https://playdotjs.com/

DEVA'lı kadınlar Malatya'daydı

DEVA Partili kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Malatya’da depremzede kadınlarla birlikte geçirdi.

Yayın: 09 Mart 2023 - Perşembe - Güncelleme: 09.03.2023 09:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
183 okunma
Google News

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, il ve ilçe başkanlıklarından kadın çalışma arkadaşlarıyla depremzedeleri unutmadıklarını belirterek, “Bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü zor günlerin beraber üstesinden gelip, dayanışma ile yeniden kuracağımız geleceğin umudu ile karşılıyoruz. Kadınlar bu geleceğin temeli. Bir gün değil, her gün iyi ki varsınız” dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İstanbul İl ve İlçe Kadın Çalışmaları Başkanları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, depremde büyük yıkımın yaşandığı Malatya’daki depremzede kadınlarla birlikte geçirdi. DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve Kadın Çalışmaları İl Başkanı Bahar Kayserilioğlu öncülüğünde gerçekleşen destek ziyaretine, İstanbul’un birçok ilçesinden partili Kadın Çalışmaları Başkanları katılım sağladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında depremzede kadınlara “Sizlerleyiz, Yanınızdayız ve Yalnız Değilsiniz” mesajı verildi. 

Çadır şartlarının yaşam koşullarını olumsuz yönde etkilediğini yerinde gözlemleyen DEVA Partili heyet adına konuşan DEVA Partisi İstanbul İl Kadın Çalışmaları Başkanı Bahar Kayserilioğlu, “Malatya’da beklediğimizin çok üzerinde bir yıkımla karşılaştık. Bu durum başta kadın ve çocuklarımızın yaşam koşullarının daha da zorlaşması neticesini doğurmuş. Özellikle hijyen konusunda büyük sorunlar gözlemledik. İldeki şebeke suyu sorunları da tüm bu olumsuzlukların üzerine eklenince endişemiz uyuz ya da farklı salgın hastalıkların baş göstermesi yönünde. Yetkilileri kadınların koşullarının iyileştirilmesi için daha büyük özen göstermeye davet ediyoruz.” diye konuştu.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Deprem bölgesindeki tüm kadınların yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Kayserilioğlu, yaraların hep birlikte sarılacağını kaydetti.   “Depremzede kadınlar özellikle çocuklarının beslenmesinde yeterli olamadıklarından yakınıyorlar” diyen Kayserilioğlu, “Tüm yetkilileri, kadın ve çocukların temel besin gereksinimlerinin karşılanmasında özen göstermeye davet ediyoruz. Ayrıca kadınların güvenliklerinin sağlanması gerekmektedir. Önümüzdeki süreçte bu ziyaretlerimiz devam edecek. Kadınların eksiklerini hem kendi çabamızla tamamlamaya çalışacak hem de yetkililere kadınların ihtiyaçları konusunda sesimizi duyurmak için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığı’ndan oluşan kadın heyet, Malatyalı depremzede kız kardeşlerine hazırladıkları hijyen setlerini hediye ederken çocuklar için özel armağanlar sundu. Saatlerce kadın kadına sohbet edip dertleşen heyetle depremzedeler arasında duygusal anlar kadıköy escort bayan yaşandı.

“BİR GÜN DEĞİL HER GÜN İYİ Kİ VARSINIZ”

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol da bölgedeki ziyaretin önemine dikkat çekti. Başkan Dr. Erol, “Bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü zor günlerin beraber üstesinden gelip, dayanışma ile yeniden kuracağımız geleceğin umudu ile karşılıyoruz. Kadınlar bu geleceğin temeli. Bir gün değil, her gün iyi ki varsınız.” dedi.

“YARALAR SARILANA DEK ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Bölgeye yönelik çalışmaların devam edeceğini dile getiren DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, “Kadın başkanlarımız Malatya’da, depremzede kadınların yanında. DEVA İstanbul’un çalışkan kadın çalışma başkanlarına, emeği geçen bütün teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. Yaralar sarılana dek çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.