https://playdotjs.com/

Maltepe'nin özel insanlarına çok özel piknik

“Biz Birlikte Güçlüyüz” Engelliler Platformu ve Topuklu Zeybekler Grubu Maltepe’de yaşayan engelliler ve ailelerini Maltepe sahilinde düzenlenen piknikte buluşturdu.

Yayın: 20 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 20.06.2023 09:11:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 6 dk.
655 okunma
Google News

Maltepe’de bir grup toplum gönüllüsünün bir araya gelerek oluşturduğu “Biz Birlikte Güçlüyüz” Engelliler Platformu Maltepe’de yaşayan engellilere yönelik düzenledikleri organizasyonlarla önemli bir farkındalık ortaya koyuyor.

Platform Maltepe Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Muhammet Çavuşoğlu ile başlatılan programda üç aylık periyodlarla  engelli çocuklarımıza toplu doğum günleri düzenliyordu.

“Biz Birlikte Güçlüyüz” Engelliler Platformu ve bu platformun içinden doğan Topuklu Zeybekler ekibi geçtiğimiz günlerde Maltepe sahilinde engelliler ve ailelerine yönelik bir piknik programı düzenledi.

Pikniğin düzenlenmesinde “Biz Birlikte Güçlüyüz” Engelliler Platformu Kurucu Başkanı Tülay Düztaş ve Kurucu Başkan Yardımcısı Fidan Uyar’la birlikte engelli dostu platform üyeleri pikniğin en güzel şekilde tamamlanması için koşuşturdu.

Yaza merhaba ve döneme veda sloganıyla İmece usulüyle gerçekleştirilen pikniğe Maltepe Belediyesi pikniğin daha rahat bir ortamda gerçekleşmesi amacıyla sandalye ve masa desteği verdi.

Platforma her zaman büyük destekleri olan hayırsever Dalyan Marina Lions Kulübü Başkanı Sibel Zorlu Özkay ile bir diğer hayırsever Esin Fendal içecek, pastalar, bardak ve çatal gibi malzemeleri temin etti. İki hayırsever pikniğe de katılarak engelliler ve aileleriyle sohbet etti.

İmece usulüyle gerçekleşen piknikte her anne elinden geleni yaptı, kimi börek, kimi kek, kimi kısır, kimi salata yaparak imkanı oranında pikniğe katkı sağladı. Getirilen yiyecekler ortada masada toplanıp masalara dağıtıldı.

Piknikte bir de müzik grubu vardı. Topuklu Zeybekler Grubundan Nurgül Kılıç’ın da içinde bulunduğu Beş Çeşmeler Müzik Grubu ve Aşık Yoksuli’nin oğlu Ozan Erdal Yoksuli de türküleriyle engelliler ve ailelerine güzel bir gün yaşattı. Zaman zaman halaylar çekildi misket oynandı.

“Biz Birlikte Güçlüyüz” Engelliler Platformu Kurucu Başkanı Tülay Düztaş platform faaliyetleri ve piknikle ilgili şunları söyledi;

“Platform engelliler, engelli aileleri, engelli dostu gönüllülerden oluşuyor. Engellinin ve ailesinin sadece sosyalleşmesine yönelik çalışmalar değil medikal destek, eğitime ve sağlığa dair aşamadığı sorunlarda rehberlik, ilgili kurumlara ulaşmada aracılık görevini de yapıyoruz. Bugüne kadar tecrübelerimize de dayanarak hem Danışmanlık hem de işlerini kolaylaştırıcılık anlamında elimizden geleni yapıyoruz. Topuklu Zeybekler ekibi de çoğunlukla engelli annelerinden oluşuyor. Ruhlarına ve bedenlerine terapi anlamı taşıyan bu proje ile kendilerini kıymetli hissederek çocuklarına daha faydalı oldular. Haftanın 2 günü evlerinden dışarıya çıkarak halk oyunu kursuna gelmek, 6 değişik ortamlara girmek hepsini rahatlattı. Bu arada engelli dostu gönüllülerde Halk oyunlarında oyuncu olarak destek verdiler. Bizler yaptığımız etkinliklerin anne ve çocuğunun sosyalleşmesine katkı sunmasını amaç edindik.

