https://playdotjs.com/

Başkan Gökhan Yüksel gazetecilerle buluştu

Gökhan Yüksel, Kent basını da demokrasilerin ve kent yaşamının vazgeçilmez unsurlarından biridir. Kent basınının görevlerinden biri de yerel yönetimleri denetlemektir” dedi.

Gündem Yayın: 11 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 11.01.2024 11:02:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 5 dk.
162 okunma
Google News

 

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle düzenlenen  kahvaltıda bölgede görev yapan gazetecilere buluştu.

Çok sayıda gazetecinin katıldığı kahvaltıda Başkan Gökhan Yüksel’e Başkan Başkan Yardımları Dr. Dilek Kars, Olcay Özgön, Basın ve Yayın Müdürü Umut Veli Develi, Halkla İlişkiler ve Komşu İletişim Müdürü Burcu Türkoğlu eşlik etti

“Kentsel dönüşüm noktasında planı olmayan bölge bırakmadık”

Programda Başkan Gökhan Yüksel, göreve geldiği 2019 yılından bu yana Kartal Belediyesi’nin hayata geçirdiği çalışmaları bir sunumla anlattı. Kartal’da, insan odaklı bir belediyeciliği merkeze aldıklarını belirten Başkan Gökhan Yüksel, son 5 yıllık dönemde ilçede yaşanan değişimlere dikkat çekti. Altyapıdan üstyapıya, İstanbul depremine hazırlık ve yeni yaşam merkezlerinin hayata geçirilmesi ile yeşil alanlarının artması noktasında ilçede her alanda büyük değişimlere imza atıldığını kaydetti.

Yeni yaşam merkezlerinin hayata geçirilmesi, Altyapıda 25 yıllık sorunların çözüme ulaştırıldığını, kültürel ve sosyal alanda insanı merkeze alan bir belediyeciliği hayata geçirdiklerini vurguladı. İstanbul depremine hazırlık çalışmaları kapsamında da kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük bir ciddiyetle devam ettiklerini ve kentsel dönüşüm noktasında planı olmayan bölge bırakmadıklarını belirtti.

 “Kartal’da, Riskli Olarak Tespit Edilen Yapıların Yüzde 95’ini Yıktık”

Sadece 5 yıllık dönemde, riskli olarak tespit edilen yapıların yüzde 95’ini yıktıklarını belirten Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü; “Deprem gerçeğini en çok ciddiye alan belediyelerden biriyiz. Kartal’da planlama noktasında sorunlu olan bölgelerimiz vardı. Bunlardan biri Uğur Mumcu Mahallesi’ydi. Bu dönemde, Kartal’da kentsel dönüşüm noktasında planı olmayan bölge kalmadı. 1980’li yıllardan bugüne kadar olan sorunlardı bunlar. Yine bugüne kadar, 100 binden fazla insanımızın riskli yapısının dönüşümünü sağladık. Son 5 yıllık dönemde, riskli olarak tespit edilen yapıların yüzde 95’ini yıktık. Yeni dönemde de, kentsel dönüşüm çalışmalarımıza aynı ciddiyetle devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“100 parkı yeniledik, yeşil alanların sayısını arttırdık”

Konuşmasının devamında, Kartal’da 25 yılı aşkın altyapı sorunlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile beraber çözüme ulaştırdıkların söyleyen Başkan Gökhan Yüksel, yine bu dönemde ilçedeki yeşil alanların artmasına dikkat çekti. 100 parkta yenileme çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Yüksel, “Komşu İletişim Merkezi’ni kurduğumuzda en çok talep aldığımız konulardan biri sokak hayvanlarıyla ilgiliydi. Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’mizin en hızlı şekilde açılışını sağladık. Can dostlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak bizim için çok önemliydi. Yine, KİMER’e en fazla gelen taleplerden birinin parklar noktasında olduğunu tespit ettik. 100 parkı yeniledik, Kartallı komşularımızın hizmetine yeni parklar kazandırdık ve yeşil alanların sayısını arttırdık.” ifadelerini kullandı.

GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMASI

Sunum öncesinde 10 Ocak nedeniyle Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başkan Yüksel, basının, toplum üzerindeki etkisi ve toplumu yönlendirmedeki rolü açısından yadsınamaz bir şekilde, toplumsal hayatın önemli bir parçası olduğunu vurgularken şunları söyledi;

Demokratik, şeffaf ve gelişmiş ülkelerde, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için basının tarafsız ve özgür olması, toplumsal bir gerekliliktir. Basın özgürlüğü, demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından ve temel taşlarından biridir. Toplumun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi konusunda basının bu denli önemli bir etkiye sahip olması, gazetecilik mesleği için kimi zorlukların ortaya çıkmasına yol açar. Gazeteciler, tüm dünyada ve ülkemizde, çoğu zaman görevlerini zorlu şartlarda yerine getirmeye çalışırlar. Gazeteciler, karşı karşıya kaldıkları en zor koşullara rağmen görevlerini canları pahasına da olsa yerine getirmeyi amaçlarlar. Gazetecilerin bu anlamda, toplumu; ilkeli, tarafsız ve doğru bilgilendirme çabaları takdire şayandır. Gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen bir meslektir.

Kent basını da demokrasilerin ve kent yaşamının vazgeçilmez unsurlarından biridir. Kent basınının görevlerinden biri de yerel yönetimleri denetlemektir. Bu yönüyle basın, toplumun doğru şekilde bilgilendirilmesinin yanı sıra, kent basını sayesinde kentlerin gelişiminde de önemli bir rol üstlenir. Üstlendiği rol bakımından kent basınının biz yerel yöneticilerin gözünde çok önemli bir işlevi vardır. Bu anlamda, bizim kent basınımızdan beklentimiz; gördükleri eksikleri bize iletmeleri ve komşularımızla bir köprü görevi görmeleri, nüfusu 500 bine yaklaşan ilçemizde gözümüz ve kulağımız olmalarıdır.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.