https://playdotjs.com/

Bilecikliler Osmangazi'yi andı

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osmangazi'yi Anma ve Tanıtım Şenlikleri'nin 33'üncüsü Tuzla Akfırat Şehit Ömer Halisdemir Gençlik Mesire Alanında yapıldı.

Gündem Yayın: 04 Ağustos 2023 - Cuma - Güncelleme: 04.08.2023 10:36:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 10 dk.
261 okunma
Google News

İstanbul Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği tarafından Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osmangazi'yi Anma ve Tanıtım Şenlikleri'nin 33'üncüsü Tuzla Akfırat Şehit Ömer Halisdemir Gençlik Mesire Alanında yapıldı.

Osmangazi’yi anma şenliğine Eski Enerji Bakanı ve Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez,  AK Parti İstanbul Milletvekili Meclis Güvenlik Amiri Hasan Turan, Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof Dr. Mehmet Ali Zengin,  Ak parti Bilecik Milletvekili Halil Erdemir, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ,Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Süel,  Bilecik Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Nimet Gündoğdu ve yönetim kurulu üyeleri ,Bilecik Ticaret ve Sanayi  Odası Başkanı Mehmet Ergün, Pendik Dernekler Federasyonu Başkanı Murat Çevik ,Saadet Partisi Pendik ilçe Başkanı Yasin Kadıoğlu, Kaynarca Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüsamettin Elçi, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar,  Ak parti Kartal Belediyesi Meclis üyesi Emrullah Aydın, Eskişehirliler Federasyonu Başkanı Mehmet Çetinkaya, ve bir çok davetli katıldı. 

Osmangazi anma şenliklerinde açılış konuşmasını yapan İstanbul Bilecikliler Dernek Başkanı Faruk Şahin şunları söyledi.” Sayın Bakanım sayın Bakan yardımcım sayın il başkanım belediye başkanları sayın belediye başkan yardımcıları ve sevgili dostlar hepiniz hoş geldiniz diyorum. Bir sevdanın uzun buluşmasında yeniden buradayız. 33 seneden beri Osmangazi anma şenlikleri pandemi haricinde aralıksız kutlanıyor. Bu bir istikrarın simgesi tabi, bu istikrarı sağlamak çok kolay değil. Bu Derneğe emeği geçen Hakkın rahmetine kavuşmuş bütün dernek Başkanlarına Allahtan rahmet diliyorum. Hayatta sağ olan dernek başkanlarımızada uzun ömürler diliyorum. Dernek Başkanlığımız süresinde bir çok çalışmalarımız oldu. Deprem bölgelerine 3 tır  hataya deprem yardım malzemesi götürdük. Bizzat ben 15 20 gün sonra tekrar hataya iskenderuna gittim .Orada Halil Erdemir Bakanımızla ve Fatih Dönmez bakanımızla hasbihal ettik. Onlarda oralardaydı. Bizde o bölgede elimizden geldiği kadar yardımları koordine etmeye ve destek olmak için oralardaydık. Tabii bunlarla kalmadık Kadın kolları yönetimimizle beraber Osmangazi ile alakalı etkinlikler düzenledik. Buradaki Bileceği bilmeyen insanlara bölgemizi tanıttık. Kan kampanyası düzenleyerek 111 kişi Kızılaya kan verdik. Muharrem ayında aşure dağıttık. Ramazan ayında ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize  kumanya dağıttık. Bundan sonrada bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Emeği geçen tüm hemşehrilerimiz ve dostlarımıza teşekkür ediyorum, mutlu bir şenlik geçirmeniz biriktirdiğiniz güzel anılarınıza bir sayfa daha eklemeniz umuduyla, tekrar hoşgeldiniz.diyorum

