https://playdotjs.com/

İstanbul liyakatsizliğin kurbanı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum: “Bu aziz şehir, liyakatsizliğin kurbanı olmaktadır. Tüm Kartal’ımızı afetlere karşı dirençli hale getireceğiz” dedi

Yayın: 28 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 28.02.2024 08:20:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 12 dk.
113 okunma
Google News

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Kartal mitinginde vatandaşlara seslendi. İstanbul’un mevcut yönetim tarafından 5 yıldır ihmal edildiğinin altını çizen Kurum, “31 Mart’tan sonra her evladımızın geleceğe dair umudu biz olacağız.” dedi. Kartal’ın tüm mahallelerinde vatandaşların dağ gibi biriken sorunlar nedeniyle dertli olduğunu dile getiren Kurum, “Gönlünüz müsterih olsun. Sizleri; CHP’nin insafına, belediyecilik anlayışına asla teslim etmeyeceğiz. Söz veriyoruz, 1 Nisan’dan itibaren Kartal’ımız için dev yatırımlarımızı hızlıca başlatacağız.” diyerek konuşmasına devam etti. Tüm Kartal’ın afetlere karşı dirençli hale gelmesi için çalışacaklarını sözlerine ekleyen Murat Kurum, “Mülkiyet sorununu kaldıracağız. İBB ile kimsenin mülkiyet sorunu kalmayacak. Yeni bir imar planı yaparak, tek bir riskli yapı kalmayana kadar Kartal’ın tüm mahallerinde çalışacağız.” ifadelerini kullandı.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Kartal mitinginde vatandaşlara seslendi. Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını, sevgilerini ileterek başlayan Kurum, “İstanbul’umuzun, Kartal’ımızın dört bir yanından şanlı bayrağımızı alarak bu meydana koşan, bu meydanı dolduran tüm kardeşlerimize hoş geldiniz, şeref verdiniz, safalar getirdiniz diyorum.” dedi.

“İstanbul artık tamam demiştir, Kartal, kararını vermiştir”

Kartal’ın 31 Mart seçimlerinde güçlü bir şekilde Cumhur İttifakı’na destek vereceğini ifade eden Kurum, “Bu meydan, Kartal’ımız bugün bize çok şey söylüyor. 50 gündür 39 ilçemizin tamamında, gittiğimiz her yerde şunu net bir şekilde görüyorum. İstanbul artık tamam demiştir, Kartal, kararını vermiştir. Bu meydan tıpkı 28 Mayıs’ta olduğu gibi zaferimizi müjdeliyor. Bu meydan ‘Yeniden İstanbul’ diyor. ‘Hepimizin İstanbul’u diyor. ‘Eserlerin İstanbul’u diyor. ‘Cumhur İttifakı’ diyor. Biz de diyoruz ki bu seçimlerde Kartal herkese çok büyük ders verecek. Kartal, yeniden İstanbul diyecek, yeniden sandıkları patlatacak, yeniden rekorlar kıracak.” şeklinde konuştu.

 

“Bu aziz şehir, liyakatsizliğin kurbanı olmaktadır”

İstanbul’un 5 yıldır ihmal edildiğinin altını çizen Kurum, “Bugün; İstanbul’umuz emin ellerde değil. Bu aziz şehir, liyakatsizliğin kurbanı olmaktadır. Bu aziz şehir, beceriksizliğe mahkûm edilmektedir. Oysaki İstanbul’umuz, ihmale gelmez, yarı zamanlı belediye başkanlığını asla kabul etmez. İstanbul’umuz, sorunlarına çözüm bulunmasını ister.

Hepimiz biliyoruz ki; gerçek belediyecilik, önce vatandaşımızın gönlünde olmaktır, hanesinde olmaktır, yanı başında olmaktır. Onun dertleriyle dertlenmek, sorunlarını çözmektir. Çözünceye kadar da yanı başından ayrılmamaktır. Kardeşlerim, işte bunu en iyi bilen, en iyi yapan kimdir? AK Parti teşkilatlarıdır, AK Parti kadrolarıdır, Cumhur İttifakı belediyelerimizdir.” diyerek konuşmasına devam etti.

