https://playdotjs.com/

SASAV’dan 100.Yıl’a özel karma sergi

Maltepe’de bulunan Sanatçılar ve Sanatseverler Vakfı (SASAV), Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla karma resim sergisi düzenledi

Sanat Yayın: 28 Ekim 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 28.10.2023 20:16:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 3 dk.
184 okunma
Google News

Sanatçılar ve Sanatseverler Vakfı (SASAV)’ın düzenlediği 100. Yıl Karma Resim Sergisinin açılışına  Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen 100.Yıl Karma Resim Sergisinin açılışında konuşan Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki ve SASAV Başkanı Ahmet Baykan, güç şartlarda ve Türk Milleti’nin büyük özverisiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmak her vatandaşın görevi olduğuna vurgu yaptılar.

Vakıf Yönetim Kurulu üyesi Prof. Basri Erdem’in de kısa bir konuşma yaptığı toplantıda Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Arif Tevetoğlu, serginin hazırlanmasında büyük emeği olan Prof. İsmail Avcı’ya plaket takdim etti.

Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki; Cumhuriyetimizin, kuruluşundan bu günlere gelene dek çok zorlu bir süreçten geçtiğini ve bu zorlukların her zaman var olacağının altını çizerek gençlerin ve tüm yurttaşların dört elle Cumhuriyete sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Vakıf Başkanı Ahmet Baykan ise yaptığı konuşmada, Atatürk'ün Cumhuriyeti özellikle gençlere emanet ettiğini, onu koruma ve kollama görevini gençlere verdiğini bu yüzden de gençlerin tarihimizi ve özellikle de Cumhuriyetin kuruluş sürecini iyi öğrenmelerini ve okumaları gerektiğini belirtti. Sergiye katılan sanatçılarla da sohbet eden Kaymakam Tiryaki, tüm sanatçılara tek tek teşekkür etti.

100. Yıl Karma Resim Sergisine eserleriyle katılan sanatçılar şöyle : Ramiz AYDIN - İsmail AVCI - Süleyman Saim TEKCAN - Veli SAPAZ

Basri ERDEM- Vural YILDIRIM - Rauf TUNCER - İvan GENOV, Bengisu YILDIRIM - A. Berika İPEKBAYRAK - Sabahat BALTA, Ceylan MUTLU - Nurhayat ERDEM - İsmail KESKİN - Sibel Avcı TUĞAL, Müjde AYAN - Nail ALAKBAROV - Rezza SAMADİ

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.