https://playdotjs.com/

Kubilay Sevencan, “Diğer adaylardan bir adım öndeyim”

DEVA Partisi Maltepe Belediye Başkan Adayı Kubilay Sevencan, “20 yılını belediyeciliğe vermiş bir kişi olarak diğer adaylardan bir adım öndeyim” dedi

Yayın: 04 Şubat 2024 - Pazar - Güncelleme: 04.02.2024 15:52:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 11 dk.
228 okunma
Google News

DEVA Partisi Maltepe İlçe Başkanı Salih İnak ve DEVA Partisi Maltepe Belediye Başkan Adayı Kubilay Sevencan, meclis üye aday adayları ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basınla buluştu.

Maltepe Belediye Başkan Adayı Kubilay Sevencan 20 yıl süreyle Maltepe Belediyesi’nde 4 Belediye Başkanıyla çalışmış olması nedeniyle diğer adaylara göre belediyeyi ve işleyişini en iyi bilen aday olarak bir adım önde olduğunu söyledi.

Siyasi hayatına da Anavatan Partisi Maltepe ilçe gençlik kollarında başladığını ve gençlik kolları başkanlığı görevi de üslendiğini vurgulayan Kubilay Sevencan, DEVA Partisi Maltepe ilçe teşkilatının kuruluşunda görev alırken ilçe sekreteri görevi üstlendiğini ve son olarak da İstanbul il yönetiminde il sekreteri olarak çalıştığını belirtti.

Ömrünü Maltepe’de geçirmiş bir kişi olarak sosyal aktivitelerin de içinde bulunduğunu, spor ve tiyatro ile ktif olarak uğraştığını da belirterek şunları söyledi, “Belediyecilik vasfımla belediye hizmetlerinin ne şekilde yürütüleceğine hakim bir durumdayım. Değer aday arkadaşlardan özellikle belediye yönetimi konusunda 20 yılını bu kurumda geçirmiş bir belediyeci olarak daha tecrübeli bir durumda olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim. Belediyenin içinde olan birisi olarak herkesten 1 yıl önde olduğumu söyleyebilirim. Maltepe belediyesini diğer tüm adaylardan çok daha fazla tanıyan adayım. Birkaç proje açıklandı. Gerçekten şaşırdık, içlerinde kendilerinin yapmayacağı, başkalarının yapacağı ve aday arkadaşların başkalarının yaptıklarıyla övüneceği projeler önümüze geldi. Biz şanslıyız, şayet biz kazanamaz isek kim kazanırsa kazansın bunların takipçisi olacağız. Söz verilip de yapılmayan işlerin hesabını soran konumda olacağız. Halkın yararına getirilecek her projenin başımızın üzerinde yeri var ancak Maltepe Belediyesi’nin yapmayacağı, büyükşehir belediyesi veya merkezi yönetimin yapacağı işleri ilçe belediye başkanadayının kendi projesi gibiymiş gibi sunmasını da doğru bulmuyoruz.”

Kubilay Sevencan’ın projeleri başlıklar halinde şöyle;

Deprem koordinasyon merkezleri; İlçemiz İstanbul İl’inin 1.derece deprem kuşağında bulunan Adalar Fayına paralel bir yaşam alanı olmasından dolayı ilçemiz muhtemel depremde en büyük risk altında olan ilçelerden bir tanesidir.  İvedilikle ilçemizin bina ve yerleşim alanlarının röntgeninin çekerek gerek yapı gerek zeminden dolayı risk oluşturan binaları ve yerleri tespit ederek öncelikle dönüşüm hizmetinin bu alanlar ile başlamayı hedeflemekteyiz.

Deprem ilkyardım ve kurtarma ekipleri oluşturmak, toplanma alanlarının tespit edilip, koordinasyon alanlarını belirlemek, halkın deprem konusunda bilinçlendirilmesini sağlamak.

1-         Kentsel döşüm; Maltepe’nin eski bir yerleşim alanı olmasından dolayı yeni yerleşim alanları bularak konut stoku geliştirerek yerinde dönüşüm hizmeti yolunun açılması, bunun için belediyelerin yeni imar planları hazırlaması, bu konuya hız verilmesi temel ilkelerdendir.

2-         Damla Kart; Maltepe de yaşayan vatandaşlarımızın ve esnafımızın Hemşehrilik duygularını pekiştirmek maksadı ile alış verişlerde kullanılmak üzere çeşitli indirim ve ayrıcalıklar sağlayan üyelik sistemine tabi olan damla kart uygulaması hedeflerimiz arasındadır. Bu aynı zamanda belediye vergi ödeme hizmetlerinde, sosyal tesislerde alınan hizmetlerde kullanılacak indirim kartı olacaktır.

