Uzuntaş Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokol’üne imza attı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.