https://playdotjs.com/

Haliç Üniversitesi’nde kadın gücü ön planda

Üniversitenin eğitim kadrosunda, mesleki tecrübesi ve başarılarıyla akademik çevrelerce saygınlığı kabul görmüş kadınlar yer alıyor.

Eğitim Yayın: 09 Mart 2023 - Perşembe - Güncelleme: 09.03.2023 09:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
182 okunma
Google News

Çağdaş eğitim anlayışı ve tecrübeli akademik kadrosu ile vakıf üniversiteleri arasında önemli bir konumda bulunan Haliç Üniversitesi, modern çağın gerekliliklerini yakalayan vizyonuyla yükseköğretimde prestijini koruyan kurumlardan biri olarak dikkat çekiyor. Cumhuriyetin 100. Yılında, çeyrek asrı geride bırakarak 25. yaşına giren üniversite, yenilikçi hedefleri ile akademik eğitimde emin adımlarla ilerliyor.

Üniversite, eğitimdeki modern çizgisinin yanı sıra son yıllarda kurumsal anlamda izlediği stratejiler anlamında da önemli nitelikleri ile ön plana çıkıyor.  Bu özelliklerden biri olarak, üniversitenin kadın çalışan oranı yüksek bir kurum olduğu rahatlıkla söylenebilir. Haliç Üniversitesi İnsan Kaynakları Daire Başkanı Tuğba Türköz Erkan, İK alanının yüksek deneyime sahip yöneticilerinden biri olarak, üniversitenin bu özelliği ile ilgili şunları söylüyor: ‘‘Haliç’te İK politikalarımızın en önemli başlıklarından biri istihdamda cinsiyet eşitliğine verdiğimiz önemdir. Eşitlikçi ve adaletli bir iş veren olmak kurum kültürümüzün de yapı taşlarından biri olagelmiştir.  Bu anlamda yetenekli pek çok hemcinsimin kadrolarımızın her mevkisinde başarı ve istikrarla görev aldığını söylemekten mutluluk duyuyorum.’’

Üniversite bu özelliği ile global anlamda da tescilli bir kimliğe sahip. İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde üniversitelerin bu hedeflere ulaşmaya katkı sağlamak amacıyla yaptıkları çalışmaların ölçüldüğü Etki Sıralamasında, “Eşitsizliklerin Azaltılması” (Reduced Inequalities) kategorisinde 200 ve “Kadın- Erkek Eşitliği” (Gender Equality) kategorisinde 300. sırada yer aldı. Üniversitenin İK istatistikleri de bu haberi destekler nitelikte; akademik kadrosunun %59’u kadınlardan oluşan üniversite, yönetici düzeyinde ise akademik alanda %66, idari alanda %51 kadın oranına sahip.

Üniversitenin eğitim kadrosunda, mesleki tecrübesi ve başarılarıyla akademik çevrelerce saygınlığı kabul görmüş kadınlar yer alıyor. Prof. Dr. Aysel Pehlivan bu isimlerden biri. Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu müdürü Pehlivan, Türkiye olimpiyat komitelerinde görev alan ilk kadın akademisyenler arasında yer alıyor ve 40 yılı aşkın tecrübesi ile Haliç’te genç sporcular yetiştirmeye devam ediyor. Haliç’in güçlü kadın dünyası, eğitim kadrosunun içinde bunun gibi pek çok örnek kadın akademisyen profiliyle şekilleniyor. Prof. Dr. Oya Oğuz, Dr. Öğr.Üyesi Çiler Özbayrak, Prof.Dr. Müge Demir, Prof. Dr. Füsun Kariptaş, Prof.Dr. Melek Güneş Yavuzer, Prof. Dr. Zeynep Aslı Alıcı gibi alanlarında yetkin pek çok kadın Haliç Üniversitesi’nin nitelikli akademik kadrosunda yer alıyor.

Meslekte 40 yılını geride bırakan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Oğuz, üniversitenin kadın gücü başarısı hakkında şu ifadeleri kullandı: ‘‘Toplumun her kesiminde ve üstlendikleri her görevde takdire şayan bir şekilde sorumluluklarını yerine getiren, bilim, sanat, spor, edebiyat, tıp, mühendislik, siyaset gibi pek çok farklı akademik alanda üretkenliği tartışılmaz olan kadınlarımız, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olarak, yarınlarımızın mimari olmaktadır. Haliç Üniversitesi de aynı vizyonla akademik kadrosunda çok kıymetli kadın meslektaşlarıma ev sahipliği alanya escort yapıyor. Bu anlamda çalıştığım kurumun kadın politikalarını destekliyor ve sürdürülebilirlik açısından gelecekte de aynı istikrarı devam ettireceğini düşünüyorum.’’

Üniversite depremde yürüttüğü yardım kampanyasında da kadınları odağına alan bir çalışma yürütüyor. Haliç DEKOM’un (Deprem Yardım ve Koordinasyon Merkezi) sürdürdüğü ihtiyaç temininde, afetlerden en çok etkilenen grup olan kadın ve çocukların ihtiyaçları öncelikli olarak değerlendiriliyor. 5.Levent kampüsündeki kız öğrenci yurdunu depremzede öğrenci ve ailelerin konaklamalarına açan üniversite, kadın ve çocukların ihtiyaçlarına da ekstra özen gösteriyor. Bu anlamda, yurtta misafir edilen kadın ve çocuk gruplarına profesyonel psikolojik destek veriliyor. Yurt Müdüresi Saadet Albayrak yurttaki çalışmalarla ilgili şunları söylüyor: ‘‘Haliç Üniversitesi kız öğrenci yurdunda özellikle kadın ve çocukların ihtiyaçlarına özen göstermeye dikkat ediyoruz. Çünkü afet dönemlerinde en dezavantajlı grup maalesef kadınlarımız ve çocuklarımız oluyor. Bu çerçevede yurdumuzda onlara psikolojik destek sağlıyor ve moral düzeylerini yükseltecek etkinlikler düzenliyoruz.’’

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.