“31 Mart’tan sonra her evladımızın geleceğe dair umudu biz olacağız”

“1 Nisan’da beş yıldır yüzü gülmeyen İstanbullu hemşehrilerimizin yüzünü güldürmeye, annelerimizin, babalarımızın, büyüklerimizin duasını almaya geliyoruz” ifadelerini kullanan Kurum, “31 Mart’tan sonra her evladımızın geleceğe dair umudu biz olacağız. İstanbul’un yeniden dirilişine hep birlikte yürüyeceğiz.” dedi.

“Milletimizle el ele vereceğiz ve verdiğimiz sözü yerine getireceğiz”

Uzun yıllardır Kartal’ı yöneten CHP’li yönetimin vatandaşlara hizmet götürmediğini sözlerine ekleyen Kurum, “Ne CHP’li mevcut İBB yönetiminin ne de Kartal Belediyesi’nin bu şehirde tek bir çakılı çivileri dahi yok. Biz diyoruz ki 650 bin konutu dönüştüreceğiz. Onlar diyorlar ki ‘Ne gerek var, olmasa da olur. Nasıl yapacaksınız?’ Bal gibi de yapacağımızı çok iyi biliyorlar. Bu yüzden endişe ediyorlar, korku yaşıyorlar ve nasıl yapacaksınız diyorlar. Afetlerden sonra nasıl yaptıysak, asrın felaketinden sonra nasıl yaptıysak, öyle yapacağız. Afetlerden 2 saat sonra deprem bölgelerindeydik. Beraber ağladık beraber üzüldük. Milletimizin yanında olmamız lazım dedik. Elazığ’da Malatya’da 1 yılda konutlarımızı bitirdik. Kastamonu’da Bartın’da olan sellerde halkımızın yanında oldu. Giresun’da öyle. Eserlerimiz orada.

Asrın felaketinden sonra da oradaydık. Gidip oralarda selfie çektirmedik. 3 ayda 180 bin konutun inşasını gerçekleştirdik. Milletimize söz verdiğimiz gibi 15 gün önce Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle teslimleri yaptık. Hani bitmezdi, hani yapamazdık, hani konutlar bitmezdi. Bari depremzedelerin mutluluğuna ortak olun. Neden hala polemik peşindesiniz?

Kartal’da Orhantepe’de bir binamız yıkıldı. Biz yine oradaydık. Günlerce kaldık ve hep o apartmanımız Yeşilyurt Apartmanı’mız için çalıştık. Kartal’da tarihinde yapılmamış dönüşümü yaptık. Kartal bizi bilir. Murat Kurum ‘burada dönüşüm yapılacak’ diyorsa milletiyle el ele verir ve yapar. Bizim gerçeklerimize onların hayalleri bile ulaşamaz.” diyerek mevcut yönetime yüklendi.

Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan yönetiminin de aynı anlayış tarafından engellenmeye çalışıldığını ifade eden Kurum, “’Sen bu motor fabrikasını nasıl kuracaksın, yapamazsın’ demişlerdi. Ama o ‘İman varsa imkân da vardır.’ dedi. Ve bu gayesine ulaştı. Ben bu vesileyle vefatının 13. yıl dönümünde Necmettin Erbakan Hocamızı rahmetle, minnetle yad ediyorum. Mekânı cennet olsun diyorum.” dedi.

