https://playdotjs.com/

Kartal'da renkli bir sezon

Kartal Belediyesi Tiyatro Tutkunlarına Renkli Bir Sezon Sunmaya Devam Ediyor

Sanat Yayın: 21 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 21.02.2024 22:45:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 2 dk.
89 okunma
Google News

 

Kartal Belediyesi, yeni sezonda birbirinden farklı oyunları tiyatro severler ile buluşturmaya devam ediyor. Şubat ayı kültür-sanat programı kapsamında sahnelenen, ‘Gözyaşı Sarayı Kösem’ ve ‘Tatlı Kaçık’ oyunları izleyenlerden tam not aldı.

Soğanlık Kültür Merkezi sahnesinde kahkaha tufanı

Bu hafta izleyiciyle buluşan ilk oyun Tatlı Kaçık tiyatro oyunu oldu. Soğanlık Kültür Merkezi sahnesinde sahnelenen oyuna tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi. Oyuncu kadrosunda ünlü sanatçılar; Ayşe Kökçü, Sidal Damar, Giray Ayla, Murat Akçay, Murat İlgar ve Uğur Ercan’ın yer aldığı oyun izleyenleri kahkahaya boğdu. Naşit Özcan’ın yönettiği ve iki perde olarak sahnelenen oyunda, Mr. Tanner ile paylaştığı evinde, çöp toplayarak yaşayan, çevresindeki her şeye sonsuz bir sevgi ve şefkatle bağlı Opal’in kendi halindeki yaşamının üç davetsiz misafirin gelişi ile umulmadık şekilde değişimini anlatılıyor.

Osmanlı Sarayındaki güç savaşları

Haftanın son oyunu ise, ‘Gözyaşı Sarayı Kösem’ oldu. Soğanlık Kültür Merkezi’nde sahnelen oyuna tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi. Oyuncu karosunda, Çiğdem Tunç ve Murat Parasayar gibi sevilen oyuncuların yer aldığı oyunda, Osmanlı İmparatorluğu’nun güçlü padişahlarından Sultan Ahmet dönemindeki sarayda yaşanan güç savaşları anlatılıyor. İki perde olarak sahnelenen oyun, izleyenler tarafından çok beğenildi.

Her iki oyunun sonunda, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Gamze Yavuzer, tüm oyuncu kadrosuna teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.