https://playdotjs.com/

“Daver Baba Tekkesi” müjdesi

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, 50 yıllık tarihi tekkenin ihya edileceğini söyledi

Yayın: 09 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 09.03.2024 15:37:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 2 dk.
60 okunma
Google News

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Maltepe Cem Vakfı Şubesi’nde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliğinde Alevi canlara “Daver Baba Tekkesi” müjdesi verdi. 650 yıllık tarihi tekkenin ihya edileceğini söyleyen Kadem Ekşi, Alevi Bektaşi Dergahı olarak Maltepe’ye hizmet vereceğini söyledi.

 

  Cem Vakfı Maltepe Şubesi’nde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Maltepe Belediye Meclis Üyesi Adayı Prof. Dr. Şahin Karasar, Maltepe Cem Vakfı Dedesi Doğan Ocak, Maltepe Cem Vakfı Şube Başkanı Yılmaz Okatan, Atatürkçü Düşünce Derneği Maltepe Şube Başkanı Güner Karabat ve çok sayıda davetli katıldı.

  Programda konuşan Kadem Ekşi Alevi canlara “Daver Baba Tekkesi” müjdesi verdi. Prof. Dr. Şahin Karasar’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı Daver Baba Tekkesi’nin ihya edileceğini açıklayan Kadem Ekşi, “Önümüzdeki günlerde 650 yıllık ilim irfan yuvası Daver Baba Tekkesi’ni Alevi Bektaşi Dergahı olarak canlarımıza teslim edeceğiz. Anadolu kültürümüzün tapu senedi adeta burası. Orijinal hali ile ihya edeceğiz. Bir mülkiyet problemi sorunu var. Onu da hallederek bu alanın tahsisini Cem Vakfımıza kazandırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.