https://playdotjs.com/

Zeynettin Aydın’a Destek

15 bin kişilik Çandef İftarında AK Parti İstanbul Milletvekili Aday Adayı Zeynettin Aydın’a Destek sözü

Yayın: 02 Nisan 2023 - Pazar - Güncelleme: 02.04.2023 00:43:00
Editör - editor
Okuma Süresi: 9 dk.
221 okunma
Google News

İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu, 1 Nisan 2023 Cumartesi günü Maltepe Aydınevler’de 15 bin Çankırılıyı Büyük Çankırı İftarında buluşturdu.

İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zeynettin Aydın ve yönetimi, İstanbul Maltepe Aydınevler’deki açık alanda düzenledikleri “Büyük Çankırı İftarı” ile 15 bin Çankırılıyı bir araya getirip birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Bütün siyasi partilerin Çankırılı adaylara hak ettikleri ilgiyi göstermelerini isteyen İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Yönetimi, düzenlediği “Büyük Çankırı İftarı” ile adayların belirlenme aşamasında, siyasi parti yöneticilerinin İstanbul’daki Çankırılıların potansiyelinden haberdar olmalarını sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

Büyük Çankırı İftarına, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ak Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Erdoğan Akkaya, Çankırı Vakfı ve Federasyonu Onursal Başkanı ve Maltepe Muhtarlar Derneği Başkanı Sami Soydal, Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hulusi Ergin, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Atkaracalar Belediye Başkanı  Harun Oflaz, Saçak Belediye Başkanı Ramazan Yarım, Çardaklı Belediye Başkanı Osman Yılmaz, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Malik Ejder Batur, Sivil Toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Anadolu yakasında yaşayan Çankırılıların büyük ilgi gösterdiği iftar yemeğinde, Maltepe’den ve çevre ilçelerden sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katılması dikkat çekti.

İftar Yemeğinde bir konuşma gerçekleştiren ÇANDEF Başkanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Aday Adayı Zeynettin Aydın şunları söyledi;

 ‘’Sayın Bakanım, Sayın AK Parti Meclis Grup Bakan Vekilim, Sayın Maltepe kaymakamımız, sayın il başkan yardımcımız Malik Ejder Batur Başkanım siyasi partilerimizin çok kıymetli başkanları sivil toplum örgütlerimizin çok değerli başkanları olmazsa olmazımız hanımefendiler beyefendiler geleceğimizin teminat sevgili gençler ve 400 kilometre uzaktan katılan değerli belediye başkanlarım her birinizi Saygıyla sevgiyle hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum. Hoş geldiniz Şeref verdiniz.

Allah her birinizden ayrı ayrı razı olsun. Cemiyetimizi şenlendirdiniz, meclisimizi güzelleştirdiniz. Siz olmasanız Bizim yaptığımız meclislerin, etkinliklerin hiçbir kıymeti yok en güzel sofraları hazırlasak en güzel ikramları hazırlasak şayet Siz olmasaydınız bunların hiçbir kıymeti olmayacak dedi Allah her birinize altın başa cevap yazsın inşallah teşekkür ediyorum Sizlere Öncelikle Evveli rahmet ortası mağfiret Cehennem azabından Kurtuluş olan mübarek Ramazan ayınızı canı gönülden tebrik ediyorum Cenabı Allah nice bayramlara nice ramazanlara kavuşmayı nasip eylesin büyük bir deprem felaketi yaşadık deprem felaketinde kaybettiğimiz canların Hepsine de Allah'ın hazinesi geniş dilediğine dilediği kadar da verir hepsine şehit sevabı yazsın İnşallah Buna da âmin Âmin.

Biz depremde de Çankırı Dernekleri Federasyonu olarak kayıtsız kalmadık 6 tane tır gönderdik

Kahramanmaraş Nurhak’ta da her gün 6.000 tane kardeşimize iftar ve sahur ikramında bulunuyoruz. Onların yanındayız, yanında da olmaya devam edeceğiz ve ayrıca da bu programda Çankırı dernekleri federasyon olarak 200 bin liralık bir nakit yardımında afada göndereceğiz devletimizin de milletimizin de her zaman her daim yanındayız yanında da olmaya devam edeceğiz.

Değerli bakanımıza,  meclisimize geldiği için bizlere Kıymet verdiği için ki insan Kıymet aldığına Kıymet verir çok teşekkür ediyorum. Sayın Bakanım, Aynı zamanda da Çankırı’mızın dünürüdür. Şeref verdiniz Sayın bakanım. Tabii bu meclis sadece Çankırıların Meclisi değil bu meclis Maltepelilerin, Aydın Evlerin İstanbul'un Meclisi. Nasıl ki biz Çankırı’yı seviyorsak en az o kadar Maltepe’yi en az o kadar da İstanbul'u seviyoruz Allah razı olsun Şeref verdiniz.

