https://playdotjs.com/

Lisl Tulunay’dan sergi

Ressam Lisl Tulunay’ın Bahariye Sanat Galerisi, İstanbul’daki kişisel resim sergisi 30 Nisan - 6 Mayıs 2024 tarihleri arasında sanat severlerle buluşuyor.

Sanat Yayın: 23 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 23.04.2024 20:22:00
Editör - Funda Tunca
Okuma Süresi: 2 dk.
51 okunma
Google News
Lisl Tulunay, İstanbul’da yaşamakta ve resim çalışmalarını sürdürmektedir. Sanatçı, gözlem, merak ve hayal gücü becerilerini ilk kez keşfetmeye başladığı ABD'nin Oregon kırsalında, bir koyun ve çim tohumu çiftliğinde büyüdü. Lisl,2015 yılında Biola Üniversitesi'nden Kültürlerarası Çalışmalar Bölümü’nden, Güzel Sanatlar’da yan dal yaparak mezun oldu.
 2018 yılından bu yana gözlem, dinleme ve yorumlama becerilerinin günlük hayatını ve sanatsal pratiğini belirlediği Türkiye'de ikamet etmektedir. Lisl, etrafındaki dünyadan, özellikle de arada kalan, en az değer verilen ama hayatımızı oluşturan anlardan ve nesnelerden büyülenmektedir. 
Sabırsızlık, dijital idealizm, ve hep bir sonraki büyük şey ile tanımlanan sürekli değişen bir dünyada Lisl, paylaşılan hayatın somut ve şimdiki anlarına çekilmiştir. Ressam, küçük güzelliklerin nerelerde gizlendiğini keşfetmeye çalışırken, bir topluluğu tanımlayan gündelik nesnelerden, sıradan anlardan ve toplumun ortak noktalarından da keyif alıyor. 
Eserleri Türkiye, ABD, Birleşik Krallık, ve Kuzey Afrika’da galerilerde yer almıştır. 
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.