3-         Hayat hep bahar yaşam merkezi; Maltepe’mizin demokratif yapısı incelendiğinde yaş ortalamasının orta yaş üzerinde olduğu görülmektedir. İlçemiz sınırları içeresinde üç adet hayat hep bahar yaşam merkezi açılması planlanmaktadır. Burada kendini yalnız hissedenlerin, sabah 09:00 akşam 16:00 saatleri arasında Hayatının baharında ki vatandaşlarımızın kaliteli zaman geçirmesi hedeflenmektedir.

4-         Üretici el emeği pazarı; Aile bütçesine destek olmak isteyen ev hanımı, emekli vb. vatandaşlarımızın kendi el emeklerini satabileceği haftanın belli günlerinde belli mahallerde kurulmak üzere üretici el emeği pazarı kurulması hedeflenmektedir.

5-         Mutlu aile yaşam merkezi; Toplumumuzun temelini oluşturan ailelerimizin daha mutlu, sağlıklı ve başarılı bir nesil yetiştirmelerinde katkıda bulunmak üzere ilçe sınırları içinde dört adet mutlu aile yaşam merkezi açılması planlanmaktadır. Mutlu Aile yaşam merkezlerinde konularında uzman kişilerin toplumun tamamına hitap edecek gerek birebir gerekse toplu eğitim ve danışmanlığın verileceği merkezler hedeflenmektedir.

6-         Süreyya İlmen Kültür Merkezi; İdealtepe mahallesinde bulunan daha önce Maltepe kültür merkezi olarak faaliyet gösterilen alanın yeniden dizayn edilerek Maltepe halkına kültür sanatsal etkinliklerde kullanılmak üzere yeniden faaliyete geçirilmesi hedeflenmektedir.

7-         Maltepe’nin 19.Mahallesi (Süreyya İlmen Paşa Mahallesi); Zümrütevler Mahallesini üst kısmında kalan yeni yerleşim alanının Zümrütevler’den ayrılarak Süreyya İlmen Mahallesi olarak Maltepe’nin 19.mahallesi hedeflenmektedir.

8-         Meslek edindirme kursları; İlçemiz sınırları içeresinde yaşan 18-35 yaş aralığında bay, bayan halkımıza sertifikalı mesleki edindirme kursları planlanmaktadır.

9-         Engelsiz Maltepe; Maltepe sınırları içerinde yaşayan bedensel ve zihinsel engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak ulaşım, saha düzenlemesi, yürüme yolları yapmak. Kültür ve sanatsal hayatın içinde olmaları konusunda bu alanda faaliyet gösteren alanlara ve etkinliklere ulaşmasını sağlayacak çalışmaları hızlıca hayata geçirmek.

10-       Akıllı Park; İlçe sınırları içeresinde bulunan parkların sadece oyun amaçlı değil çocukların eğitimine katkı vermesi için yeniden dizayn edilmesi.

11-       Sosyal Yardımlar; Amaç yardıma dayalı bir sistemden ziyade, gerçekten ihtiyaç sahibi insanların tespit edilerek sosyal yardımlardan yararlanmalarını sağlamaktır. Kimsesiz ve evsizler 65 yaş ütü yalnız yaşayanlar dul ve yetimler gaziler ve gazi aileleri olmak üzere ilçemiz sınırları içerisinde yaşana ve yardıma muhtaç kişilere 1-2-3 defa aynı nakdi yardım hizmetinde bulunmak.

12-       Sağlık Hizmetleri; Devan eden evde sağlık hizmetlerini tekrar gözden geçirerek seyyar sağlık tarama ekipleri oluşturulacak. İhtiyaç sahiplerinin evde ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetleri hızlıca yerine getirilecektir.

13-       Spor Faaliyetler; Öncelikli ilçemizin ihtiyaç duyduğu spor tesisi yapımına el atılacaktır. İlçemizde faaliyet gösteren tüm amatör spor kulüplerine yıl içeresinde ayni ve nakdi yardım yapılacak ve başarıları seviyesinde ek yardımlar yapılacaktır. İlçemiz sınırları içeresinde ferdi dallarda faaliyet gösteren sporcular desteklenecek yarışmalara katılımları konusunda gerekli yardımlar sağlanacaktır. Katıldıkları müsabakalarda dereceye giren kulüp ve ferdi sporcular ayrıca ödüllendirilecektir.