Deprem felaketinden dolayı bir tarafımız nasıl ki STK’ysak diğer tarafımızda siyasetçi Aynı zamanda da şu anda hâlihazırda İstanbul’dan AK Parti milletvekili aday adayı oldum İnşallah!

Destek verecekmiyiz?

Sorusu üzerine 15 bin kişilik alanda bir ağızdan Evet cevabı ile konuklar alanı inletti .

Aydin daha sonra konuşmasına şu şekilde devam etti.

"Allah razı olsun. Biz Cumhurbaşkanımıza yol arkadaşı yaren olmaya geliyoruz. biz Çankırı Yaren kültüründen geliyoruz. Yaren meclislerinden geliyoruz. Cumhurbaşkanımızın bir nebze de olsa yükünü hafifletip yar ve yardımcısı olmaya geldik. İnşallah, ben şunu söyleyeyim; Nasıl ki bir güneş cihanı ısıtıp aydınlatıyorsa nasıl ki bir avuç tohum insanlığı doyurmaya yetiyorsa bu kıymetli hazirun bu kıymetli cemiyette cumhurbaşkanımızı bir kez daha Cumhurbaşkanı yapmaya yetecektir.’’ diye konuştu.

İftar programına katılanları selamlayan AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Malik Ejder Batur, yaşanan deprem felaketine değinerek “Deprem bölgesinde muazzam bir çalışma oldu. Milletimiz ve devletimizle el ele yaralarımızı sarmaya çalışırken, diğer yandan ülkemizin kaderini belirleyecek bir seçime doğru gidiyoruz. Federasyon başkanımıza teşekkür ederken, çıktığı aday adaylığı sürecinde de  başarılar diliyorum. Çankırılılarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Çankırımızın duruşu belli. Milli ve manevi olanın yanında oldu. Bu anlamda 14 Mayıs sürecinde de Çankırılı yarenlerimizin duruşunun belli olduğunu düşünüyorum” dedi

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ise şunları söyledi, “Bu organizasyonda emeğini seferber eden bizleri sizlerle buluşturan federasyon başkanı ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu güzel tabloyu görmek mutluluk verici. Hepinize teşekkür ediyorum. Yaren kültürünün tüm sıcaklığını burada hissettik“

 Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Büyük bir deprem felaketi yaşadık. Milletçe ve devletçe kaynaşarak depremzedelerin yanında olduk. Çandef başta olmak üszeere stklar canla başla yardım seferberliğine koştu. 45 günün içinde büyük hazırlıklar yapılarak 60 bin konutun inşa faaliyetlerine başlanıp yaraları sarmanı temelleri atıdı. ilk yıl 319 bin konutun anahtar teslimi yapılacak. 650 bin konutun ise diğer süreçlerde teslimi için çalışılıyor. Birlik ve beraberlik içinde millet olmanın, kaynaşmanın ve daha güçlü bir Türkiye’de birlikte olma hedefiyle Türkiye’nin öncülüğünde müreffeh bir dünyaya ulaşmanı müjdecisi olmanın kararını 14 Mayıs’ta hep birlikte vereceğiz“ ifadelerini kullandı.

Bakan Derya Yanık ise konuşmasında şunları söyledi; “Memleketin her bir köşesine gönül bağıyla bağlıyız. Çankırı gibi vatanperver beldenin insanlarına da büyük bir sevgiyle bağlıyız. Yaşadığımız büyük deprem felaketinde 50 bine yakın vatandaşımızı kaybettik, acımız büyük.  Bu aziz millet birlik beraberlik içinde bu yaraları da saracak. Beraberlikte rahmet vardır. Geniş bir sofranın etrafında bir aradayız. Bu beraberliği geleceğimizi inşa etmekte de göstermeye devam edeceğiz. 14 Mayıs’ta bir seçim var. Demokrat Partinin iktidara geldiği Türkiye’nin çok partili siyasi hayatın ilk seçiminde millet ülkenin kaderini değiştirdi ve kendi geleceğini kendisi kurdu.  Bu millet yine bir 14 Mayıs’ta kendi kaderini tayin edecek ve geleceğini inşa edecek.

Çankırı’nın milletin değerlerine sahip insanları olanı biteni görüyor. Sizlere yeniden kendimizi emanet ediyoruz. Bu emanete Çankırı’nın sahip çıkacağından kuşkum yok.”

Konuşmasının ardından, Çandef Başkanı Zeynettin Aydın, Bakan Derya Yanık’a iftar programının anısına bir hediye takdim etti. Daha sonra iftarın düzenlenmesinde katkısı bulunanlara plaketleri Bakan Yanık tarafından bizzat verildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.