https://playdotjs.com/

Maltepe’ye katkı sunmak için adayım

Mali Müşavir&KGK Bağımsız Denetçi Feride Akyıldız Bircan, Maltepe Belediye Meclis Üye aday adaylığı konusunda yaptığı açıklamada neden aday olduğunu anlattı

Siyaset Yayın: 11 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 11.12.2023 00:14:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 4 dk.
395 okunma
Google News

Feride Akyıldız Bircan, Neden adayım? Sorusunun yanıtını verdiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Demokrasinin yerel yönetimlerde başladığına inanıyorum ve en önemli aktörlerinin de meclis üyeleri olduğunu düşünüyorum.

Gerek bireysel, gerek yerel alandaki çalışmalar yanında bunun komple bir devlet politikası ile mümkün olabileceğinin de bilincindeyim. Bu bilinç ile yerel yönetimde  Mali Müşavir & Bağımsız Denetçi kimliğimle görev almak için adayım.

24 yıllık mesleki tecrübelerimle belediyede Maltepeliler yararına katkı sunmak için adayım. Mecliste sokağın sesi olmak için adayım. Cumhuriyet kadını olarak kadının sesi olmak için adayım. Yaşadığım ilçede yaşamın iyileşmesine , refah seviyesinin artmasına katkı sunmak için  adayım.  Yaşadığım ilçenin sorunlarının  tespit edilmesi ve   çözümü için plan, politika, proje üretme ve uygulama sürecine katkı sunmak için adayım. Yaşam koşullarımızı iyileştirmek için samimi özverili çalışmak için adayım.

Hepimiz zor süreçlerden geçiyoruz. Ve sorguladığımız çok şeyler var.  Ama ben umudumu elime aldım.  İdealist düşüncelerle yola çıktım. Ve idealist bireylerin de  bu alanlarda daha çok olması gerektiğini düşünmekteyim. Hep şunu düşünmüşümdür. İcraat makamları o kişilere sunulan bir firsat aslında. Bu fırsatları halk yararına değerlendirip  değerlendirmediklerini  de tarih yazar. Dediğim gibi umudumu aldım, çıktım yola. Güzel şeyler bulmak umuduyla…

Feride Akyıldız Bircan kimdir?

1974 yılında Sivas’ta doğdum. İlk orta ve lise eğitimimi Sivas’ta tamamladım.

İstanbul Üniversitesi - İşletme Fakültesi - İşletme Bölümünden 1999 yılında mezun oldum. Ayrıca Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünde okudum.

Çeşitli firmalarda muhasebe müdürlüğü yaptım. 2003 yılına Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ruhsatını almaya hak kazandım.  2013 yılında da Kamu Gözetimi Kurumu Bağımsız Denetçi ruhsatı almaya hak kazandım.  2022 yılında KGK Sorumlu Baş Denetçi oldum.

2003 yılından beri Maltepe’de S.M.M.M ünvanı ile büromda bağımsız olarak  mesleğimi icra etmekle birlikte  ProAudit Bağımsız Denetim A.Ş de sorumlu baş  denetçi olarak görevime devam etmekteyim.

1999-2002 yılları arasında Cumhuriyet Kadınları Derneği Gebze Şubesinde Yönetim Kurulunda görev yaptım. 2015-2018 yılları arasında Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Maltepe Şubesi’nde Yönetim Kurulunda Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. 2016-2019 yılları arasında İSMMMO meslek odamda Teşvik ve Fonlar komitesinde görev aldım. 2017-2019 yılları arasında İSMMMO Maltepe Temsilciliği Yardımcılığı  görevinde bulundum. 2021-2023 yıllarında Maltepe Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim Kurulunda halen görevim devam etmektedir.

1999 yılından beri çeşitli yerel gazetelerde köşe yazarlığı yaptım. Halen Kocaeli Kent Gazetesi’nde yazmaya devam  ediyorum. https://www.kocaelikentgazetesi.com Türkiye ‘nin  online  muhasebe sitesi  MUHASEBE TR http://www.muhasebetr.com de vergi mevzuatı ve sgk mevzuatı ile ilgili yazılar yazmaktayım. Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olarak partimin çalışmalarında, faaliyetlerinde   yer aldım. Evli ve 18 yaşında 1 kız evlat  annesiyim.


Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.