https://playdotjs.com/

Maltepeli kadınlar 8 Mart’ta Hatay’da

Maltepeli Kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Hatay’ın Defne ilçesinde depremzede kadınlarla bir araya geliyor.

Gündem Yayın: 02 Mart 2023 - Perşembe - Güncelleme: 02.03.2023 17:27:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
252 okunma
Google News

Maltepeli Kadınlar Dayanışmayı büyütmek adına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Hatay’ın Defne ilçesinde depremzede kadınlarla bir araya geliyor. Ziyarette ihtiyaç malzemeleri de bölgedekilere ulaştırılacak.

 

Türkiye’yi derinden etkileyen ve 40 bini aşkın insanın ölümüne neden olan depremler sonrası, bölgede, ilk günden bugüne çalışmalarını aralıksız sürdüren Maltepe Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Hatay’a gidecek. Depremden hemen sonra Hatay’a ilk ulaşan ekiplerden olan Maltepe Belediyesi arama-kurtarma ekipleri, onlarca canı kurtarıp, bir o kadar cana Maltepelilerin destekleriyle toplanan ihtiyaç malzemesini ulaştırdı. Sonrasında bölgeye giden Fen İşleri Müdürlüğü ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri enkazda çalışma yaptı ve hasarlı binaların tespiti için çalışmalar bayan escort antalya yürüttü. Belediye ekipleri, ilçeye gelen depremzedeler için sosyal yardım çalışmalarında bulunmaya devam ederken 8 Mart’ta, bölgedeki depremzedelerle dayanışmak için Hatay’ın Defne ilçesine gitme kararı aldı.

 

DAYANIŞMA İYİLEŞTİRİR

 

Dayanışmayı her fırsatta sürdüreceklerini ve bölgedeki halkın yaralarını sarmak için bir an olsun durmayacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Maddi yardımlar dışında manevi olarak da depremzedelerin yanında yer alarak büyük bir dayanışma örneği gösteren Maltepeliler, şimdi de deprem bölgesine yapacakları bir ziyaret programı ile bu dayanışmayı daha da anlamlı kılmak istiyorlar. Enkaz altından gelen görüntüler ve anlatılanlar, çocuklarının hayatını kurtarmak isteyen annelerin kendi yaşamlarını nasıl feda ettiklerini tüm dünyaya gösterdi. Bu fedakâr anneleri anmak ve hayata tutunma mücadelesi veren kadınlarla yan yana gelmek için harekete geçen Maltepeli kadın meclis üyelerimiz, kadın başkan yardımcılarımız ve kadın müdürlerimiz 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Hatay’ın Defne ilçesine giderek dayanışmayı sürdürecekler. Dayanışmanın iyileştirici gücüne inanan Maltepeli kadınlar, Defneli kadınlar ile gözyaşlarını birleştirirken, deprem bölgesiyle kurulan bağları yaralar sarılana dek kopartmayacaklar. Bu örnek hareket için kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.