https://playdotjs.com/

Esin Köymen’den Memleket Partisi’ne ziyaret

CHP Maltepe Belediye Başkan Adayı Esin Köymen, Memleket Partisi Maltepe ilçe başkanlığını ziyaret etti

Siyaset Yayın: 25 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 25.03.2024 00:37:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 6 dk.
112 okunma
Google News

 

Maltepe’nin 18 mahallesindeki çalışmalarını sürdüren CHP Maltepe Belediye Başkan Adayı Esin Köymen, sivil toplum kuruluşları ilçede faaliyet gösteren dernekler ve siyasi partilerle de temasları sürdürüyor. Esin Köymen Pazar mesaisinde de Memleket Partisi Maltepe İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyarette Esin Köymen, ziyarette Memleket Partisi Parti Meclisi Üyesi Zeki Çakır, Maltepe İlçe Başkanı Özgür Gözütok, ilçe yöneticileri ve partililerle sohbet etti.

Uzun yıllardır Mimarlar Odası’nda görev yaptığından ve son olarak da Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanlığı görevinde bulunduğunu hatırlatan Esin Köymen, bu süreçte kazandığı bilgi birikimi ve mesleki deneyimlerini Maltepe için kullanmak amacıyla göreve talip olduğunu belirterek şunları söyledi, “Mimarlıkta kazandığım deneyimlerle ortaya çıkan projeleri kendi yaşadığım ilçede ve İstanbul’da yapılan yanlışları çok eleştirdim. Eleştirdiğim konularda doğruları hayata geçirmek için bir sorumluluk alma gereği hissettiğim için göreve talip oldum. Maltepe’de yaşam Var diye başladık. Farklı coğrafyalardan gelip burada yaşamaya başlamış insanların bütün farklılıklarıyla bir arada yaşamasının yolunun araştırılması gerektiğini düşündüm. 5 yıllık programımızda da özellikle insanların burada yaşamaktan çok daha mutlu hale gelmelerini önceliklerimiz arasına aldık. Toplumcu bir yerel yönetim modelini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Burada en önemli bölüm Maltepe’de katılımcı demokratik şeffaf denetlenebilir bir yönetim modelini hayata geçirelim dedik.”

MAHALLE MECLİSLERİ YÖNETİME KATILACAK

Denetlenebilir, şeffaf, demokratik bir işleyiş ve elbette hesap verebilir bir yerel yönetim anlayışının hayata geçmesi gerektiğini vurgulayan Esin Köymen, “Bunun için de sivil toplum örgütleriyle, meslek odalarıyla ve halkla birlikte karar veren bir yerel yönetim modelini örgütleyeceğiz. Bu yerel yönetimin en önemli aşamalarından biri 18 mahallemizde kurulacak olan 18 Mahalle Meclisi ile doğrudan doğruya yerel yönetimde mahallelerimizin söz sahibi olması gerekiyor. Dayanışmayı, saygıyı birbirimizin farklılıklarını güzellik olarak görmeyi benimsememiz ve belediye hizmetlerinin de her yere eşit olarak gitmesini sağlamamız bizim için önemli.” İfadelerini kullandı

ÇOCUKLARIMIZ ÖNCELİĞİMİZ

Ön yargılı değil çözüm odaklı belediyeciliği merkeze alacaklarını vurgulayan Esin Köymen şunları söyledi; “Eksik bıraktıklarımızı tamamlamak, iyi yaptıklarımızı ön plana çıkarmak . Yapamadıklarımız üzerinde de yeni politikalar geliştirmek , yeni programlar yapmak gerekiyor.  Çocuklar bizim önceliğimiz. Çocukların rahatlıkla sokaklarında dolaşabileceği bir Maltepe'yi yeniden hayata geçirmek gibi bir sorumluluğumuz var. Benim çocukluğum öyle geçti. Maltepe'nin sokaklarında büyüdük biz. Ama şimdi sokakları çocuklarımızı çıkaramaz hale getirdik. Çocuklarımızın oyun oynayabilecekleri alanların, gidebilecekleri kreşlerin artması bizim için önemli. Kreşler olmazsa, annelerimiz de yazık ki evde çocuklara bakıyor ve istihdama geri dönemiyorlar. Bizim kent yoksulluğuyla mücadele etmek ve özellikle kadınlarımızın istihdama katılacak şekilde donatılmasını sağlamak gibi bir sorumluluğumuz var.”

ENGELLİLERİN SIKINTILARI BÜYÜK

Engellilere de ayrı bir parantez açan Esin Köymen, “Çok fazla engellimiz var ama kamusal alanlara engellilerin erişimi konusunda ciddi sıkıntılar var. Engellilere bakmak zorunda olan aile bireylerinin de sıkıntıları var. Engelilerin belli sürelerde misafir edileceği ve ailelerin bu sürede dinlenmelerini kendilerine vakit ayırabilmelerini sağlayacak engelli merkezi projemizi en kısa sürede hayata gecikmeyi planlıyoruz” dedi.

ZEKİ ÇAKIR

Memleket Partisi Parti Meclisi Üyesi Zeki Çakır, Esin Köymen’in adaylığının Maltepe için önemli bir şans olduğunu belirterek, “Esin Köymen sokağın vicdanıdır. Parti kimliğimle görüş belirtmem doğru olmaz ancak kişisel olarak, Zeki Çakır olarak kendisini desteklediğimi belirtmek isterim. Elbette partililerimizde konuşulanların ve anlatılanların değerlendirmesini yaparak en doğru kararı verecektir” dedi.

ÖZGÜR GÖZÜTOK

Memleket Partisi Maltepe İlçe Başkanı Özgür Gözütok da ziyaretle ilgili şunları söyledi; “

“Sayın Esin Köymen’in ziyaretinden mutlu olduk. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere genel başkanımız Sayın Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminden çekilme kararı almasıyla partimiz ivme kaybetti. Biz parti yöneticileri bu kayıpları hafif hasarlarla atlatmak, partimizi ilçemizde ayakta tutmak ve partimizi en iyi şekilde temsil etmek için çalıştık ve başarılı olduk.

Çekilme sürecinin ardından çok çalıştık ve başarılı da olduk. Gerileyen üye sayımız eski düzeyine ulaştı hatta bir miktar geçti. Genel başkanımızın adaylıktan çekilmesine rağmen Maltepe’de 4 bin oy aldık. Oylarımızın ciddi oranda diğer partilere kaydığını biliyoruz. Şu anda ilçede oyumuzun 10 binin üzerinde olduğunu tahmin ediyoruz.

Yerel seçim adaylığı sürecinde adaylık talebi olanlardan  yönetici arkadaşlarımızla görüşenler oldu ancak ilçe başkanlığımıza resmi bir müracaat olmadı. Bu nedenle bilindiği üzere Maltepe’de belediye başkanlığı ve meclis üyeliği seçimleri için adaylarımız yok.

Üyelerimiz ve yöneticilerimiz oy verme noktasında kendi kişisel tercihlerinde özgürdür. Unutulmamalıdır ki yerel yönetim seçimleri aday odaklıdır. Sayın Esin Köymen de Maltepe’nin bir değeridir. Aile olarak da saygındır. Parti gözetmeksizin Maltepe’nin değerlerine sahip çıkmamız gerektiğini ifade ediyorum. Sayın Esin Köymen’e başarılar diliyorum.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.