Hem yaza merhaba demek hem de döneme keyifli veda etmek için böyle bir piknik organizasyonu düşündük.

Piknik engelliler ve ailelerinden gelen talepler üzerine platform üyelerimiz ve Topuklu Zeybekler grubumuz olarak bu pikniği gerçekleştirdik. Engellilerin ulaşımına uygun bir yer seçmemiz gerekiyordu. Hem tuvaletlere, hem de kafeteryaya yakın bir yer olması nedeniyle Maltepe Sahilindeki Beltur Tesislerinin önünü tercih ettik. Koşuşturduk ama buna değdi.

Pikniğimizin en güzel tarafı da imece usulüyle gerçekleşmesi oldu. Her anne elinden geleni yaptı, kimi börek, kimi kek, kimi kısır, kimi salata yaparak imkanı oranında pikniğe katkı sağladı.

Her şeyi ortada masada topladık ve onları dağıtarak lokmamızı paylaşmayı bu pikniğimize taşımış olduk.

Geleneksel hale gelen piknik buluşmalarını ve doğum günü partilerini ilk olarak önceki yıllarda MASİAD Başkanı Sn. Muhammet Çavuşoğlu ile başlatmıştık. Kendisine buradan çok teşekkür ediyorum. Yine engelliler ve aileleri, Topuklu Zeybekler ekibimizden gelen talep üzerine yine bir piknik organizasyonu ile "Yaz'a Merhaba, Döneme Veda" diyerek buluşmamızı gerçekleştirdik. 80 kişinin katıldığı piknik organizasyonunda

Platformumuza her zaman büyük destekleri olan hayırseverlerden Dalyan Marina Lions Kulübü Başkanı Sibel Zorlu Özkay ile  Esin Fendal katıldı. Lojistik desteği bu iki hayırseverimiz karşıladı. Her zaman desteğini gördüğümüz Ardahanlılar Derneği Başkanı Yaşar Geler de piknikte yine destekçimizdi.

Ayrıca müzik grubumuz vardı.

Topuklu Zeybekler Grubumuzdan Nurgül Kılıç’ın içinde bulunduğu Beş çeşmeler Müzik Grubu ve Aşık Yoksuli’nin oğlu Ozan Erdal Yoksuli aramızda oldu. Türküleriyle engelliler ve ailelerine güzel bir gün yaşattılar, halay çekildi misket oynandı.

Bu piknik buluşmamızda da iki kardeşimizin de doğum günü kutlaması vardı. Özgür Tutu ve Ekin İlgöz’ün doğum günü pastalarını hep birlikte kestik. Onların şahsında tüm çocuklarımızın pastaları kesilmiş oldu.

Maltepe Belediyesi’ne ve özellikle Maltepe Belediyesi Özel Kalem Müdürü Umut Polat’a çok teşekkür ediyoruz.  Masa ve sandalye desteğiyle rahat bir piknik gerçekleştirmemizi sağladılar.”

#
Yorumlar (3)
Hüseyin özcan
23.06.2023 08:36
Sadece belli bir engelli gruba mi haber veriliyor?
Cevriye SÖĞÜT
20.06.2023 23:48
Çok güzel bir etkinlikte bizim için Katkıda bulunan başta TULAY DUZTAŞ ve Özel Anneler Olmak uzere tum Dostlarımıza Sevenlerimize çok teşekkür ederim katkılarından dolayı.❤️
Yeter Türk
20.06.2023 23:08
Isimlerini sayamadigim yardim severler ve Tülay Düztaşa emegi gecen tum gönülü canlara cok teşekkürler herkez mutlu ayrildi bir araya gelmek en guzel gundu benim için çok teşekkür ederim
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.