https://playdotjs.com/

Maltepe tek vücut oldu

Kaymakam Bahri Tiryaki, Maltepelilerin depremzedelere yardımda yarıştığını ve Maltepe’ye gelen depremzedelere de kucak açtığını söyledi

Gündem Yayın: 27 Şubat 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 27.02.2023 18:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
316 okunma
Google News

Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki; ülkemizi yasa boğan depremler sonrası Maltepe olarak deprem bölgesi için ilk andan bu zamana kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılması planlanan çalışmaları bölgede görev yapan gazetecilerle paylaştı.

Toplantıda Kaymakam Tiryaki’nin yanı sıra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hasan Şahin de hazır bulundu.

Depremin ilk anından itibaren hemen Maltepe Afet Kriz Merkezi’nin oluşturulduğunu belirten Kaymakam Bahri Tiryaki, acil kurtarma ekibinin kısa sürede organize edilerek deprem bölgesine sevk edildiğini hemen ardından da iş makinalarının bölgeye hareket ettiğini söyledi.

Bahri Tiryaki sözlerine şöyle devam etti. “İnsanlık adına çok güzel çalışmalara Maltepe ilçesi olarak katkı sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Aynı gün akşam saatlerinde ikinci bir arama kurtarma ekibini daha oluşturup bölgeye gönderdik. Arama kurtarma ekiplerimizin önemli sayıda vatandaşı enkaz altından kurtarmış olduklarının haberlerini almak, verebildiğimiz katkı adına hepimizi mutlu etti. Toplam 24 adet iş makinasını da deprem bölgesinin hizmetine tahsis ettik.”

Müzahir Sille Spor Salonu’nda oluşturulan yardım toplama merkezinin faaliyetlerinden de bahseden Kaymakam Bahri Tiryaki; “Bilindiği gibi bizler nakdi yardım toplayamıyoruz. Gıda, giyim, temizlik gibi ihtiyaç malzemelerini topladığımız merkezimizde gönüllülerden oluşan büyük bir kitle 24 saat aralıksız çalışarak, duyarlı vatandaşlarımızın getirdiği ihtiyaç malzemelerini tasnif edip, sevk edilmeye hazır hale getirdi. Yardım malzemelerini deprem bölgelerine ulaştıracak araçlar da ücretsiz olarak Afet Merkezimiz emrine verildi. Şu ana kadar 86 tır, 33 kamyon ve 25 kamyonet yardım malzemesini deprem bölgesine ulaştırdık. Ayrıca çeşitli sanat kollarından onarım ekiplerini de bölgeye gönderdik.” dedi.

Bahri Tiryaki gönderilen yardım malzemelerinin genel dökümünü de şöyle yaptı:

149.500 adet battaniye

64.290 adet gıda kolisi

4.431 ısıtıcı

79 jeneratör

29.770 kıyafet kolisi

36.535 bebek bezi.

Maltepe’den genel yardımların yapılan planlama üzerine Hatay’a yoğunlaştığını belirten Bahri Tiryaki, “Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve hemşeri derneklerinin de talepleri üzerine istedikleri deprem iline yardımlarını gönderebilmelerinin önünü açtık” ifadelerini kullandı.

Bahri Tiryaki, Maltepe’ye geçici ikamete gelen depremzedelerin yerleştirilmelerinin devam ettiğini bu konuda da Maltepelilerin hassas davrandığını belirterek şu anda Maltepeli vatandaşların 1.700 evi depremzedelere açacakları başvurularının Kaymakamlığa ulaştığını söyledi. Maltepe’deki hastanelerde ise tedavi gören depremzedelerin büyük bölümünün taburcu olduğunu şu anda 23 depremzedenin tedavi altında olduğunu sözlerine ekledi.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.