https://playdotjs.com/

Anadolu yakasının en büyüğü Maltepe'ye!

Kadem Ekşi, “Anadolu yakasının en büyük spor kompleksini Cevizli’de yapıyoruz” dedi

Siyaset Yayın: 26 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 26.02.2024 22:47:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 5 dk.
108 okunma
Google News

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Ardahanlılar ile bir araya geldi. Maltepe için hazırladığı projeleri anlatan Kadem Ekşi, 31 Mart yerel seçimlerinde destek istedi.

 

  Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Maltepe Ardahanlılar Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Yaşar Geler ve Ardahanlılarla bir araya gelen Kadem Ekşi, projelerini anlattı.

“Maltepe’de 15 bin binayı yerinde dönüştüreceğiz”

  Maltepe’nin kentsel dönüşümde adeta “kırmızı alarm” verdiğini vurgulayan Kadem Ekşi, “İlçemizde ilk depremde yıkılabilecek 15 bin binamız var. Bunları yenileyeceğiz. Yerinde dönüşümü esas alarak yapacağız. Gülsuyu, Gülensu, Başıbüyük mahallelerimizde kentsel dönüşümü hızla başlatıyoruz. Kentsel dönüşüm artık bizim için bir tercih değil zorunluluk. Yaşam hakkı, barınma hakkı kapsamında, anayasal güvence temelinde bu konuyu hızlandırmamız lazım” diye konuştu. 

“Anadolu yakasının en büyük spor kompleksini Cevizli’de yapıyoruz”

  Gençlere dokunacak projelere imza atacaklarını söyleyen Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, “Çok güzel bir gençlik merkezini Cevizli’de gençlerimizin hizmetine sunacağız. Projelendirildi. Basketbol, tenis, okçuluk, yüzme gibi branşları içerisinde barındıran bir merkez olacak. E-5 kenarında 23 dönümlük bir araziydi. Benim de İBB meclisinde olduğum dönemde satışa çıkmıştı. Ben bunu bir şekilde hazine arazisi olarak kaydettirdim. Tahsisini de şu anda Spor Bakanlığı’na yapıldı. İhalesi yapılıyor. Anadolu yakasının en büyük spor kompleksini Cevizli’de yapıyoruz” açıklamalarında bulundu.

  Kadem Ekşi Anadolu Yakası’nın Atatürk Kültür Merkezi’ni Maltepe sahilinde inşa edeceklerini açıklayarak, uluslararası etkinliklerin yapılacağı merkezin projesinin hazır olduğunu ifade etti.

“Her mahallede kreş olacak”

  Çalışan anneler için mahalle kreşlerinin önemli olduğunu vurgulayan Kadem Ekşi, “Şu anda Maltepe’de 9 kreşimiz var. Biz her mahalleye bir kreş yapacağız. Çalışan anneler var. Eskiden büyükanneler dedeler bakıyordu. Annelere destek olmamız lazım. Bir yere gezmeye gittiğinizde de çocukları kreşlere bırakabileceksiniz” dedi.

  Maltepe’nin otopark sorununa da değinen Kadem Ekşi, 18 mahallede yer altı otoparklarını hızla inşa ederek park probleminin önüne geçeceklerini kaydetti.

“Botanik Park, İstanbul’un yeni vizyon projesi”

  Maltepe’de hayata geçirilecek Botanik Park projesinin İstanbul için yeni bir cazibe merkezi olacağını söyleyen Ekşi, “Botanik Park İstanbul’un yeni cazibe ve çekim merkezi. 8.2 kilometrekare. 2 yıl sürecek. Burada spor alanları, koşu parkurları, çocuklar için ekolojik köyler var. Bu dev bir proje, çevreci bir proje. Ben de uzun yıllardır çevre aktivisti olan bir bireyim. Ekoloji ve ekosistem üzerine çalışmalar yaptım. Çevreci bir başkanım. Bu projeyi çok önemsiyorum. Bu proje İstanbul’un yeni vizyon projesi” diye konuştu.

“Yeniden Süreyya Plajı”

  Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan Süreyya Plajını ihya edeceklerini açıklayan Başkan Adayı Kadem Ekşi, “Plajlarımız kaybolmuştu. Süreyya Plajı hafızalarımızdaydı. Bizim cebimizde 25 kuruş yoktu o zamanlar. Su satardık. Kenardan girerdik Süreyya Plajı’na. O plajı yeniden ihya edeceğiz. Çalışmalarını şu anda yaptırdım. En sığ yerleri bulduk. ‘Yeniden Süreyya Plajı’ diyerek başlayacağız. Herkesin tatile gidecek parası yok. Bu çok önemli. Burada insanlar nefes alacak” dedi.

  Sokak hayvanları ile ilgili çalışmalar da yapacaklarını anlatan Ekşi, yeni barınaklar ve kısırlaştırma merkezleri kuracaklarını açıkladı.

“Meslek edindirme merkezi sayesinde gençlere altın bilezik takacağız”

Gençler için meslek edindirme merkezi kuracaklarını belirten Kadem Ekşi, “Ben iş dünyasındayım. Meslek edindirme merkezleriyle gençlere altın bilezikleri takmamız lazım. Gençler diplomalarını alıyorlar ama sokağa işsiz çıkıyorlar. Onları meslek edindirme kursları ile, sektörel uzmanlık eğitimleri ile yılda 2 bin, 5 yılda 10 bin gencimizi iş dünyası ile buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

“Maltepe’de yeni bir şehir hastanesi kuruyoruz”

Maltepe’de kurulacak yeni şehir hastanesinin de müjdesini veren Kadem Ekşi, “Maltepe eğitim ve sağlık merkezi olacak. Eğitim alanında 5 tane üniversitemiz var 150 bin öğrencimiz var. Sağlık alanında da devlet hastanelerimiz var. Sağlık bakanımız ile görüştük. İhalesi yapıldı. Yeni bin yatakla şehir hastanemizi Başıbüyük’teki alanda kuruyoruz” şeklinde konuştu. 

 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.