https://playdotjs.com/

Sarıyer’den CHP yönetimine tepki

CHP Sarıyer Belediye Başkan aday adayları parti yönetimine tepki gösterirken "Yapılan atamayla tüm yoklama ve anketlerin aksine Sarıyer’de 17 aday içinden en sonuncusu atandı” dediler

Siyaset Yayın: 17 Şubat 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 17.02.2024 23:12:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 2 dk.
134 okunma
Google News

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sarıyer’de açıkladığı belediye başkan adayına karşı aralarında STK’lar ve mahalle birliklerinin de olduğu geniş kesimlerden giderek yükselen tepki karşısında başkan adayları bir araya gelerek ortak bir açıklama kararı aldı.

Sarıyer Belediye Başkan aday adayları; Şükrü Genç, Erol Aydın, Serdar Sarıakçalı, Dr. Cengiz Alp bir araya geldikleri toplantının ardından şu açıklamayı yaptılar;

31 Mart 2024’de yapılacak kader seçimine sayılı günler kala ülkemizin ve partimizin kazanması adına bu ortak açıklamayı yapmayı aday adayları olarak bir görev olarak görüyoruz.

Aday belirme sürecinde mülakatlara, eğilim yoklamalarına, kamuoyu anketlerine dayalı bir sürecin işletileceği, kurultayda kamuoyuna açıkça deklare edildi. İşte bu ilke ve beklentiler üzerine Sarıyer’de 17 aday adayı ortaya çıktı.

Ancak, yapılan atamayla tüm yoklama ve anketlerin aksine Sarıyer’de 17 aday içinden en sonuncusu atandı.

Sadece ortak açıklama kararı alan bizler değil, Sarıyerliler de bu oldu bitti karşında öfkelidir, şaşkındır, ayaktadır. Bu haksızlığı kabul etmemektir.

Sarıyer’de partimizin oylarını büyüttüğümüz 15 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının kaybedileceği de gün gibi ortadır.

Sarıyerliler ve başkan aday adayları olarak bizler bu vebalin sorumluları olmadığımızın genel merkez ve karar vericiler tarafından bilinmesini istiyoruz. Artık, Sarıyer’in kaybedilmesinin sorumluluğu bizlerin değil sizlerin omuzlarındadır.

Buradan bir kez daha partimize gönül veren tüm seçmenlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız, balıkçılarımız, esnaflarımız, mülkiyet korkusu yaşayan mahallelilerimiz adına bu kararın tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.