https://playdotjs.com/

Gazeteciler Alanya'da buluştu

İstanbul Avrasya Gazeteciler Derneği’nin artık geleneksel hale gelen çalıştayı Alanya'da First Klas Otel’de düzenlendi.

Gündem Yayın: 28 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 28.09.2023 12:40:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 5 dk.
232 okunma
Google News

Geleneksel hale gelen İstanbul Avrasya Gazeteciler Derneği çalıştayı her yıl olduğu gibi yine Alanya'da düzenlendi. Çalıştaya Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Levent Altun, Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Oğuz, İstanbul Avrasya Gazeteciler Derneği Başkanı Oğuzhan Bayrak, Yönetim Kurulu Üyeleri ve dernek üyesi gazeteciler katıldı.

Alanya'da First Klas Otel’de 4 gün süren çalıştayda gazetecilerin sorunları, yaklaşan seçim döneminde dernek olarak neler yapılabileceği konuşuldu. Çalıştay’ın en önemli gündemini de İnternet siteleri için başlatılan yeni dönem ve getirdiği sorunlar oluşturdu.

Çalıştay bitiminde Alanya First Klas Otel’in Dim Çayı Piknik Alanı’nda yemek yiyen ve keyifli saatler geçiren gazeteciler ardından dönüş yolunda Salda Gölü Milli Park alanı gezisi yaptı. Gazeteciler Salda Gölü’nün son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldılar ve kısa bir süre Salda Gölü Milli Parkı’nda çevre gezisi yapıp dinlendiler.

KATILIM SÜREKLİ ARTIYOR

Çalıştayda önümüzdeki yerel seçimlerde yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Başkan Oğuzhan Bayrak şunları söyledi,

“Alanya çalıştayımızı artık geleneksel hale getirdik. Her geçen yıl katılımın artması da bizi mutlu ediyor. Mesleğimizin sorunlarını ve meslektaşlarımızın çalışmalarını nasıl kolaylaştıracağımızı konuşma imkanı bulduğumuz bu çalıştayı önümüzdeki yıllarda daha verimli hale getirme noktasında da üyelerimizin görüşlerini alıyoruz. Yerel seçimle ilgili çalışmalarımızı çalıştay sonrasında yoğunlaştıracağız. Meslekte dayanışmayı arttırabilmek için dernek olarak üzerimize düşeni yapacağız. Hepinizin bildiği gibi bu çalıştayımızın en büyük faydalarından biri de meslektaşlarımızın birlik ve beraberliğini sağlamak. Biz dernek olarak bu beraberliği daha geniş zemine yaymak istiyoruz.”

“BU DAYANIŞMA TÜRKİYE

GENELİNDE OLMALI”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ise konuşmasında şunları söyledi; “Bu Alanya toplantısı bir gelenek haline geldi. Başkan Oğuzhan Bayrak ve yönetim kurulu bu toplantıları gayet güzel şekilde düzenliyorlar. Kendilerini kutluyorum. Diyarbakır’daki bir toplantı nedeniyle sizlerle beraberliğimizde kesinti yaşadık. Şimdi yine birlikteyiz. Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na bağlı derneklerin bu tür faaliyetleri bizleri federasyon olarak mutlu ediyor. Davet edildiğimiz yerlere yetişmeye çalışıyoruz. Gerçekten sosyal olarak İstanbul Avrasya Gazeteciler Derneği’nin Tuzla ve çevresindeki meslektaşları bir araya toplaması güzel bir olay. Bu dayanışmanın tüm Türkiye genelinde olmasını arzu ediyoruz.

Anadolu basınının tüm Türkiye’de birlik beraberlik içinde olmasının önemi çok büyük. Hele son yıllarda önümüze konulan internet haberciliği yasası var ki tam bir kandırmaca. Şu ana kadar 425 yayın kuruluşundan yüzde 90’ı sisteme uymadığı için düşecek. Basın Yasası diye çıkarılan bu yasa tamamen Anadolu Basınının yok edilişinin bir işareti. Bu iş tamamen bir adaletsizlik ve vurdumduymazlık içerisinde gelişiyor. Bunların düzelmesi lazım.  İntennet yasasının yolunu kaybettirdiler. Bunun düzelmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Sizin de aynı sıkıntıları yaşadığınızı biliyorum. Bu sisteme girebilmek için müracaat etmek çok zor olduğundan meslektaşlarımız müracaat edemiyor. Yüzde10 gibi bir kuruluş ayakta kalabilecek ve yüzde 90 dışarıda bırakılarak ilan pastası yüzde 10 gibi bir azınlık arasında paylaştırılacak. Yani yasanın ilk konuşulmaya başladığı zaman dile getirilenlerle şimdi gerçekleşenin çok farklı olduğu ortada. Türkiye genelinde basın kuruluşlarının umutla baktıkları internet yasasında hüsrana uğradıklarını görüyoruz. Devletimizden, cumhurbaşkanımızdan ve  hükümetten Anadolu Basınının ayağa kalkabileceği yeni bir yasa düzenleyerek haklarımızın verilmesini biran önce isteyeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.