https://playdotjs.com/

Eser Şenay CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı oldu

Eser Şenay, “Doğayı katleden ve birbirine benzeyen AVM’lere, plazalara, binalara, sokaklara değil, özgün kimliğini koruyan ve yaşatan, onu aktaran bir kent kimliğine hizmet etmeliyiz" dedi.

Siyaset Yayın: 03 Aralık 2023 - Pazar - Güncelleme: 03.12.2023 23:11:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 5 dk.
630 okunma
Google News

CHP Maltepe Gençlik Kolları Başkanlığı ve CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Eser Şenay, CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusu yaptı.

Başvuru sonrası partililere hitap eden Eser Şenay şunları söyledi;

Değerli yol arkadaşlarım, Saygıdeğer basın mensupları, Sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Siyasi anlamda yetişmeme vesile olan sizlerin, hem bir temsilcisi hem de sizlere hizmet etmeye aday birisi olarak, bugün siyasi yaşamımda yepyeni bir sayfa açıyorum.

55 yıldır Maltepe'de yaşayan bir ailenin 36 yaşındaki evladı olarak, 17 yıldır bu çatı altında sizlerleyim. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunuyum. Üniversiteyi kazanır kazanmaz önce fakülteye sonra partime kaydımı yaptırdım desem yalan olmaz. Hedefim hem teorik hem de pratik olarak kendimi geliştirmek ve ülkeme hizmet etmekti.

Geride kalan yıllarda sizlerin de destekleri ile hem gençlik örgütünde hem de ana kademede partime hizmet etme şansı buldum. 2009 öncesi, Cumhuriyet Halk Partililer olarak Maltepe'de ilk zaferimizi elde etmek için duyduğumuz heyecanı ve çalışma azmini dün gibi hatırlarım. Hala aynı heyecan ve azmi taşıdığımı rahatlıkla söyleyebilirim. O gün hep birlikte bir ilki başarmıştık. Bugün ise 4. döneme hazırlanıyoruz. Bu başarıyı tekrar edeceğimize dair inancım tam. Bu inancın güvencesi ise sizlersiniz.

Çok değerli aday adaylarımız var. Bizler birer rakipten çok bu bayrak yarışına katkı sunmak isteyen partili yoldaşlarız. Hedefimiz ortak. Bu anlayışla önümüzdeki adaylık sürecinde, Maltepe’nin çıkarlarını düşünen bir dayanışma kültürü içerisinde hareket edeceğimi burada belirtmek isterim.

Peki neden bu Maltepe sevdası? Hedefim ne?

Maltepe'yi sevmek, korumak ve yüceltmek için sebeplerimiz var bizim. Bu kentte doğduk, büyüdük ve bir hayat kurduk. Bu sebepleri çoğaltmalı, çocuklarımızı ve ortak geleceğimizi de düşünerek, sahip olduğumuz değerlere, anılara, kent hafızasına onların da ihtiyaç duyacağı bilinci ile hareket etmeliyiz. Doğayı katleden ve birbirine benzeyen AVM’lere, plazalara, binalara, sokaklara değil, özgün kimliğini koruyan ve yaşatan, onu aktaran bir kent kimliğine hizmet etmeliyiz. Kentleri pazarlayan, onu rant alanı olarak gören değil, onu yaşam alana olarak gören bir anlayışı hâkim kılacağız. Sadece insanları değil tüm canlıları gözeten, yeşili koruyan bir anlayış olacak bu.

Bu anlayışın içerisinde kadınlar, gençler, engelliler ve yaşını almış vatandaşlarımızın hak ve ihtiyaçlarının özellikle gözetilecek olduğunu belirteyim. Deprem tehlikesi ve olası bir depremin hem öncesi hem de sonrası için alınacak önlemler öncelikli gündemimiz olmaya devam edecek.

Göçlerle daha da kontrolden çıkan plansız nüfus artışının beraberinde getirdiği trafik, güvenlik ve barınma sorunlarına projeler geliştireceğiz. Yurttaşlarımızla, partililerimizle, ilçe başkanımız ve yönetimi kurulu üyeleriyle, partimizin gençlik ve kadın örgütüyle, muhtarlarımızla, ilçemizdeki tüm kamu kurumları ve üniversitelerimizle iş birliği halinde olan, gerçek bir ‘katılımcı yönetim anlayışı’ ile yöneteceğiz Belediyemizi.

Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına girerken, Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve kurduğu Cumhuriyetin en büyük hedefi olan ‘eşit yurttaşlık’ ülküsüne ulaşma konusunda kentlerimizin rolü çok büyük. Biz ilhamımızı bu noktada hem kurucumuz Atatürk’ten hem de Sosyal Demokrasinin evrensel ilkelerinden alıyoruz. Hedefimiz sadece Sosyal Demokrat belediyeciliği uygulamak olmayacak, insanların günlük yaşamlarında bunu hissetmesini sağlayarak Sosyal Demokratlığı kökleştirmek de olacak.

2019 seçim zaferinden sonra ilk defa, Ekrem İmamoğlu Başkanımızın yönetiminde, İlçemiz Maltepe, yıllardır mahrum kaldığı destekleri gördü ve ertelenen projeleri bir bir hayata geçirildi. Geçmeye de devam edecek. İstanbul tanışmış olduğu bu halkçı ve eşitlikçi yönetim anlayışından memnun. Önümüzdeki seçimlerde de Ekrem Başkanımızın tekrar Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesini sağlayıp, belediye ve belediye meclis üyesi sayılarımızı arttırarak hizmete kesintisiz devam edeceğiz. Bunu 39 ilçemizde bir ekip anlayışı ile tek vücut olarak çalışıp başaracağız.

Bir diğer hedefimiz de, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken Genel Başkanımız Özgür Özel ile birlikte partimizde başlattığımız değişim sürecini en iyi şekilde devam ettirmek, onu bir seçim zaferiyle taçlandırmak, 2028'de Sosyal Demokrat bir iktidarı ülkemizde hakim kılmaktır.

Bu duygu ve düşünceler ile sözlerimi sonlandırırken sizlerin huzurunda bir de söz vermek istiyorum. Aylardır değişim dedik, ben de değişime dair bir söz vermek istiyorum. Belediye Başkanı olduktan sonra değişmeyeceğime, her zaman sizin bildiğiniz, sevdiğiniz Eser olarak kalacağıma söz veriyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.