https://playdotjs.com/

Maltepe HEM'den bin uyku tulumu

Maltepe Halk Eğitimi Merkezi depremzedeler için bin adet uyku tulumu üretiyor

Yayın: 28 Şubat 2023 - Salı - Güncelleme: 28.02.2023 11:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
567 okunma
Google News

Maltepe Halk Eğitimi merkezi öğretmen ve usta öğreticileri depremin ilk gününden itibaren depremzedelerle dayanışma seferberliği başlattı.

İlk günlerde  Maltepe Halk Eğitimi Merkezi’nde toplanan giyim, temizlik ve gıda maddelere toplanan yardım ayrılıp düzenli paketler haline getirilerek Kaymakamlık tarafından oluşturulan Maltepe Afet Kriz Yönetim Merkezi’ne iletildi.

Ülkemizi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hemen yardım çalışmalarına başlayan Maltepe Halk Eğitimi Merkezi ilk günlerde toplanan yardım malzemelerini Kaymakamlık tarafından kurulan Maltepe Deprem Yardımı Merkezi’ne göndererek yardım kampanyasına katıldı.

Maltepe Halk Eğitimi Merkezi öğretmen, usta öğretici ve kursiyerleri ardından Maltepe’de geçici olarak ikamet eden depremzedelere destek için çalışmaya başladı ve Maltepelilerin kuruma getirdiği yardım malzemelerini Maltepe’deki depremzedelerle buluşturdu.  

Şimdilerde de Maltepe Halk Eğitimi Merkezi öğretmen ve usta öğreticileri çok anlamlı bir çalışma içinde.

Kurumun Küçükyalı ek hizmet binasında gerçekleştirilen humalı çalışmada depremzedeleri soğuktan korumaya destek amacıyla uyku tulumları üretiliyor.

Maltepe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Asuman Büber şunları söyledi;, "Maltepe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde bin adet uyku tulumu üretmek için çalışmalara başlandığını ve uyku tulumlarının 500 kadarının üretiminin tamamladık. Bunların 175 adedini İl Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla Kahramanmaraş'a gönderdik."

Kurumun Küçükyalı ek hizmet binasında öğretmen ve usta öğreticilerin hummalı çalışmalarına da tanıklık ettik. Sabah 9.00’de başlayan çalışmalar çift vardiya halinde akşam saat 21.00’e kadar devam ediyor.

Çalışmaları izlerken kendimizi bir tekstil atölyesinde gibi hissettik. Uyku tulumlarını depremzedelere ulaştırmak için öğretmen ve usta öğreticiler, kumaşların kesilip dikilmesinden paketlenmesine her aşamasında büyük bir özveriyle çalışırken asıl bizleri şaşırtan kadın öğretmenlerin devasa kumaş paketlerini hiç gocunmadan omuzlarında araçlardan alıp, dikimin ardından yeni araçlara yüklemeleri oldu. Çalışmalara katılanlara bu büyük özverileri nedeniyle bizler de teşekkür etmek istiyor ve kendilerini kutluyoruz.

Maltepe Halk Eğitim Merkezi, depremzede çocukları da unutmadı. Yine kurumda üretilen örgü oyuncaklar, bere ve patikler depremzede çocuklara ulaştırıldı.

Asuman Büber, kurum olarak deprem yaralarını sarmak için öğretmenler, usta öğreticiler ve kurum çalışanlarının mesai kavramı gözetmeden büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirterek, “Tüm emeği geçenlere kurumum adına teşekkür ediyorum. Ama asıl büyük teşekkürü yardımsever Maltepelilere göndermek istiyorum. Akın akın getirdikleri yardım malzemeleriyle hem bizim çalışma şevkimize katkıda bulundular, hem de önemli oranda ihtiyaç maddelerini deprem bölgesine göndermemize destek oldular. Bu çalışmada bizleri motive eden Maltepe Kaymakamımız Bahri Tiryaki ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Murat Altınöz’e tüm kurum çalışanları adına teşekkür ediyorum” dedi.

İşin yürütülmesinde görevli öğretmenler

Nimet Çakır

Emine Turan  Kırış

Şükriye Telatar

Gülcan Çalkayış ve

Meltem Güven,

sabah 9.00'dan akşam 21.00'e kadar kesinlisiz 12 saat çalışıyor

 

Sabah 9.00, akşam 21 arası vardiyalı çalışan öğretmenler ise şöyle;

Deniz Ağbaba Acar

Aysel Albayrak

Seher Şahin

Safiye Polat

Sevim Apaydın

Esma Delican

Zeynep Ulusoylu

Hatice Adıyaman

İsa Yurteri

Ayşe Kotan

Nail Avcı

Ayla Yıldız

Makbule Türüdü

Güldane Orhan

Hülya Öztel

Sevgi Taş

Hülya Ulutan

Sabiha Şengöz

Dilek Saylan

Fatma Kara

Gülendam Kılıçaslan

Gülcan Acartürk

Ümmügül  Kosif

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.