https://playdotjs.com/

Ali Cengiz Erol Maltepe’nin yönetimine talip

CHP Maltepe’nin önceki dönem ilçe başkanı olan Ali Cengiz Erol, 2024 yerel seçimleri öncesinde CHP’den Maltepe Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu.

Siyaset Yayın: 26 Kasım 2023 - Pazar - Güncelleme: 26.11.2023 17:58:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 5 dk.
163 okunma
Google News

Ali Cengiz Erol Maltepe Belediye Başkanlığı aday adaylığını resmen ilan etti. CHP Maltepe’de aday adaylığını ilan eden ilk isim olan eski ilçe başkanı Ali Cengiz Erol, ilçe binasına gelerek başvuru belgesini CHP Maltepe İlçe Başkanı Kenan Otlu’ya teslim etti.

Adaylık başvurusu ardından partililere seslenen Ali Cengiz Erol, Maltepelilere ulaşımdan çevreye, sanattan kültüre, sağlığa, spora pek çok konuda insan odaklı yeni projelere imza atmak için aday adayı olduğunu belirterek şunları söyledi; “ Örgütümüz artık nefret söylemlerinden, dedikodulardan bıktı usandı. Siyasetin de seviyeli bir dili olmalı. Siyasi söylemle eylemlerimiz olmalı. Yoldaşlarım, bir partiyi yaşatan ve ayakta tutan programı, ilkeleri, idealleri ve ideolojileridir. Cumhuriyet Halk Partisi olmak demek, toplumsal ulusal ve evrensel düşünmeyi gerektirir. Her kesimden görüşler almalıyız. Farklı düşünceler ve fikirler düşmanlık değil, zenginlik olmalıdır. İlçemizde iç sorunlar ve kısır çekişmeler ile oluşan bir görüntü vermemeliyiz. Örgütümüz rakipleri ile mücadele ve yarış içerisinde olmalıdır.”

Aslolanın birlikte çalışmak olduğunu vurgulayan Erol, “Örgütümüzde kavgacı bir üslup yerine sağduyulu ve diyalogu, siyasi hırs yerine siyasi aklımızı ön planda tutarak, çalışmalar yapmak zorundayız. Bireysel kurtuluşumuz olmaz. Ya hep beraber ya hiçbirimiz. Örgütsüz toplum, dağınık toplumdur. Şuna inanın ki, örgütlü toplum hiçbir zaman yenilmez. Onun için bizlerde örgütümüzde saygıyı, sevgiyi ve güveni egemen kılmalıyız. Saygının olmadığı yerde nefret, sevginin olmadığı yerde hakaret, güvenin olmadığı yerde de ihanet olur.

Farklı düşünceler düşmanlık değil zenginlik olmalıdır. İlçemiz kısır çekişmelerle mücadele eder bir görüntü vermemelidir. Kavgacı bir üslup yerine sağduyunun hakim olduğu bir üslubu tercih etmeliyiz. Partimizin ilkeleri ve ideolojileri bizim yol haritamız olmalıdır. Siyaset kavga ve saygısızlık yapma zemini değildir. Siyaset dayatma değil umut üretme sanatıdır. Seçim çalışmalarına bugünden başlamalıyız.

 

Ülkemiz koyu bir karanlığa, yozlaşma ve bataklığa adım adım sürüklenmektedir. Şu anda herkes mevcut rejimin baskısı ve tehdidi altındadır. Bu gidişe güçlü bir şekilde dur demeliyiz. Şimdi susarsak sonrasında hiç konuşamayacak duruma gereceğimizi bilmeliyiz. Susmaya devam edersek, hakkımızı savunamazsak bizi çok zor günlerin beklediğini bilmeliyiz. Cumhuriyetimiz ve gemenliğimiz için toplumsal bir seferberlik başlatmak zorundayız.

 

Siyasette en büyük tehlike umutların kaybedilmesidir. Asla umutsuz ve çaresiz olmamak durumundayız. Umutsuzluğa karşı umudun mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Bizim mücadelemiz Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkma mücadelesidir.”

 

 

Yaklaşık 4 ay sonra yaşayacağımız yerel seçim sürecine katkı vermek için Maltepe Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladığını vurgulayan Ali Cengiz Erol şunları söyledi;

 

“Çıktığım bu yolda inandığım ve güvendiğim tek kurum Cumhuriyet Halk Partisi Maltepe ilçe örgütüdür.

Alınterini ve liyakatı ön plana çıkarmak için.

Öncelikle birliği beraberliği sağlamak için

Maltepelilere ulaşımdan çevreye, sanattan kültüre, sağlığa, spora pek çok konuda insan odaklı yeni projelere imza atmak için

Kentsel dönüşümün Maltepe halkının yararına olması için Maltepelilerle ve CHP örgütüyle birlikte çalışmaya ve yerinde dönüşümün Maltepelilerin lehine gerçekleştirilmesine katkı sağlamak için,

Maltepe’de sosyal ve çağdaş belediyeciliğin en güzel örneklerini sunmak için,

Engelli vatandaşlarımızın Maltepe’nin cadde ve sokaklarında rahatça dolaşabilmeleri, iş imkanı bulabilmeleri için,

Gençlerin yerel yönetime aktif katılımını sağlamak, çevreye ve demokrasiye sahip çıkmak için,

Dürüst, katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir belediyecilik anmayışını geliştirmek için Maltepe Belediye Başkan aday adayıyım.”

Ali Cengiz Erol Kimdir;

 

1959 yılında Sivas’ta doğdu. İlköğretimini Sivas’ta, lise öğretimini Maltepe Orhan Gazi Lisesi’nde tamamladı. 1980 yılında burslu olarak Almanya’da Elektronik Bilgi İşlem Programcılığı ve Makine Yüksek Teknikerliği eğitimi aldı ve 1984 yılında Türkiye’ye döndü.

A grubu sigorta acenteliği, inşaat kalıp elemanları imalatı ve Alman ortaklı tıbbi cihaz ve sarf malzemeleri mümessilliği şirketleri bulunuyor.

Ayrıca vakıf, dernek ve kooperatif başkanlığı ve yöneticiliği görevlerinde bulundu.

Siyasete 1977 yılında CHP Gençlik Kollarında başlayan Ali Cengiz Erol,2004-2009 yılları arasında CHP Maltepe Belediye Meclis Üyeliği, İBB Meclis Üyeliği, Grup Başkan vekilliği ve yöneticiliği, dört dönem kurultay delegeliği görevlerinde bulundu. 2019-2023 yılları arasında iki dönem CHP Maltepe İlçe Başkanlığı yapan Ali Cengiz Erol, iyi derece Almanca bilmekte olup evli, üç kız babası ve iki torun sahibidir.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.