https://playdotjs.com/

Özal, “Tarafsız Cumhurbaşkanı şart”

Türkiye İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal, bağımsız ve tarafsız cumhurbaşkanı olacağını söyledi

Siyaset Yayın: 19 Mart 2023 - Pazar - Güncelleme: 19.03.2023 10:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
283 okunma
Google News

8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın Türkiye İttifak'ının Cumhurbaşkanı adayı oldu.  Ahmet Özal'ın Cumhurbaşkanı Adaylığının açıklandığı toplantı İstanbul Bakırköy'de WOW Otel'in Toplantısı Salonunda gerçekleştirdi.

Toplantıda önce Türkiye İttifak'nı oluşturan partilerin genel başkanları tanıtıldı.

Türkiye ittifak'nı oluşturan 7  Siyasi Parti şöyle;

1. Anadolu Birliği Partisi

2. Bağımsız Cumhuriyet Partisi.

3 Vatan Severler Partisi.

4. Osmanlı Partisi.

5. Teknoloji Kalkınma Partisi.

6. Yeniden Anavatan Partisi

7. Yeni Yol Partisi.

7 siyasi partinin bir araya geldiği Türkiye İttifakı, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ı Cumhurbaşkanı adayı olarak açıkladı. Partisinden istifa eden ve seçime bağımsız aday olarak gireceğini belirten Özal, "Devletin karar alamaması, problemleri çözememesi halinde bunun faturasını 85 milyon vatandaş öder. Buna kimsenin hakkı yok. Devletin tepesinde mutlaka karşılıklı anlaşarak, doğru yolu bularak, ortak karar alınması için bağımsız ve tarafsız Cumhurbaşkanı şarttır" dedi.

Ahmet Özal Siyaseti erken yaşlardan itibaren yakından takip ettiğini kaydederek. "Rahmetli babam sayesinde Türkiye'nin iç ve dış siyasi meselelerinde hep yanında oldum, büyük tecrübeler kazandım. Sonraki yıllarda da siyaseti, teknolojiyi ve dünyadaki değişimleri yakından takip ettim. Türkiye bu değişimlere süratle hazırlanmalıdır, kaybedecek vakit de yoktur" ifadelerini kullandı

"Herkese eşit mesafede Cumhurbaşkanı olacağım." Diyen Cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal Türkiye İttifak Genel Başkanlarına kendisine güvendikleri ve aday gösterdikleri için teşekkür etti. Partisinden istifa ettiğini belirten Özal Cumhurbaşkanlığı seçimine bağımsız aday olarak katılacağını açıkladı.

Ahmet Özal, “Eğer Meclisle Cumhurbaşkanı arasında problemler yaşanırsa devlet kitlenir. Devletin karar alamaması, problemleri çözememesi halinde bunun faturasını 85 milyon öder. Buna kimsenin hakkı yok. Devletin tepesinde mutlaka karşılıklı anlaşarak, doğru yolu bularak, ortak karar alınması için bağımsız ve tarafsız Cumhurbaşkanı şarttır. Bizim geçmişten gelen tecrübelerimiz de bunu gösterir” diye konuştu.

İttifak üyelerinden Vatan Severler Partisi’nin Genel Başkanı Yılmaz Gülümser, diğer genel başkanlarla birlikte  Cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal'ı  tebrik etti.

Yılmaz Gülümser, “Öncelik olarak Depremzedelere geçmiş olsun mesajını iletiyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyorum.  Türkiye İttifakımız vatanımıza milletimize  hayırlı olsun” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.