https://playdotjs.com/

Maltepelilerin “Halk Kart”ı var

Aile Sigortası” kapsamında dağıtılan “Halk Kart”lar yeni sahiplerini buldu.

Ekonomi Yayın: 05 Şubat 2023 - Pazar - Güncelleme: 05.02.2023 11:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
225 okunma
Google News

CHP’nin genel seçimlerdeki vaatlerinden olan ve ilk kez Maltepe Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Aile Sigortası” kapsamında dağıtılan “Halk Kart”lar yeni sahiplerini buldu.

 Maltepe sınırları içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşların alışveriş yapmakta kullanacağı kartlar, Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da katıldığı sabah kahvaltısında dağıtıldı.

Maltepe Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nce Seyirtepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltı programında ihtiyaç sahibi vatandaşların ilçede alışveriş yapabilmelerini sağlayan “halk kart”lar dağıtıldı. CHP’nin genel seçimlerdeki vaatlerinden olan ve ilk kez Maltepe Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Aile Sigortası” kapsamında dağıtılan kartların, 10. etabı, Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da katıldığı programda gerçekleştirildi.

“SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL GÖRMEYECEK DEDİK”

“Halk kart”ların dağıtılması için düzenlenen programda konuşan ve belediyenin Küçükyalı Tıp Merkezi, Maltepe Meydan Projesi, kreşler ve sosyal tesisler gibi hizmetlerden bahseden Başkan Ali Kılıç, “Hazır sizler de buradayken bir müjdeyi daha vermek isterim. Bu ekonomik koşullarda sizlerin de faydalanabileceği dördüncü sosyal tesisimizi Küçükyalı metro durağının yakınlarında açacağız. Burada halk kartların dağıtılması için bir araya geldik. Pandemi döneminde 3 bin 500 aileye sıcak yemek ve birçok aileye de gıda kolisi verdik. Bunları hiçbir zaman açıklamadık. Çünkü iyilik yaparken gönülleri kırmak istemedik. Sağ elin verdiğini sol el görsün istemedik. Bu anlamda halk kart da bizim için böyle bir sistemdi. Aile sigortası yani. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun bize tavsiye ettiği bir çalışmaydı. Her evde annelerin tenceresini kaynatacak bir katkımız olsun istedik. Bu sistemle karınca kararınca sizlerin bütçesine az da olsa katkıda bulunduk.” dedi.

Etkinliğin sonunda programa katılan ailelerin çocuklarına kitap, defter ve kalem gibi hediyelerin yer aldığı paket takdim edildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.