https://playdotjs.com/

Kadıköy’den Maltepe’ye tramvay

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy ve Maltepe arasında yapılması planlanan cadde tramvay projesini açıkladı.

Yaşam Yayın: 12 Mart 2023 - Pazar - Güncelleme: 12.03.2023 10:28:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
297 okunma
Google News

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr.  Pelin Alpkökin’ in sosyal medya hesabından, tramvay projesinin Anadolu yakasında Minibüs Caddesi olarak bilinen cadde boyunca devam edeceğini ve yıl sonunda hazır olacağını duyurdu.

Doç. Dr. Pelin Alpkökin "İstanbul'un önemli caddelerini eski güzelliklerine kavuşturmak için cadde tramvayı projeleri geliştiriyoruz. Anadolu Yakasının minibüs caddesi olarak da bilinen caddemiz boyunca devam eden Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayımızın projeleri yıl sonunda hazır olacak." ifadelerini kullandı.

PROJENİN GEÇMİŞİ

Anadolu yakasında trafiği önemli ölçüde rahatlatması hedeflenen proje ilk olarak 2001 yılında Kadıköy - Bostancı tramvay hattı olarak gündeme gelmiş ve İBB’nin yatırım programına alınmıştı.

Hatta Büyükşehir Belediyesi’nin çok kısa sürede projeyi hayata geçirmek üzere çok kısa bir sürede ilk kazmayı vuracağı hatta  ilk etapta Kadıköy - Bostancı arasında yapılacak hattın Maltepe'ye uzatılmasının planlandığı da açıklanmıştı ama neden olduğu bilinmez bir şekilde proje bir daha indirilmemek üzere rafa kaldırılmıştı.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.