"Projelerimizden rahatsızlık duyanlar sağa sola savruluyor"

1 Nisan sabahı itibarıyla kentsel dönüşüm ve ulaşıma yönelik projelerini hayata geçireceklerini sözlerine ekleyen Murat Kurum, “Projelerimizden duyduğu rahatsızlık nedeniyle sağa sola savrulan,

 

yalpalamaya başlayanlara hedeflerimizi hatırlatalım. Ama şöyle tüm meydandaki kardeşlerimiz hep birlikte ellerimizi kalplerimize koyalım, yüreklerimizi buluşturalım. Yüreklerimizi bu aziz şehirde, sağlıksız yuvalarda yaşayan insanımız için birleştirdik; 1 Nisan sabahı itibarıyla benimle beraber 650 bin yeni yuvayı kurmaya var mısınız? Bu şehirde, ev sahibi olmayan tek bir dar gelirli kardeşimiz ve emeklimiz kalmayınca kadar; benimle beraber 100 bin sosyal konutu yapmaya var mısınız? İnsanımızın trafik çilesini bitirmek için yeni metro hatlarıyla, iki yakaya yapacağımız tünellerle, 250 bin araçlık otoparklarla, yeni çevre yollarıyla İstanbul’un trafik çilesini bitirmek için benimle beraber misiniz? Şimdi gençlerimize soruyorum. Bu şehrin güzel gençleri için İstanbul’da yaşamak, burada okumak bir ayrıcalık olsun diye benimle beraber yürümeye var mısınız? Ben hepinize çok teşekkür ediyorum. Ve diyorum ki; yaparsa AK Parti yapar. Yaparsa Cumhur İttifakı yapar.” şeklinde konuştu.

“CHP’nin yönetiminde olan belediyeler temel belediyecilik vazifelerini dahi yapamıyor”

Vatandaşların AK Parti’nin yönettiği her ilçede eser ve hizmet siyasetinin en güzel örneklerini gördüklerini söyleyen Kurum, “Bugün CHP’nin yönetiminde olan belediyelere baktığımızda ise en temel belediyecilik vazifelerinin dahi yapılmadığını görürsünüz. Milletimizin sağlıklı bir hizmet alamadığını görürsünüz. Çünkü CHP belediyeciliği sorumsuzluk ve ilgisizlik demek, liyakatsizlik demek, beceriksizlik demek.” dedi.

“Kartal’ın tüm mahallelerindeki vatandaşlarımız 5 yıldır dağ gibi biriken sorunlar yüzünden dertli”

İstanbul’un en uzun sahillerinden birine sahip olan Kartal’da vatandaşların kokudan şikayetçi olduklarının altını çizen Kurum, “Maalesef Kartal’ın tüm mahallelerindeki vatandaşlarımız 5 yıldır dağ gibi biriken sorunlar yüzünden dertli. İhmalden şikayetçiler, adeta bezmiş durumdalar. Kartallı kardeşlerimiz; dünyanın en güzel şehrinin en uzun sahillerinden birinin yanı başında oturuyorlar ama kokudan şikayetçiler. İlçemizdeki kardeşlerimiz; alt yapıdan üst yapıya, imar sorunundan kentsel dönüşüme kadar her alanda birçok sorunla baş başa, yalnız başına. Burası CHP Kartal Belediyesi. Neden yapmadınız? Bu altyapı sorunlarını, Kartal’ın sorunu neden çözmedin? İlçe belediyesi sizde, Büyükşehir belediyesi sizde, Kartal’ı neden görmezden geldiniz. 5 yılda neden yapmadınız?” diyerek sözlerine devam etti.

“Sizleri; CHP’nin insafına, belediyecilik anlayışına asla teslim etmeyeceğiz”

Kartal’da yaşanan başıboş sokak hayvanı sorununa, yeşil alan, park ve otopark eksiklerine, kentsel dönüşüm ihtiyacına dikkat çeken Kurum, “Sen de gelip dönüşümün ucundan tutsaydın. Biz Orhantepe’de yaptık. Sen de gelseydin. Söyleyince de ‘Biz böyle bir söz vermedik’ diyorlar. Verdiklerini de tutmuyorlar. Algı yapmayan ve gerçek sorunlara gerçek çözümler üreten belediyecilik gerekiyor. Hüseyin Başkanımla birlikte sorunları teker teker çözeceğiz.

