https://playdotjs.com/

“Türkiye’nin en başarılı belediyesi olacağız”

CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Tuncay Akın Orhan, “İşin ehli liyakatli kadroları oluşturacağız. Kadroları doğru yerde doğru zamanda yöneterek Maltepe Belediyesi’ni Türkiye’nin en başarılı Belediyesi haline dönüştüreceğiz" dedi

Siyaset Yayın: 06 Ocak 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 06.01.2024 18:58:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 8 dk.
346 okunma
Google News

Maltepe Belediye Meclis Üyesi ve Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Tuncay Akın Orhan, CHP Maltepe ilçe binasında partililerle bir araya geldi ve aday adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi saflarında yer almış bir aile geleneğinden geldiğini belirterek, “Bu bir bayrak yarışıdır, biz bayrağı daha yukarıya taşıyacağımızı, daha hızlı koşacağımızı düşünüyoruz. O nedenle aday adaylığı başvurusunda bulunduk” ifadelerini kullandı.

CHP Maltepe İlçe Başkanı Kenan tlu ile birlikte partililerin huzuruna çıkan Tuncay Akın Orhan,

Şunları söyledi; “Bugün burada Maltepe Belediye Başkan Aday Adaylığımı, hayallerimi, ortak geleceğimize yönelik düşüncelerimi açıklayacağım. Beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz, bizleri onurlandırdınız.

 Konuşmamın hemen başında, yakın zaman da kaybettiğimiz şehitlerimiz başta olmak üzere,hayatını vatan, bayrak ve millet uğruna seve seve feda eden bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Emperyalizme karşı, dünyada eşi benzeri olmayan, o eşsiz, o büyük kurtuluş mücadelesinin sonunda, laik ve demokratik Cumhuriyeti kurarak bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyorum.Büyük Atatürk olmasaydı bugün burada hiç birimiz olmazdık.

 Ardından Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu, Kenan Otlu ve Ali Kılıç’la ilgili bir paragraf açan Tuncay Akın Orhan şunları söyledi;

Ankara’dan İstanbul’a Meltepe Sahil’indeki Etkinlik Alanına yürüyen, Adalet, Demokrasi ve Özgürlük Arayışının mimari, önceki dönem Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na emeklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.

25 yıl aradan sonra İstanbul’u 2 defa üst üste büyük bir farkla kazanan, bütün engellemelere rağmen İstanbul’a ve İstanbullulara hizmet etmek için gece gündüz çalışan.İstanbul’a Hizmet için Tam Yol İleri diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na selam olsun.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra seçmenimizle partimiz arasındaki duygusal kopuşu fark edip, partide bir kuşak değişiminin bir yenilenmenin ihtiyaç olduğunu gören, bu değişim ve yenilenmenin sorumluluğunu üstlenerek öncülüğünü yapan, ve böylelikle toplumun geniş kesimlerinde tekrardan umudu yeşerten,partimizin vicdanı Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e selam olsun.

Partimizdeki bu kuşak değişimini biz ilk olarak kendi evimizde Maltepemizde genç ilçe başkanımız Kenan Otlu ile gerçekleştirdik. Ben huzurlarınızda kendisini tekrardan tebrik ediyorum.

Bir teşekkürü de mevcut Belediye Başkanımız Sayın Ali Kılıç’a yapmak istiyorum. Kendisi gerçekten 10 yıl boyunca çok başarılı projelere imza attı. Bu bir bayrak yarışıdır, biz bayrağı daha yukarıya taşıyacağımızı, daha hızlı koşacağımızı düşünüyoruz. Kendisine başarılar diliyorum. Ve bu vesileyle de tüm aday adayı arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.

Tuncay Akın Orhan konuşmasında özgeçmişiyle ilgili kısa bilgiler verirken nasıl bir belediye başkanlığı hedeflediğini de şöyle anlattı; 

“Değerli dostlarım, biz Pir Sultanların, Hacı Bektaşi Velilerin öğretileriyle,Anadolu hümanizminin felsefesinin kültürel zenginliğiyle, kökleri kuvayi milliye ruhuna dayanan, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinin ışığında yol alan bir düşünceyle yetiştik.

