https://playdotjs.com/

Ataşehir’de afet toplanma alanları güncellendi

Ataşehir Belediyesi, afet ve acil durumlar sonrasında geçici barınma merkezleri hazır olana kadar kullanılabilecek alanları belirledi

Yaşam Yayın: 01 Mart 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 01.03.2023 09:35:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
323 okunma
Google News

Ataşehir’deki toplanma alanları hakkında bilgi veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi şunları söyledi: “İstanbul’da gerçekleşebilecek olası bir afete karşı hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda; deprem başta olmak üzere, olası bir afet durumu sonrasında yurttaşlarımızın ilk korku ve panik halini atlatabilmeleri, yakınları ile buluşabilmeleri ve başta Belediyemiz olmak üzere yetkililer tarafından sağlıklı bilgilendirmeye ve acil lojistiğe erişebilmeleri adına daha önce hazırladığımız toplanma alanlarımızı güncelledik. Ataşehir’de, 1 milyon 139 bin 982 metrekare alana sahip 152 adet afet toplanma alanlarımız bulunuyor. İlçemizde hem yeşil alanları genişletmek hem de afet durumunda halkımızın sığınacağı alanları çoğaltmak için çalışıyoruz. Yurttaşlarımızın kendilerine en yakın toplanma alanlarını bilmelerini önemle rica ediyorum. Umarım paylaştığımız bu bilgileri kullanmak zorunda kalmayız.”
Ataşehir'deki Afet ve 
Acil Toplanma Alanları
Atatürk Mahallesi Ataşehir Kent Parkı içerisinde; 2 bin kişilik konaklama, kapalı otopark alanı, 20 bin kişilik çadır alanı, 60 gün kesintisiz elektrik, 2 bin 500 ton kullanma suyu, 4 adet sıcak duş alanı ile 14 adet tuvalet bulunuyor.
Atatürk Mahallesi Ataşehir Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) içerisinde; 2 bin kişilik çadır alanı, kesintisiz elektrik, 2 bin 500 ton kullanma suyu, helikopter pisti ile 6 adet tuvalet bulunuyor.
İçerenköy Mahallesi City’s İstanbul Otoparkı (Kozyatağı Carrefour) içerisinde; 25 bin kişilik çadır alanı, 30 gün kesintisiz elektrik ve 10 adet tuvalet bulunuyor.
Barbaros Mahallesi Mimar Sinan Parkı’nda; 9 bin kişilik çadır alanı, 30 gün kesintisiz elektrik, 6 adet tuvalet bulunuyor.
Mustafa Kemal Mahallesi İBB Deprem Parkı’nda (Deniz Gezmiş Parkı); 4 bin kişilik çadır alanı, 30 gün kesintisiz elektrik ve 6 adet tuvalet bulunuyor.
Ferhatpaşa Mahallesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı içerisinde; ise 5 bin kişilik çadır alanı ile 4 adet tuvalet yurttaşların kullanımı için bulunuyor.
Kayışdağı Mahallesi 80. Yıl Parkı’nda; 5 bin kişilik çadır alanı ve 4 adet tuvalet 
Örnek Mahallesi Şehit Jandarma Er Fatih Çaybaşı Parkı’nda ise; 5 bin kişilik çadır alanı, 2 adet tuvalet bulunuyor.
Küçükbakkalköy Mahallesi Erguvan Barış Parkı’nda; 5 bin kişilik çadır alanı, 30 gün kesintisiz elektrik ve 16 adet tuvalet bulunuyor.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.