Gönlünüz müsterih olsun. Biz nasıl ki Kartal’da çöken Yeşilyurt Apartmanında olduğu gibi sizlerin yanında olduysak, bir an bile yanınızdan ayrılmadıysak bundan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğiz. Sizleri; CHP’nin insafına, belediyecilik anlayışına asla teslim etmeyeceğiz. Söz veriyoruz, 1 Nisan’dan itibaren Kartal’ımız için dev yatırımlarımızı hızlıca başlatacağız.” dedi.

“Kartal’ımızın çehresi değişecek, trafik rahatlayacak, bölge rahatlayacak, hemşerilerimiz nefes alacak”

Kartal’da hayata geçirilecek yatırımları sıralayan Kurum, “Aydos-Pendik yolunu ve Kartal sahil düzenlemesini yapacağız. Böylece Kartal’ımızın çehresi değişecek, trafik rahatlayacak, bölge

 

rahatlayacak, hemşehrilerimiz nefes alacak. 2,5 yıl içerisinde Kartal D100 Uğur Mumcu raylı sistemini ve Üsküdar-Kadıköy-Maltepe-Kartal tramvay hattını tamamlayacağız. Biz başladığımız işi bitiririz. Boy boy reklam asıp içerde boş vakit geçirenlerden değiliz. Biz kollarımızı sıvadığımızda iş biter. Bunu Kartallılar bilir.

Artık kullanılması elverişsiz hale gelen Hasan Ali Yücel Sanat Merkezi’ni yenileyeceğiz. 100 dönüm üzerinde Aydos Kent Park’ının düzenlemesini gerçekleştireceğiz. Ayazma seyir terası ve sosyal tesislerimizi açacağız.” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

“Mülkiyet sorununu kaldıracağız. İBB ile kimsenin mülkiyet sorunu kalmayacak”

Kartal’da hızla kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatacaklarını sözlerine ekleyen Kurum, “Yeşilyurt Apartmanı yıkıldığı vakit, geldik, günlerce vatandaşlarımızın yanında olduk, dayanışma içinde olduk. Bu bölgede büyük bir kentsel dönüşüm başlattık. Vatandaşlarımıza güvenli, huzurlu, konforlu yuvalarını teslim ettik. İşte, tıpkı Orhantepe mahallesindeki kentsel dönüşüm projemizde olduğu gibi, inşallah tüm Kartal’ımızı afetlere karşı dirençli hale getireceğiz.

Mülkiyet sorununu kaldıracağız. İBB ile kimsenin mülkiyet sorunu kalmayacak. Yeni bir imar planı yaparak, tek bir riskli yapı kalmayana kadar Kartal’ın tüm mahallerinde çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Zemin altı otoparkı ve üstüne inşa edilecek pazar yeriyle Kartal Stadı’nın çevresinin değişeceğini sözlerine ekleyen Kurum, “Biz oraların planlarını yaptık. Sana ‘Sen muhalefet belediyesisin’ demedik. Sorsan ‘engelliyorlar’. Neyi engellediklerimizi de söyleseler bari. Kartal’a dair hedefleri olmadığı gibi hayalleri de yok. Kartal’ın makus tarihini 31 Mart akşamı değiştireceğiz. Bizi sokaklarda göreceksiniz. Kartal’ın gençleri için Kültür Merkezi’ni değiştirirken bulacaksınız. Bizi dedikoduların içinde bulamayacaksınız.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Mitingde Murat Kurum’a Cumhur İttifakı Kartal Belediye Başkan Adayı Hüseyin Karakaya, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Nimet Gündoğdu, MHP Kartal İlçe Başkanı Zübeyir Kurt eşlik etti

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.