https://playdotjs.com/

Aktuna’dan Akşener’e destek!

Meral Akşener, Süleyman Soylu’nun yaptığı bazı açıklamalara sert tepki göstermişti. Bu tepkilere Oğul Aktuna’dan destek geldi.

Siyaset Yayın: 03 Mayıs 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 03.05.2023 08:20:00
Editör - editor
Okuma Süresi: 3 dk.
166 okunma
Google News

İçişleri Bakanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına Meral Akşener’in vermiş olduğu yanıt bir hayli ses getirirken, Akşener’in ‘Psikiyatristlerin bu arkadaşları muayene etmesi’ gerektiği çıkışına Siyasetçi Oğul Aktuna’dan destek geldi.

LGBTİQ+ bireyleri hedef alarak ilginç iddialarda bulunan İçişleri Bakanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, “Tayyip Erdoğan gitsin de kim gelsin? Benim ülkemde erkekle erkeğin, kadınla kadının evlenmesini istemiyorum arkadaş. Hani LGBT+Q diyorlar ya onun içerisinde hayvanla insanın evlenmesi de var” dedi.

Soylu’nun yapmış olduğu  açıklamaların ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in vermiş olduğu yanıt gündeme adeta bomba gibi düşmüştü. Akşener, Soylu’ya yanıt niteliğinde yapmış olduğu açıklamada bir çağrıda bulundu.

Akşener açıklamasında ‘’Bugün itibariyle yeni bir şey var, erkeklerle erkekler evleniyormuş. Ya ben bunu duymadım hiç, onca iş içinde gelinen nokta bu mu, bu nasıl duygu, psikoloji? Türkiye’deki tüm psikiyatristleri bu arkadaşları muayene etmeleri için çağırıyorum. Daha vahim bir şey var; bunlara göre biz seçimi kazanırsak darbe yapmış olacakmışız. Artık bunlar kafayı yedi. Oylarınızla şunları bir an evvel emekliye sevk edelim, sizi kurtaralım, gidiyoruz gümbürtüye.’’ İfadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamalara Oğul Aktuna’dan destek geldi, Aktuna açıklamasında

‘’Doğru Yol'da onunla siyaset yaptım. Biz ona hiç güvenmezdik. Doğru Yol'da Tansu Çiller'i sattı. AK Parti'nin kuruluşunda AK Parti'ye geldi, orada da Tayyip Erdoğan'ı sattı 1 günde. Sonra MHP'ye gitti Devlet Bahçeli'ye. Bir günde Milliyetçi Hareket Partisi'ni sattı. Şimdi de altılı masayı devir devir döndürüyor. Hangi gün satacağım diye bekliyor.” İfadelerini kullandı.

Oğul Aktuna, Meral Akşener’in açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; ‘’ Sayın Meral Akşener, Süleyman Soylu'ya atfen, "Ben Türkiye’deki tüm psikiyatristleri, bu arkadaşları muayene için çağırıyorum. " dedi. Başkanım, babam Yıldırım Aktuna yaşasaydı, çağrıya gerek kalmazdı. O, arkadaşları hem psikolojik olarak hem de siyasi olarak iyi tedavi ederdi. ‘’ dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.