https://playdotjs.com/

Anahtarcılar da depremzedelerin hizmetinde

Deprem afetinin altından her gün başka dramlar çıkıyor. Anahtarcılar da depremzedelerin yardımına koştu

Gündem Yayın: 23 Şubat 2023 - Perşembe - Güncelleme: 23.02.2023 21:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
180 okunma
Google News

Kayserili oto anahtarcısı Yusuf Bahtiyar, İstanbul’dan gelen gönüllü anahtarcılarla birlikte,  arabalarının anahtarı enkaz altında kalanların imdadına yetişiyor.

Yusuf Bahtiyar konuyla ilgili şunları söyledi;

Yaşanan deprem afetinden dolayı üzüntü içerisindeyiz. Yakınlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet hayatta kalanlara da geçmiş olsun dileriz.  Bizler deprem bölgelerinde afetzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmada bir nebze de olsa destek olmaya çalışan gönüllü anahtarcılarız. Afet bölgelerinde kurduğumuz noktalarda, aracın kendisine mi ait olduğunu (ruhsat sahibi) veya. E-Devlet üzenden belgeleyebilen vatandaşlarımıza ücretsiz araç anahtarı hizmeti veriyoruz.

16. günü geride bıraktığımız bu üzücü olayda enkaz altında araç anahtarlarını kaybeden vatandaşlar sayısı gün geçtikçe artmakta ve bu insanlar evlerini kaybetmenin yanında soğuk hava ile mücadele etmek zorunda kalıyorlar" 

Artık bir çok insanın evinin yerini arabasının almış durumda olduğunu hatırlatan Yusuf Bahtiyar,  “Sizlere bir konu ile alakalı sorunumuzdan bahsetmek istiyorum. Araçların güvenlik sistemlerinden dolayı anahtarları araçlara programlayabilmek için bazı kodlara ihtiyaç vardır. Kendi sektörümüzde kullandığımız cihazlar bu kodları bazı araçlarda alabilmek de sınırlıyor ve yetersiz kalıyor. Depremzede vatandaşlarımıza yardımcı olamıyoruz ve bu durum karşısında elimiz kolumuz bağlanıyor.  Vatandaşlarımızı yetkili servislere yönlendiriyoruz ve vatandaşlar bizlerin yanına geri dönerek yetkili servis ile görüştük araç anahtarını sipariş verdikten en erken 10-15 gün sonra geleceğini söylüyorlar. Afette canlarını ve mallarını kaybetmiş insanlardan yüklü miktarda para talep etmeleri de cabası oluyor maalesef. Bizler bu doğrultuda güvenlik esaslarını göz ardı etmeden ve suistimallere mahiyet vermeden aracın sahibi olduğunu beyan eden veya edebilen araç sahiplerinin yetkili araç servislerine başvuruları sonucu anahtar pin kodu ve mekanik kodlarını araç sahiplerine verilmesini talep ediyoruz.. Bu sayede mağdur olan afetzede vatandaşlarımıza yardımlarımızı sürdürebiliriz. Bu yardım kapsamı sadece afetzede değil bölgeye gelen arama kurtarma ekipleri, cankurtaranlar, yardım tırları, jandarma ve polis araçlarına da kayıp anahtar hizmeti vermeyi içermektedir.  Yetkili araç servislerinin bu konuda desteğini bekliyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.