https://playdotjs.com/

Kurum; Deprem korkusunu bitireceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum: “Deprem korkusunu 31 Mart'ta beraber bitireceğiz. Ulaşım çilesini 31 Mart'ta beraber çözeceğiz” dedi

Siyaset Yayın: 21 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 21.03.2024 23:09:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 8 dk.
67 okunma
Google News

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul ilçe ziyaretlerine Adalar ile devam etti. Büyükada'da Ak Nokta’yı ziyaret eden Kurum, kendisini coşkuyla karşılayan vatandaşlara seslenerek, "Adalar'ın makus talihini değiştireceğimiz tarihi, 21 Mart'ı not alın" dedi. Göreve gelir gelmez aktarmalı yolculuklarda deniz ulaşımını ücretsiz hale getireceklerini sözlerine ekleyen Kurum, Büyükada'ya nostaljik tramvay kazandıracaklarını söyledi. Murat Kurum, "31 Mart'ta bir tarafta milleti için gece gündüz çalışanlar, diğer tarafta yol yürüdüğü arkadaşlarını sırtından hançerleyenler ve onları yol üzerinde saf dışı bırakanlar ile balya balya paralarla poz verenler var. 31 Mart bu iki zihniyet arasında geçecek." dedi. Gençleri unutmadıklarını belirten Kurum, Adalar’daki sanatoryumu da gençlik kampına dönüştüreceklerini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul ilçe ziyaretlerine Adalar ile devam etti.  Büyükada'da Ak Noktayı ziyaret eden Kurum, Büyükada'ya nostaljik tramvay getireceklerini söyledi.

"Adalar'ın o makus talihini değiştireceğimiz tarih olarak bugünü not alın"

31 Mart akşamı Adalar'da yeni bir heyecan başlayacak diyerek sözlerine başlayan Kurum, "Adalar'da şu geçmiş 5 yıl da algıdan başka bir şey üretilmedi. Adalar'da herhangi bir hizmetin yapılmadığı, maalesef Adalar halkının hizmete ulaşamadıkları bu durumdan bir an önce Adalar'ımızı kurtaracağız. Adalar'ın güzel insanları için hep birlikte bu çalışmaları yapacağız. Bugün 21 Mart, Bahar Bayramı. Burada bir bahar havasında Adalar'a geldik ve

 

 

bugünü hiç unutmayın. Bugünü 31 Mart'ta Adalar'ın o makus talihini değiştireceğimiz tarih olarak not alın. 31 Mart akşamı burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni, Adalar'ın her yerinde hissedeceksiniz. Adalar'ın güzelliğine güzellik katacağız. Yeşilini koruyacağız ve mavisini tertemiz hale getireceğiz." dedi.

Adalar'da bulunan tarihi yapılara sahip çıkacaklarını belirten Kurum, "Buradaki güzelliklerimizi gözümüz gibi koruyacağız. Gelecek nesillerimize de buradaki birlik beraberlik ruhu içerisinde aynı çatı altında huzur içinde yaşama anlayışı içerisinde birlikte yaşayacağız. Burada dolaşırken 81 ilinde özetini görüyorsunuz, 81 ilden gelen kardeşlerimiz var ve Adalı kardeşlerimiz var. Burada huzur içerisinde bir yaşam var ve huzuru çok daha artıracak adımları atacağız. Adalar'da yaşamak külfet olmayacak. Adalar'da yaşayan halkımız buraya gelirken toplu ulaşım ile alakalı veya vapurlarla alakalı bu sorunları yaşamayacak. Adalar'a gelen vatandaşlarımız 65 yaş üstü büyüklerimiz İstanbul'da nasıl ücretsiz seyahat ediyorlarsa, Adalar'a gelirken de ücretsiz bir şekilde Adalar'a gelebilecek. Adalar'a ulaşım da öğrencilere nasıl yüzde 40 indirim yaptıysak, Adalar halkının da buraya ulaşımı noktasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi her türlü imkanı Adalar halkına veriyor olacak. Göreve gelir gelmez aktarmalı yolculuklarda deniz ulaşımı ücretsiz hale gelecek. Otobüsten diğer otobüse gider ve oradan da deniz yoluyla bir aktarma yapmak zorunda kalıyorsa vatandaşımız Adalar'a gelirken bu aktarmayla alakalı herhangi bir ücret İstanbul'un her yerinde olduğu gibi Adalar'da da alınmayacak." dedi.

