https://playdotjs.com/

Şile İstanbul’un yıldızı

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız ve federasyon üyelerine 5 yıl içerisinde Şile’de yaşanan değişimi anlattı.

Siyaset Yayın: 20 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 20.02.2024 00:18:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 8 dk.
96 okunma
Google News

 

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız'ın bu seferki etkinlik gezisi İstanbul'un incisi Şile oldu. Federasyon üyesi haberci arkadaşlarına değişik sürprizler yaparak bir çok etkinlik ve gezilere imza atan Başkan Ali Rıza Yıldız'ın günlük Şile gezisi, haberciler tarafından takdirle karşılandı. Şile'nin içini gönüllerince gezip incelemelerde bulunan haberciler Şile'nin güzel manzaraları karşısında bol, bol hatıra fotoğrafı çekme imkanı da  buldular.

Daha önce Şile'ye haber ve tatil yapmak için gelen İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu üyeleri, Şile'nin çehresindeki değişiklikler karşısında hayrete düştüler. Haberciler, beş yıl gibi kısa bir sürede Şile'nin silüetini değiştiren Ak Parti'li Belediye Başkanı İlhan Ocaklı'ya tam not verdiler.

ŞİLE RENGARENK

Şile sahilini ve yürüyüş yollarını rengarenk gören haberciler, cadde ve sokakların da Şile Bezi motifleriyle tasarlanmış ışıklandırma sistemleriyle ışıl ışıl olmasını zevkle izlediler. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu üyeleri, beş yıl gibi kısa bir sürede böyle bir değişikliği gerçekleştiren Şile'ye yaptığı projelerle renk katan Belediye Başkanı İlhan Ocaklı'yı tebrik ettiler.

Habercileri Şile girişinde karşılayan Başkan İlhan Ocaklı, gazetecilerle yaptığı keyifli sohbette, görev sırası içerisinde 5 yılda Şile’de gerçekleştirilen yatırımlardan örnekler verdi

HAYVANLARA BEŞ YILDIZLI, BARINMA TEDAVİ MERKEZİ.

İstanbul habercileri, Şile Belediyesi'nin hayvanlar için, beş yıldızlı otel gibi düzenlenmiş, Veteriner İşleri Müdürlüğü Operasyon Merkezi'ni de gezdiler. Haberciler, son sistem alet ve edevatla donatılmış hayvan barınma ve tedavi merkezinde verilen hizmetler karşısında hayrete düştüler.

TATİCİLERE UYARI!

İki yıldır faaliyet gösteren, hayvan barınma merkezinde, kısırlaştırma, tedavi ve her türlü ameliyatın yapıldığını belirten Veteriner İşleri Müdürü Recep Örencik “Burada sokağa terkedilmiş kedi ve köpekleri toplayarak muayene edip tedavilerini sağlıyor, gerekiyorsa ameliyatlarını yaparak sağlıklarına kavuşturup bakıma alıyoruz. Şile'de yaz aylarında tatile gelen tatilcilerden bazıları, sezon sonunda geri dönerlerken evlerinde baktıkları kedi veya köpekleri sokağa bırakıyorlar. Bu yüzden yaz sonunda sokağa terkedilmiş evcil hayvan sayısı oldukça artıyor. Bu durum karşısında çok üzülüyoruz. Tatilcilerden ricamız bakamayacakları hayvanları yanlarında tatile getirmesinler' diyerek şikayetini dile getirdi.

ATIKLARDAN, ÇOCUKLARIN BECERİSİ GÖZLERİ KAMAŞTIRDI.

Haberciler, Kızılcaköy'de bulunan 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi'ni de gezmeyi de ihmal etmediler. Yetkililerden, tesislerine getirilen atıklardan, çocukların yapmış oldukları ürünler hakkında bilgi aldılar.

Çocukların el becerilerini geliştirmek amacıyla kurulan tesislerde altı eğitmen öğretmen görev yapıyor. İki yıldır faaliyet veren tesislerde, çocukların atık malzemelerden yaptıkları değişik ürünleri gören haberciler hayretlerini gizleyemediler. Çocukların atıklardan yapmış oldukları araç gereçler arasında, değişik figürlerle süslenmiş süs eşyaları dikkat çekti. Çocukların yaptıkları çalışmalar , becerilerini gözler önüne seriyordu.

HİZMETLER, SAYMAKLA BİTMİYOR.

Atık tesislerinin marangoz bölümünde ise, durumu iyi olmayıp mobilyaları eskimiş vatandaşların da istekleri yerine getiriliyor. Ücretsiz olarak belediye personeli tarafından onarımı yapılan mobilyaların, yenilenmiş olarak  evlerine teslim edildiği belirtildi. Belediyenin bu hizmeti ilçe sakinleri tarafından taktirle karşılanıyor.