Dolayısıyla Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze dek tarihsel süreçte, Cumhuriyet Halk Partisi saflarında yer almış bir aile geleneğinden geliyorum.Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkanlığı yapmış, Milletvekilliği yapmış bir dedenin torunu olmanın haklı gururunu yaşamanın yanında,

Bende; Cumhuriyet Halk Partisi’nin mutfağında, Cumhuriyet Halk Partisi’nin gençlik kollarında yetişmiş, ana kademe de 2 dönem ilçe başkan yardımcılığı yapmış, 2 dönem belediye meclis üyeliği yapmış, bunun yanında çok sayıda sivil toplum kuruluşlarında aktif görevlerde bulunmuş, yurt içinde ve yurt dışında şirketler kurmuş, şirketler yönetmiş, ticari faaliyetlerde aktif olarak bulunup yüzlerce hatta binlerce insana istihdam sağlamış, bununla birlikte kendi sorununu çözmüş, toplumun sorununu çözmeyi kendisine dert edinmiş, toplumun sorununu çözmeyi kendisine ilke edinmiş, toplumun sorununu çözmeyi kendisine görev edinmiş bir arkadaşınızım.

Benim öyle makamda falan gözüm yok. Ben insanlara, topluma fayda sağlamaktan mutlu olan biriyim. Ben vatandaşın patronu olmak için iddia koymuyorum. Ben vatandaşın hizmetkarı olmak için iddia koyuyorum.

Bizim makamımız, vatandaşın gönülleri olacak,

Bizim makamımız, karda, kışta, soğukta evine ekmek götürmek için gece gündüz mücadele eden Pazar esnafının beklediği tezgahlarda olacak,

Bizim makamımız, ayakkabı tamirciliği yapan esnafımızın dükkanı olacak,

Bizim makamımız, sabah erkenden işe gitmek için zifiri karanlıkta otobüs duraklarında, metro duraklarında sıra bekleyen yurttaşlarımızın yanında olacak,

Bizim makamımız, hastanelerde şifa bulmaya çalışan yurttaşlarımızın yanında olacak,

Bizim makamımız, sıcak çayını koymuş ziyaret ettiğimiz Ayşe Teyzemizin, komşularımızın sofralarında olacak,

Bizim makamımız, gençlerin, öğrencilerin, çocukların yanında olacak,

Bizim makamımız, Maltepe’de yaşayan yurttaşlarımızla iç içe olacak.

Eğer partimiz bizi adaylaştırırsa size söz veriyorum, Maltepe’de gezmedik cadde, girmedik sokak, çalmadık kapı, sıkmadık el, kazanılmamış gönül bırakmayacağım. Maltepe’yi tarihinin en yüksek oyuyla, en rekor oyla kazanacağız. Belediyeyi kazandıktan sonra işin ehli liyakatli kadroları oluşturacağız. Bende bir orkestra şefi gibi o kadroları doğru yerde doğru zamanda yöneterek Maltepe’yi Türkiye’nin en başarılı Belediyesi haline dönüştüreceğim.

Maltepe’de herkes çok mutlu olacak.

Maltepe’de herkesin yüzü gülecek.

Mutlu Kent, Mutlu Maltepe…

Demokratik, katılımcı, halkçı belediyecilik anlayışını kuvvetli bir şekilde oluşturacağız.

Biz Maltepe’de herkes mutlu olsun diye yola çıktık; Farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir. Alevisi, Sünnisi; Türk’ü, Kürd’ü, Göçmeni Gürcüsü; hep beraber birlik, beraberlik ve dostluk duygularını geliştirerek dayanışma içinde Maltepe’de herkes çok mutlu olacak.

Biz İstanbul’da en başarılı ilçe belediyesi olmak için yola çıktık,

Biz İstanbul’da en çalışkan ilçe belediye başkanı olmak için yola çıktık,

Biz Maltepe’yi İstanbul’un cazibe merkezi yapmak için yola çıktık,

Biz Maltepe’yi kültürün, sanatın, sporun merkezine dönüştürmek için yola çıktık,

Biz Maltepe’yi depreme dayanıklı bir kent haline dönüştürmek için yola çıktık,

Biz Maltepe’de yıllardır çözülememiş ve kangren haline dönüşmüş olan imar sorununu bitirmek için yola çıktık,

Biz Maltepe’yi üniversiteler kenti yapmak için yola çıktık,

Biz Maltepe’de esnafımız rahat nefes alsın diye yola çıktık,

Biz Maltepe’yi ekonomik alanda kalkındırmak için yola çıktık,

Biz Maltepe’de çocuklar, gençler, kadınlar, anneler, babalar, yaşlılar mutlu olsun diye yola çıktık,

Biz Maltepe’de sokak hayvanları mutlu olsun diye yola çıktık,

Biz Maltepe’nin yeşil alanlarını, doğasını korumak için yola çıktık,

Biz hazırız Maltepem, Çağdaş Maltepe için, Modern Maltepe için,Yaşanılabilir bir Maltepe için,Mutlu Maltepe için biz hazırız

 Hepinize teşekkür ediyorum, iyiki varsınız iyi ki geldiniz.

Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, Yaşasın Mustafa Kemal’in düşünceleri, Yaşasın Mustafa Kemal’in çağdaş Türkiyesi.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.