https://playdotjs.com/

Osmanlı Mehteran asırlık geleneği yaşatıyor.

Merkezi Maltepe’de bulunan İstanbul Tarihi Osmanlı Mehteren Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, mehteran müziğini yaşatmak ve gençlere tanıtmak için özveriyle çalışıyor

Kültür Yayın: 29 Nisan 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 29.04.2023 17:46:00
Editör - editor
Okuma Süresi: 2 dk.
312 okunma
Google News

Tarihi yaklaşık 2 bin 500 yıl öncesine dayanan Mehteran geleneği bir avuç insan tarafından büyük zorluklara rağmen yaşatılmaya çalışılıyor. İstanbul Tarihi Osmanlı Mehteren Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği de Mehteran geleneğini yaşatmaya çalışan önemli gruplardan biri olarak dikkat çekiyor.

Merkezi Anadolu yakasında olan Başkan Yusuf Tosun yönetimindeki Mehteran Derneği, dernek üyelerinin fedakarlıklarıyla İstanbul’un çeşitli yerlerinde mehteran konserleri vermeyi sürdürürken, il dışından gelen talepleri de karşılamaya gayret ediyor.

Önemli tarihsel günlerde açık havada veya spor salonlarında mehteran konserleri veren dernek son olarak Maltepe’de 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programında mehteran müziğinin eşsiz nağmelerini bir kez daha dinletti.

Programla ilgili konuşan Dernek Başkanı Yusuf Tosun şunları söyledi; “Hiçbir kurumdan destek almadan dernek üyelerimizin özverili çalışmalarıyla bu tarihi geleneği sürdürmeye gayret ediyoruz. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programında sponsorlarımızın desteğiyle mehteran konseri sunduk ve sonrasında kan bağışının ardından kuru üzüm su ekmek ve Türk bayrağı dağıttık. Bu etkinlikte bizlere destek olan sponsorlarımız; Ejder Pastaneleri - Soğanlık Spor Kulübü – Ramazan Kökez – Balıkçı Sinan – Yavaş Grup – Dream Hotel – Ahmet Topçu – AKSEV Vakfı – Nam Reklam Kadir Aydeniz – Eraslan Matbaa Nusret Eraslan – Ertürkler Yapı – Çamlık Çay Bahçesi Kadir ve Murat Karaman Kardeşlere şahsım ve dernek üyelerim adına teşekkür ederim.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.