14-       Kültür-sanat faaliyetleri; İlçemiz ulusal ve festivallere ev sahipliği yapacak tüm bu konularda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara destek olacaktır. Milletimiz için önemli olan Milli ve Manevi günlerde yapılacak olan etkinlik hizmetleri önem verilecektir. Belediyemize ait kültür merkezlerinde vatandaşlarımıza konser tiyatro söyleşi ve panel gibi aktiviteler ücretsiz olarak sunulacaktır.

15-       Temizlik Hizmetleri; İlçemizin temiz bir ilçe olması hususunda öncelikle yer altı çöp konteynerleri sayısında artış yapılacaktır. Yer üstü konteynerlerinde bölgesine göre artış veya azalış yapılacaktır. İlçemiz içeresinde dönüşüme tabi olacak tüm atıklar itina ile takip edilip toplanacaktır İmkânlar ölçüsünde dönüşüm istasyonları kurulacaktır.

16-       Gençlik, eğitim, spor; İlçemiz sınırları içeresinde dört adet üniversite olması ilçemiz için çok büyük bir avantajdır. Geçlerimizin eğitimlerinin desteklenmesi ARGE çalışmalarına destek olunması hedeflerimiz arasındadır. Gençlerimiz için spor alanlarının yapılması ve çoğaltılması hedeflerimiz arasındadır. Maltepe Belediyesine ait tüm tesis ve parklarda ücretsiz wifi ücreti verilecektir.

17-       Sokak Hayvanları; Patili dostlarımızın yaşadığımız dünyanın bir parçası olduğunu unutmadan onlar için barınma yeme içme ihtiyaçlarının sağlama konusunda gerekli adımlar hızlıca atılacaktır. İmkânlar el vermesi durumunda ilçemiz sınıralar içeresinde hayvan barınağı kısırlaştırma ve aşılama istasyonu yapılacaktır.

18-       Yeşil alanların korunması ve artırılması; İlçemiz sınırları içeresinde kamuya ait alanların yeşillendirilebilecek özel mülkiyette ki yerlerin yeşillendirilip ağaçlandırılması konusunda gerekli çalışmalar yapılacaktır.

19-       Kadın ve Çocuk; Çalışan annelerin çocuklarını bırakabilecekleri kreşler ilçemiz sınırları içeresinde hızlıca faaliyete geçirilecektir. Kreşlere ulaşım hizmeti ilçe sınırları içeresinde belediyemiz tarafında yapılacaktır. İlçemiz içeresinde 5 adet kreş yapılması planlanmaktır. Maltepe sınırları içeresinde yaşayan bir yaşına kadar çocuklar için Ailelerine bir yıl süre ile mama, çocuk bezi ve süt yardımı yapılacaktır.

20-       Genel Hizmetler; İnançsal faaliyet gösteren kurumları ayırt etmeksizin bakım onarım ve temizlik hizmetleri verilecektir. Okullara temizlik ve hijyen maddeleri takviyesinde bulunulacaktır. Muhtarlıklara personel ve bina desteği verilmesine devam edilecektir. Okullara (Devlet okullarına, ilk,orta,lise) Temizlik personeli tahsisi yapılacaktır.

21-       Eğitim yardımları; ilçemiz sınırları içeresinde yaşayan ve devlet üniversitesi kazanan veya %100 burs kazanarak özel okul tercih edenlere yılda iki defa Yüksek Öğrenimi kazanmış aileler öğenim belgelerini ibraz etmesi halinde öğrenim yardımı yapılacaktır.

22-       Belediye Eğitim hizmetleri; Belediyenin vermiş olduğu eğitim hizmetleri gözden geçirilerek eğitim verilen öğrenci kapasitesi 2 veya 3 katına çıkarılması hedeflenmektedir.

23-       Akıl Bankası; İlçemizde yaşayan Kamu yarına projesi olan gençlerimizin desteklenmesi ve projelerinin kamu yarına kullanılmak üzere satın alınarak desteklenmesi hedeflenmektedir.

24-       Belediyemizin asli görevleri eksiksiz ve tam olarak yerine getirilmesi sağlanacaktır.

25-       Cep Kültür Merkezleri; İlçe sınırlarımız içeresinde en az 5 adet cep kültür merkezi, içlerinde kütüphaneler, kafeteryalar bulunan sosyal amaçlı mekânlar dizayn edilecektir.

26-       Maltepe Digital Platformu; Maltepede yaşayan vatandaşlarımız bir tıkla istek, dilek, şikayet ve taleplerini iletebileceği Belediyenin faaliyetlerinden haberdar olabileceği dijital platform hizmeti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.