BUGÜN ATAMIZI OSMANGAZİMİZİ ANMA VE ANLAMA ETKİNLİĞİNDEYİZ. BEN DE BUNUN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel Osmangaziyi anma şenliklerinde yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Değerli Bilecikli komşularım, tabii Bilecik’te Bilecik lerin sayısının çok olması kadar doğal bir şey yok. Fakat biz Kartalda  bir Bilecik üssünün olduğunu buradan tekrar dile getirmiş olalım. İstanbul’un çeşitli noktalarında Bilecik  komşularımız olsada  başta Kartalda olmak üzere ki derneğimizin merkezide Kartalda olduğundan dolayı biz Bileciği canı gönülden hissediyoruz. Buradada dostlarımı komşularımı  küçük kardeşlerimizi misafirleri görüyoruz. Kartalın her noktasında gazetecisinden dernek başkanına iş adamından girişimcisine  doktorundan mühendisine çok sayıda Bilecikli komşumuzla arkadaşımızla yan yanayız. Bugün atamızı Osmangazimizi anma ve anlama etkinliğindeyiz. Ben de bunun mutluluğunu yaşıyorum .Elbette ki geçmişimizi tarihimizi unutmadan  geçmişimizden güç alarak önümüze bakmak zorundayız .Ne güzel bir ve bir aradasınız. Ne mutlu sizlere ne mutlu bizlere Allah ağzınızın tadını bozmasın. Geçirmiş olduğumuz zor günlerde birliğimiz beraberliğimiz hep daim olsun. Ben hepimize sevgiler saygılarımı sunuyorum. Bu organizasyonda emeği geçen  başta dernek başkanına , yönetimine en büyük teşekkür kadın kollarına, gençlik kollarına ,ellerinize sağlık iyi ki varsınız kadınların olduğu yerde her zaman birlik beraberlik güzellik var, burayı çekip çeviriyorsunuz iyi ki varsınız emeğinize elinize sağlık teşekkür ederim

HAVA GÜZEL, İNSANIMIZ GÜZEL, MEKAN GÜZEL, İNŞALLAH BU GÜZELLİKLER HEP BÖYLE  DEVAM EDER. 

Bilecik Milletvekili Halil Erdemir Şenlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Sayın Bakan’ın değerli genel başkan yardımcımız Belediye Başkanlarımız AK Parti il Başkanımız Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız bugün burada bu güzel günde bizi yalnız bırakmayan kıymetli misafirler hanımefendiler  ,beyefendiler, geleceğimizi teminatı gençlerimiz, gözümüzün nuru çocuklarımız, hepimizi muhabbetle sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Bugün bizim Bilecikliler olarak yıllardan beri değişik mekanlarda hem Osmangazi'yi anmak, hem  İstanbul’da yaşayan Bilecikliler ve Kocaeli’nde yaşayan Bileciklileri bir araya getirmek üzere her ilde tertip edilen bu güzel programdayız .Hava güzel, insanımız güzel, mekan güzel, inşallah bu güzellikler hep böyle  devam eder.  Ben bu organizasyonu yapmak için çaba sarfeden  başta dernek başkanımıza ve onun çok kıymetli yöneticilerine teşekkür ediyorum. Tabii bu faaliyeti anlamlı kılan da siz değerli katılıcıların buna teveccüh gösterip bu programa katılmış olmaları sizlere de hasretten teşekkür ediyor programın tekrar hayırlı olmasını diliyor hepinize saygılar sunuyorum.

MELEK MIZRAK ŞUBAŞI BİLECİK VE BİLECİKLİ OLMAK BAMBAŞKA BİR DUYGU VE ÇOK ÖZEL BİR FARKLILIKTIR

Sevgili Bilecikliler; Öncelikle böylesine anlamlı bir etkinlik düzenleyerek nazik davetlerinizi bizlere ulaştırdığınız için İstanbul Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Yönetim Kuruluna ve dernek üyelerine teşekkür ediyorum.

Bilecik şehri tarihi, doğası, turizmi, konumu ve üretimi açısından asırlardır hem Osmanlı Devleti hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin gücüne güç katan çok özel bir şehir olmuştur. 3 kıtaya hükmeden bir imparatorluğun temelleri bu topraklarda atılmış, emperyalist işgalci devletlerin ağır yenilgilere uğratılması da bu topraklarda akan binlerce şehidimizin kanı sayesinde olmuştur. İşte bu yüzden bu şehir Kuruluş ve Kurtuluş’un şehridir.

