https://playdotjs.com/

Okuldaki Çiftlik Projesi hayat buldu

“Okuldaki Çiftlik Projesi" hayata geçirildi ve Sancaktepe Aziz Bayraktar İmam Hatip Ortaokulu'nda fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Eğitim Yayın: 13 Nisan 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 13.04.2024 10:05:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 2 dk.
188 okunma
Google News

 

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "Köy Yaşam Merkezleri Projesi İş Birliği Protokolü doğrultusunda; Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı, “Mucize görmek istiyorsan bir tohum ek!” sloganıyla “Okuldaki Çiftlik Projesi"ni hayata geçirdi. İstanbul İl ve Sancaktepe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinin çalışmaları ile projenin İstanbulda Sancaktepe Aziz Bayraktar İmam Hatip Ortaokulu'nda hayata geçirilmesi kararlaştırılmıştı.

2 Nisan 2024 tarihinde Sancaktepe Aziz Bayraktar İmam Hatip Ortaokulu'nda; İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Rafet Aydın, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hatice Yağmur, Sancaktepe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Turan Siyer, Okul Müdürü Ahmet Caner Şencan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı ile Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlükleri personelleri, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri, okul öğretmenleri ve öğrencilerin katılımı ile fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik, öğrencilerin tarıma ilgisini artırmak ve tarımla ilgili bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla yürütülen “Okuldaki Çiftlik Projesi”nin ilk aşamasıydı. Öğrenciler, fidan dikimini uygulamalı olarak öğrendiler ve fidanlara can sularını verdiler. İl Müdürü Karaca ve Kaymakam Karakaya da dikime eşlik etti. Etkinlikte öğrenciler keyifli vakit geçirdi. Toplam 44 adet meyve fidanı dikilen alana ileriki günlerde damlama sulama sistemi kurulması planlanıyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.