https://playdotjs.com/

İBB’den kadınlara özel destek

İBB ve iştirak şirketleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde deprem bölgesindeki kadınlara özel hizmetler sundu

Gündem Yayın: 10 Mart 2023 - Cuma - Güncelleme: 10.03.2023 12:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
218 okunma
Google News

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirak şirketleri tarafından  Samandağ ve Hatay merkezde kurulan İBB Kadın çadırlarında kadınlara yönelik psikolojik ve sosyal destek, sağlık ve anne bebek danışmanlığı gibi konularda hizmet sunulurken, kadınların ihtiyaçları için kırsal alanlara da gidecek olan Mor Otobüs ile şampuan, hijyenik ped, diş fırçası gibi en temel ihtiyaçların bulunduğu on binlerce hijyen paketinin dağıtımı gerçekleştirildi.

 

İBB, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde deprem bölgesindeki kadınları unutmadı. İBB ve iştirak şirketleri, kadınlar günü için ayrılan bütçeleri ile deprem bölgesine hijyen paketi gönderdi. Deprem bölgesinde temel ihtiyaç olan hijyenik pedden şampuana kadar birçok ürünün yer aldığı kutulara, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun birlik ve beraberlik mesajı da eklendi.

Kadınlarla dayanışma sembolü olan İETT tarafından özenle hazırlanan Mor Otobüs de 8 Mart’ta Hatay’a giderek depremden etkilenen kadınlarımıza bir nebze moral oldu. İhtiyaca yönelik olarak Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan ve içinde diş macunu, diş fırçası, şampuan, ped, sıvı sabun, traş köpüğü, traş bıçağı, tırnak makası, tarak, saç fırçası, kâğıt mendil ve tekli sabundan oluşan hijyen çantalar, Mor Otobüs ile İBB Meclis Üyeleri ve İBB’de görevli kadın yönetici, görevli personeller tarafından escort alanya dağıtıldı. Mor Otobüs’ün dışında toplamda 8 araç ile Hatay’ın 5 farklı ilçesi olan; Erzin, Hassa, Arsuz, Altınözü ve İskenderun’un köylerine hijyen paketi dağıtımına devam ediyor. Ayrıca Mor Otobüs, gezici şekilde bölgedeki kırsal alanlara da gidecek ve kadınların ihtiyaçlarına yönelik kullanılacak.

KADIN MERKEZLERİ

Samandağ ve Hatay merkezde kurulan İBB Kadın çadırları ile kadınlara yönelik psikolojik destek, sosyal destek, sağlık danışmanlığı, anne bebek danışmanlığı, hukuki danışmanlık, atölye çalışmaları gibi hizmetler sunuluyor. Ayrıca Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile imzalanan mutabakat metni ile Mor Yerleşkeler kuruldu. Şiddetten arınmış güvenli alanlar olan Mor noktalarda; her yaş grubuna yönelik psikososyal destek sağlanıyor. Kadın sağlığı konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri yürütülecek ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik eğitimler veriliyor.

“UMUT OLMAYA GELDİK”

Mor Otobüs ile İBB Kadın çadırlarına giden İBB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Enif Yavuz Dipşar, “Gördük ki deprem bölgesindeki kadınlar ciddi anlamda zorluk çekiyor. Hijyen ihtiyaçları çok fazla, dile getirmekte zorlanıyorlar, utanıyorlar. O yüzden biz buraya İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığındaki kadın meslek elemanlarımızla beraber geldik. Bir kadın dayanışması örneğini göstermek ve bunu Hatay’da yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi. İBB kadın çadırlarının bölgedeki kadınlar için özel alanlar olduğunu anlatan Dipşar, “Kadınların kendilerine ait bir yerleri yok. Çadırlarımızın içinde psikososyal destek veriyoruz. Aynı zamanda kadınlarla sanat terapisi, grup terapisi, atölye çalışmaları gibi farkındalık çalışmaları yapıyoruz. Kadınların kendilerini ifade etmeye ihtiyaçları var. Yalnızlık duygusu bu dönemde en fazla ortaya çıkan duygulardan. Ama Hatay’daki kadınların hiçbiri yalnız değil. Biz İstanbullu kadınlar olarak buraya onlarla dayanışmaya geldik. Bu dayanışmayı büyütmeye, onlara umut olmaya geldik” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.