https://playdotjs.com/

Küçükalioğlu Vakfı 2 konteyner kent kurdu

40 konteyner satın alan Küçükalioğlu Vakfı, içlerine ranza, ısıtıcı, yatak, set üstü ocak gibi ihtiyaç malzemeleri yerleştirdi.

Gündem Yayın: 28 Şubat 2023 - Salı - Güncelleme: 28.02.2023 10:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
226 okunma
Google News

Depremin hemen ardından harekete geçen Küçükalioğlu Vakfı hem konteyner kent kurdu hem de konteynerlerin içini dayayıp döşedi. Vakıf Başkanı Berat Küçükali, “Uygun fiyatı veren firma ile 40 konteyner için sözleşme yaptık. Her bir konteyner için 65 bin liraya anlaştık. Depremin 5. günü afet bölgesine evlerin sevkiyatını yapmaya başladık. İlk mahalleyi Hatay’a, ikinci mahalleyi Gaziantep’e kurduk” diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli depremde bütün kurumlar gibi STK ve vakıflar da yardıma koştu. Depremin hemen ardından harekete geçen Küçükalioğlu Vakfı da hem konteyner kent kurdu hem de konteynerlerin içini dayayıp döşedi. Vakıf Başkanı Berat Küçükali, “Uygun fiyatı veren firma ile 40 konteyner için sözleşme yaptık. Her bir konteyner için 65 bin liraya anlaştık. Depremin 5. günü afet bölgesine evlerin sevkiyatını yapmaya başladık. İlk mahalleyi Hatay’a, ikinci mahalleyi Gaziantep’e kurduk” diye konuştu.

Konteynerlere, depremzede ailenin içerisine girip hemen yaşayabileceği bir bütünlük kattıklarını söyleyen Küçükali, “Her bağımsız bölüme 2’şer ranza satın aldık. İçine ranzalar için yatak, oda ısıtıcıları, şofben, set üstü ocak, elektrikli demlik, yatak, battaniye, yastık ve 32 parça ihtiyaç malzemesi olan birer koli koyduk. Konteynerlere ekstra prizler, iç kapılar ve çatısına 1 tona kadar taşıyabileceği su tankı alt yapısı kurduk” dedi. Küçükali, Malatya İnönü Üniversitesi’ndeki depremzede öğretim üyeleri için de konteyner hazırladıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.