https://playdotjs.com/

Yeşil Belde Sitesi açıklaması

Maltepe Belediye Başkanlığı Zümrütevler Yeşilbelde Sitesi dönüşüm süreciyle ilgili bir açıklama yayınladı

Yayın: 04 Ağustos 2023 - Cuma - Güncelleme: 04.08.2023 12:11:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 2 dk.
391 okunma
Google News

 Maltepe Belediye Başkanlığı riskli konut olması gerekçesiyle Zümrütevler Mahallesi'ndeki Yeşil Belde Sitesi hakkında başlatılan yıkım süreci ile ilgili basında çıkan haberer üzerine bir basın açıklaması yayınladı. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Zümrütevler Mahallesi’nde riskli bina olarak tespit edilen Yeşil Belde Sitesi’nin dönüşüm sürecine ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz.
   Söz konusu yapının depreme dayanıklı olmadığı belirlenmiş ve riskli bina olarak tespit edilmiştir. Bunun üzerine belediyemiz mevzuat gereği yasal süre olan 60 günlük tahliye sürecini başlatmış, yaklaşık 250 hanenin yaşadığı site sakinlerine tahliye konusunda gerekli tebligatı yapmıştır. 60 günlük sürenin sonunda site sakinlerinin başvurusu üzerine 30 gün ek süre tanınmıştır. 3 Ağustos 2023 itibariyle 15 gün daha ek süre tanınmıştır.
    6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve binlerce vatandaşımızı yitirdiğimiz depremin acısını hala yüreğimizde yaşarken, Maltepe’de depremle mücadele konusunda ciddi bir hassasiyetle çalışıyoruz. Tıpkı Yeşil Belde Sitesi’nde olduğu gibi riski olduğunu tespit ettiğimiz her yapıyı hızlıca dönüştürerek depreme dayanıklı hale getirmek için kararlılıkla çalışıyoruz.          Aynı zamanda riskli yapı dönüşüm süreçlerinde vatandaşlarımızın mağdur olmaması için yasaların bize verdiği yetki doğrultusunda her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.
   Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.