https://playdotjs.com/

Azmi Şahin; emekliye ek zam şart

Türkiye Emekliler Derneği Maltepe Şube Başkanı Azmi Şahin, emeklilere ara zam yapılması gerektiğini söyledi

Ekonomi Yayın: 14 Şubat 2023 - Salı - Güncelleme: 14.02.2023 19:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
516 okunma
Google News

Türkiye Emekliler Derneği Maltepe Şube Başkanı Azmi Şahin, “Emekliye Ek Zam şarttır, yüksek enflasyon yüzünden geçim derdi yaşayan dar gelirli emekliler için acilen gereklidir” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Maltepe Şube Başkanı Azmi Şahin, emeklilerin yıllarda yükselen enflasyon nedeniyle açlık sınırı altında yaşam savaşı verdiklerini belirtti. Emeklilere seçim öncesi ek bir zammın kaçınılmaz olduğunu belirtti. Başkan Azmi Şahin bu konu ile ilgili emeklilerin durumunu şöyle dile getirdi. Asgari ücretin yılbaşında 8.500 TL.’ye çıkması ve en düşük emekli aylığının da 5.500 TL.’ye yükseltilmesi darda olan emeklileri rahatlatmamış aksine daha da zora sokmuştur nedeni de yüksek enflasyon emekliye yapılan çay kaşığı ölçüsünde zamlardan sonra gıda, giyim ve barınma ücretleri de %100 ellinin üzerinde birden artış göstermiştir. Emekli derneğimizin devletimizden isteği en düşük emekli aylığının da asgari ücret seviyesine acilen çıkarılmasıdır.”

AZMİ ŞAHİN; “ÇOĞU EMEKLİMİZ AÇLIK SINIRI ALTINDA YAŞIYOR”

Azmi Şahin, “Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanımız Kazım Ergün emeklilere seyyahen acil bir ek zam önerisini yetkililere sunmuştur. Emekliler adına onların sorunlarının çözümü için emekli derneği olarak her zaman bizlerde genel başkanımızın yanında ve destekçisiyiz. Bayram ikramiyelerinin de günümüz şartlarına göre iki kat artırılması da şarttır. Emekliler derneği olarak her zaman emeklilerimizin ve dar gelirli emeklilerimizin yanında onların haklarının da savunucusuyuz. Kirada oturan dar gelirli emeklilerimize Devletimizden beklediğimiz barınma sorununa acil çözüm olarak TOKİ kanalıyla uzun ve düşük vadelerle konut sorunlarını da çözmesidir. Hayatlarının en güzel verimli yıllarını çalışarak devletine vergi ödeyerek geçiren emeklilerimize devletimiz de sahip çıkmalı onların her zaman yanında olup sorunlarına da yardımcı olmasıdır dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.