"Adalar'a nostaljik bir tramvay kazandıracağız"

Adalar'a nostaljik bir tramvay kazandıracaklarını söyleyen Kurum, "Adalar'da vatandaşımızın bizden plajlarla alakalı talebi de var. 1 Nisan itibariyle Adalar'da halk plajının kurulması için bu yatırımları da yapacağız. İstiyoruz ki Adalar'da esnafımız huzurlu olsun. Adalar'da vatandaşlarımız mutlu olsun. Burada nostaljik bir travmayla bu güzelliği en güzel şekilde hissetsinler istiyoruz. Buraya yakışacak, elektrikli, bu havamızı, bu güzelliğimizi koruyacak ama vatandaşlarımızın da bu güzellikten en güzel şekilde istifade edeceği bir nostaljik tramvayı da Adalar'a kazandıracağız. Su ürünleri kooperatifi ile alakalı istihdamı artıracağız. Adalar'ın ekonomisine katkı sağlayacağız. Büyükada meydanının düzenlemesini yapacağız ve bu düzenlemeyle birlikte akülü şarj istasyonlarını, engelli kardeşlerimiz için de burada şarj istasyonlarını kazandırıyor olacağız." diye konuştu.

"Sanatoryumu gençlik kampı olarak Adalar'ın gençliğine armağan ediyoruz"

Gençleri unutmadıklarını, onlar için de Adalar’daki sanatoryumu gençlik kampına dönüştüreceklerini söyleyen Kurum, "21 Mart'ı unutmayın. 31 Mart İstanbul Bayramı'nın öncesi ve burada aldığımız kararları inşallah 31 Mart'ta sandığa gittiğimizde bir tarafta liyakatli kadrolarla özellikli 5 yılda 81 ile gitmiş 81 ilde her afette milletin yanına koşmuş, her

 

 

 

afette milletin elinden tutmuş, milletine söz vermiş ve o sözleri gerçekleştirmiş olanlarla, diğer tarafta kendi geleceği için İstanbul'un kaynaklarını çarçur edenleri oylayacağız.’’ sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

"Bu zihniyet bu memlekete bugüne kadar hiçbir şey katmadı"

31 Mart'ın bir tarafta eser diyenler ile diğer tarafta verdiği sözleri hatırlamayanlar arasında geçeceğini söyleyen Murat Kurum, ‘’31 Mart'ta bir tarafta milleti için gece gündüz çalışanlar, diğer tarafta yol yürüdüğü arkadaşlarını sırtından hançerleyenler ve onları yol üzerinde saf dışı bırakanlar ile balya balya paralarla poz verenler var. 31 Mart bu iki zihniyet arasında geçecek.

Düşünebiliyor musunuz? Verdiği sözü bile hatırlamayan bir belediye başkanından bahsediyoruz. Verdiği sözleri hatırlamıyorlar. Biri çıkıp bizim ev kadınlarımızı maalesef ayrıştırıyor. Eş Genel Başkanları çıkıp, bizim bedelli askerlik yapan vatandaşlarımızın vatan sevgisini sorguluyor. Bu zihniyet bu memlekete bugüne kadar hiçbir şey katmadı. Bundan sonra da katmayacak. İşte 5 yıl şöyle geriye dönüp baktığınızda Adalar'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir yatırımını gördünüz mü? Göremezsiniz. Çünkü böyle bir dertleri yok. Onlar İstanbul'un kaynağını çarçur edip kendi gelecekleri için harcamayı bilirler ama Adalar'a yatırım yapmayı bilmezler. Adalar'ın ihtiyaçlarını gidermeyi bilmezler. Adalar'ın çöpünü bile toplamaktan acizler. Çöpü toplayın diyor kendilerine yakın gazetecileri söylüyor." dedi.

"Hizmet siyaseti, eser siyaseti yapmaya devam edeceğiz’’

Mevcut İBB Başkanının bir il binasını bile almayı beceremediğine dikkat çeken Kurum, "Devleti nasıl yöneteceksin. Sen git köfte dükkanını yönet. Onu becerirsin. O yüzden şimdi nerede Murat ismini duysa şaşırıyor, korkuyor. Uykusuz geceleri var. Emin olun artık bundan sonra Murat Kurum ismini çok duyacak ve inşallah güzel insanlarımızla birlikte  hizmet siyaseti, eser siyaseti yapmaya devam edeceğiz. Adalar bunu hak ediyor. Adalar'ın insanı emin olun bu hizmetlerin en güzelini hak ediyor. Ben de nasıl bundan önce 5 yılda 81 ile gitmiş 81 ilde milletimizle el ele vermiş çalışmışsam aynı anlayışla İstanbul'umuza İstanbul'umuzun 39 ilçesine 964 mahallesine çalışacağız. En güzel hizmetleri kazandıracağız. Deprem korkusunu 31 Mart'ta beraber gidereceğiz. Ulaşım çilesini inşallah 31 Mart'ta beraber bitireceğiz ve el birliğiyle ‘Türkiye Yüzyılı’nda İstanbul'umuzu Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacağız." diyerek sözlerini bitirdi.

Büyükada’da esnaf ziyaretleri de gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’a  AK Parti Adalar Belediye Başkan Adayı Uğur Sina Şen eşlik etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.