https://playdotjs.com/

CHP'de Kenan Otlu dönemi

CHP Maltepe İlçe Örgütü'nün 14. Olağan Genel Kurulu'nda 209 delegenin oyunu alan Kenan Otlu CHP Maltepe İlçe Başkanı oldu

Siyaset Yayın: 22 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 22.08.2023 15:13:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 6 dk.
285 okunma
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi Maltepe İlçe 14. Olağan Genel Kurulu 20 Ağustos 2023 Pazar günü gerçekleştirildi. Seçimde delegelerin çoğunluğunun oyunu alan Kenan Otlu  CHP Maltepe İlçe Başkanı seçildi.

Kongrede CHP Maltepe İlçe Başkanı Ali Cengiz Erol’un açılış konuşmasının ardından geçmiş dönemin mali raporları

ilçe yönetim kurulu üyesi Cansu Eren tarafından okundu ve oy birliğiyle ibra edildi. Ardından yönetimin faaliyet raporu üzerine söz alan üyeler konuştu.

Kongrede divan başkanlığını Pendik eski ilçe başkanlarından ve geçtiğimiz seçimlerde milletvekili adayı olan Doğan Çakmak yaparken , ADD eski Maltepe ilçe başkanlarından Dursun Ali Toraman ve Maltepe Belediye Meclis Üyesi Durmuş Türk divan üyeliği görevlerini üstlendi

Başkan Adaylarının  30 dakikalık konuşmalarının ardından ise seçimlere geçildi.Delegelerin oy verme işleminin bittiği Saat 21:00'den sonra yapılan sayımda ;   Olcay Yılmaz 193 oy alırken Kenan Otlu  209 oy alarak CHP Maltepe’nin yeni başkanı oldu.

Kongrede ilçe başkanının yanı sıra ilçe yönetimi ve il delegeleri de belirlendi.

Kongreye Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Başkan Yardımcıları Savaş Eroğlu ve Yahya Han, CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Suat Özçağdaş, eski milletvekilleri Berhan Şimşek, Müslüm Sarı ve Namık Havutça katıldı.

Kongrede aday olmayacağını çok daha önce açıklayan İlçe Başkanı Ali Cengiz Erol hem açılış hem veda konuşması yaptı.

18 mahalledeki delege seçim sürecine değinen Ali Cengiz Erol, “Delege seçilen seçilemeyen , sandığa giderek parti içi demokrasi sürecine katkı sunan 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde emeği geçen bütün örgüt üyesi yoldaşlarımı yürekten kutluyorum. Bu seçim ilçe başkanlığı seçimi olmasının çok ötesinde partimiz için önemli bir sınav, siyasi olgunluğumuzun sınavı olacaktır” dedi.

Ali Cengiz Erol daha sonra şunları söyledi; “14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta aldığımız seçim sonuçları hiçbirimizi mutlu etmedi. Maltepe’de oylarımızın artmasının sevincini bile yaşayamadık. Ancak siyasette en büyük tehlike umutların kaybedilmesidir. Che Guevara

Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin der. Biz de vazgeçmeyeceği, asla umutsuz olmayacağız. Bizim mücadelemiz devrimcilerin demokratların mücadelesidir. Bizim mücadelemiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkma mücadelesidir. Umutsuzluğa karşı umudun mücadelesini vermek zorundayız.

Türkiye felakete gidiyor, Türkiye savruluyor, Türkiye iyi yönetilmiyor. Halkımız gelişmelerden kaygılı. Cumhuriyetimizin düşmeyen tek kalesi Cumhuriyet Halk Partisi kalmıştır. CHP’li olmak toplumsal, ulusal ve evrensel düşünmeyi gerektirir. Bu doğrultuda iç sorunlarla kısır çekişmelerle boğuşan bir ilçe görüntüsü vermemeliyiz. Partimizin ilkeleri ve ideolojileri bizim yol haritamız olmalıdır. Siyaset dayatma değil umut üretme sanatıdır.

Hedefimiz önümüzdeki seçim sürecine bütünlük içerisinde girmek olmalıdır. Partide iktidar olmak için değil Türkiye’de iktidar olmak için mücadele etmeliyiz.”

Ben adama göre siyaset yapmadım. Her zaman ilkeleri, ideolojileri ve örgütümü ön plana çıkararak siyaset yapmaya çalıştım. Değişim dönüşüm için, gençlerin önünü açmak adına ilçe başkanlığına aday olmadım. Sizler de hiç kimsenin baskısı ve etkisi altında kalmadan oyunuzu kullanın. Zaman, sokaklarda alanlarda siyaset yapma zamanı. İlçe başkanlığından ayrılırenörgütümün emrinde olacağımın, örgütüme yoldaş olacağımın sözünü veriyorum. Yolumuz aydınlık olsun, yolumuz açık olsun.”

KENAN OTLU KİMDİR

Kenan Otlu, 1992 yılında Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde doğdu. Öğrenim hayatına Sivas Yücebaba Köyü İlköğretim Okulu’nda başladı.

4 sene sonra ilkokul eğitimini tamamlamak üzere İstanbul’a taşındı ve ilkokul eğitimini burada tamamladı. Küçükyalı Endüstri Meslek Lisesi’nde öğrenim hayatını devam ettirdi.

Kocaeli Üniversitesi Gölcük MYO Otomotiv Bölümünde eğitimine devam etti. Eşkişehir Anadolu Üniversitesi işletme bölümünde lisans öğrenimini tamamladı.

 Kenan Otlu, 2010 yılında önce ilçe yöneticisi ve ilçe sekreterliği görevlerini yaptı. 2012 yılında ise CHP Maltepe Gençlik Örgütü Başkanlığı’na seçildi.

2 yılı aşkın bulunduğu görev süresince daha sonra gelenek haline gelecek bir çok etkinliğe imza attı, lise ve üniversite örgütlenmelerine kendi ilçesinden başlamak üzere öncülük etti, gençlik kademesinde ilk kez mahalleler bazında örgütlenmeyi sağladı.

20 Aralık 2015 tarihinde yapılan CHP İstanbul İl Gençlik Örgütü Kongresi’nde CHP İstanbul Gençlik Örgütü Başkanlığı’na seçildi.16. Olağan Gençlik Kolları Kurultayında Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı seçilmiş, görevi halen devam etmektedir.

Kenan Otlu geçtiğimiz genel seçimde partisinden  CHP İstanbul 1. Bölge 16. sıradan Milletvekili  adayı da olmuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.