Sözlerimi burada noktalarken böylesine anlamlı bir etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Bilecik ve Bilecik’in tarihini ve bütün güzelliklerini tüm dünyaya anlatabilmek için daha çok çalışmaya devam edeceğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Evet her şehir çok özel ve güzeldir. Ancak Bilecikliler şunu çok iyi bilir ki Bilecik ve Bilecikli olmak bambaşka bir duygu ve çok özel bir farklılıktır.Kuruluş ve Kurtuluş’un simgeleri Osman Gazi ve Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.

ANKARA’DA HER ZAMAN SİZLERE KAPIMIZ AÇIK

Ak parti genel başkan yardımcısı Mehmet Ali Zengin Osmangaziyi anma şenliklerinde yaptığı konuşmada şunları söyledi. Değerli katılımcılar Osmangaziyi anma şenliklerine hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Osmangazi anma şenliğini düzenleyen İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanı Faruk Şahine ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bizler Ankara’da her zaman sizlere kapımız açık eğer Ankara’ya geldiğinizde de müsait olanlar olursa mutlaka bekliyoruz. Sağ olun var olun. Hepinizi tekrar saygıyla selamlıyorum.

CİHAN DEVLETİMİZİN KURUCUSU OSMANGAZİ’Yİ ANMA  ETKİNLİKLERİNDE SİZLERLE BİRLİKTE OLMAKTAN ARANIZDA OLMAKTAN DUYDUĞUM BU MEMNUNİYETİ MUTLULUĞUNU PAYLAŞIYORUM.

Meclis İdare amiri İstanbul Milletvekili Hasan Turan şenliklerde yaptığı konuşmada şunları söyledi. ‘Çok kıymetli Belediye Başkanlarım İlçe başkanlarım siyasi partilerimizin değerli temsilcileri sivil toplum kuruluşlarımızın değerli yöneticileri çok kıymetli hemşerilerim saygı değer  hanımefendiler ve beyfendiler sevgili geçler öncelikle her birinizi en kalbi muhabbetlerimle selamların en güzeli olan yüce rabbimizin selamıyla selamlıyorum. Allah’ın selamı rahmeti bereketi üzerinize olsun. Bugün burada geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Bileciklilerin buluşmasında bu vesileyle de kadim devletimizin Cihan devletimizin kurucusu Osmangazi’yi anma  etkinliklerinde sizlerle birlikte olmaktan aranızda olmaktan duyduğum bu memnuniyeti mutluluğunu paylaşıyorum. Etkinliğimizin hayırlı   uğurlu olmasını diliyorum . Bu etkinliğe imza atan başta başkanımız Faruk Şahin  kardeşimiz olmak üzere  yönetiminde bulunan ekip arkadaşlarına ve her şeyden önce burayı güzelleştiren kıymetli hemşerilerime değerli hazurunu tebrik ediyorum. İyi ki varsınız Allah birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin.

BİLECİKLİLERİN YENİ OBA BEYİ MEHMET EFE OLDU

Yıllardır Bilecikliler Derneginin bir çok yönetim kadrosunda yer almış derneğe büyük emekleri geçen Mehmet Efe Bu yıl Osmangazi şenliklerinde oba beyi olarak seçildi. Oba beyi seçiminden sonra bir konuşma yapan Mehmet Efe şunları söyledi. Sayın protokol degerli hemşerilerim sizleri saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum .Hoş geldiniz sefalar getirdiniz şeref verdiniz .İyi  eğlenceler diliyorum. Teşekkür ediyorum herkese

Programda Mehteran Takımı konser verdi, yöresel folklor gösterisi yapıldı. Şifalı pilav dağıtıldı, çocuk yarışmaları renkli görüntüler oluşturdu. Yöresel sanatçıların da konser verdiği etkinlik son derece hareketli geçti. Program Bilecik oyun havaları ile sona erdi

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.