Şile Belediyesi Fitness merkezi ve Spor Akademisi'ni  de gezen haberciler verilen hizmetleri taktirle karşıladılar. Aylık yüz lira karşılığında yedi'den yetmiş'e her yaşta vatandaşın buradaki hizmetlerden faydalandıkları belirtildi. Otuz yedi hoca ve personelin hizmet verdiği tesislerde değişik spor dallarında da eğitim verildiği öğrenildi. Tesislerde, Şile Kartı olanlara ve öğrencilere ayrıca indirim yapılıyor.

İLHAN OCAKLI ŞİLE’Yİ ANLATTI

Şilenin onlarca caddesini kilometrelerce yolunu kaldırımlarıyla, asfaltıyla, aydınlatmalarıyla, çiçekleriyle donattık süsledik. Şilenin bu anlamda ki vizyonunu renklendirdik. İlçe girişimiz sanayi girişi gibiydi. Hep eleştiri alıyorduk. Bir turizm ilçesine giriş böyle olmamalıydı. Karayollarına ait olan kavşakların üzerini de almak suretiyle oraların peyzajını bizzat belediye olarak biz gerçekleştirdik.

 

Aydınlatma ve güzergâh çalışmalarını belediye olarak biz gerçekleştirdik. Dolayısıyla güzel ve başarılı çalışmaların altına imza attık. Burada ilçe başkanlığı ile birlikte yaptığımız eğitimde de çok ciddi alt yapılar hazırladık. Onlarca okulu ilçemize kazandırdık.

EĞİTİM DE ŞİLE FARKI

Eğitimde en az öğretmen açığı olan ilçelerden bir tanesiyiz. Dersliği yeterli ilçelerden bir tanesiyiz. Bu konuda kalıcı ciddi adımlar attık. Benim ilçe başkanlığım dönemimde hastanenin adımları atıldı. Hastaneyi tamamladık. Bir sürü kamu kurumunu da bu anlamda inşa ettik. Yani şilenin yüz yılına imza attık. Bu bizim için önemli ve kalıcı eserlerdi.

TEMİZLİKTE ŞİRKET ARADAN ÇIKTI

Bizler hiçbir mazeretin arkasına sığınmadık aynı zamanda Şile Belediyesi temizlik işlerini ihale etmek suretiyle satın alma yöntemiyle gerçekleştiriyordu. Biz bir adım daha atarak kendi temizlik araçlarımızı satın alarak kendi şantiyemizi oluşturduk. Başka bir firmaya bağımlı olmaktan kurtulduk ve kendi ayaklarımızın üzerinde durmaya başladık.

9 BAŞARI ÖDÜLÜ

5 yıllık zaman zarfı içerisinde ilçemize birbirinden kıymetli eserler kazandırmanın haricinde çok kıymetli ödüllerde kazandırdık. 9 tane en başarılı belediye ödülünü aldık. 5 tanesi ulusal ölçekte diğer 4 tanesi bölgesel anlamda ödüllerdi.

 

Bu ödüller içerisinde Altın Karınca, Altın Palmiye ve en son Kıbrıs’ta turizm oskarlarını ifade eden ACE of MICE ödüllerini Şile’ye kazandırdık. Bu bizim için önemli Şile’nin marka değerini bir kat daha yükseğe çıkardı. Elbette dört dörtlük değiliz yaptıklarımız ve yapmaya niyetlendiğimiz bir sürü işlerimiz var.

EKSİKLERİ TAMAMLAMAK İSTİYOR

Yeni dönemde eksik kalan işlerimizi inşallah daha iyisiyle daha güzeliyle tamamlamak istiyoruz. Köylerimizde de bu ışıklandırma ile ışıklandırmak ve renklendirmek istiyoruz. Köylerimizde meydanları düzenlemek suretiyle oralarda da güzel bir iklim yaşatmak istiyoruz. Doğasını ve dokusunu bozmadan orman kimliğini kaybetmeden bu sahillerimizde ki doğallığımızı da kaybetmeden buralara bu hizmeti taşımak istiyoruz.

İnşallah yeni dönem herkes için hayırlı olur anlatacak, konuşacak, paylaşacak çok projelerimiz var. Ama eğitim çok önemli her hafta başı bir okulumuzu ziyaret ediyorum. Bütün öğrencilerimizi ziyaret etmeye çalışıyoruz. Ayrıca hafta sonları dışarıdan üniversite öğrencilerini de burada misafir etmek suretiyle burada trekking yapmalarını sağlıyoruz.

COĞRAFİ İŞARETLER

İstanbul’un coğrafi işaret markası Şile Bezi’nin yanına bir ikincisini de Şile Kestane Balı olarak aldık. Üçüncüyü Silivri ilçemiz almış, Silivri Yoğurdu olarak. Dördüncü coğrafi işareti almak için kolları sıvadık Şile Palamudu bizim için çok önemli bir değerdir. Bunun içinde coğrafi işaret almak niyetindeyiz.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.