https://playdotjs.com/

Kadem Ekşi; Hedef daha dirençli İstanbul

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, “Sizin yaptığınız çalışmalar sayesinde biz dirençli bir İstanbul için atılması gereken adımları atıyoruz” dedi

Yayın: 14 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 14.02.2024 12:57:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 3 dk.
116 okunma
Google News

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi Rizeli hemşerileri ile buluştuğu kahvaltı programında üniversite hocaları ile karşılaştı. Kendisi de deprem mühendisi olan Kadem Ekşi, “Sizin yaptığınız çalışmalar sayesinde biz dirençli bir İstanbul için atılması gereken adımları atıyoruz” dedi.

  Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Rize Merkez Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği (RİMER) tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldı.

  RİMER Başkanı Ergün Kolçak ile birlikte katılımcıları selamlayan Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Maltepe için hazırladığı projeleri anlattı.

  Maltepe’de yapılacak Botanik Park’ın şehrin cazibe merkezi olacağını söyleyen Kadem Başkan, “Botanik Park projesi adeta insanımızın nefes alacağı mutlu huzurlu mekanlara kavuşacağı bir alan olacak. Toplam büyüklüğü 8.2 kilometrekare. İstanbul’un yeni cazibe merkezini Maltepe’de inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

  Kahvaltı programında üniversiteden hocaları Jeofizik Mühendisi Mustafa Çalışkan, Prof. Dr Cemil Gürbüz ve Jeofizik Mühendisi Yaşar Baş ile karşılaşan Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, büyük mutluluk yaşadı.

  Üniversite hocaları ile uzun uzun sohbet eden Kadem Ekşi, “Bizim duayen hocalarımız. İyi ki varlar izleri yetiştirdiler. Biz de onların izinden deprem mühendisliği çalışmalarımıza bugün de devam ediyoruz. Cemil Gürbüz hocam Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesinde önemli çalışmalar yapmış, İstanbul’un deprem ve kentsel dönüşüm gibi en önemli sorunlarını konuştuğumuz bu günlerde çok önemli projelere imza attılar” dedi.

  Deprem mühendisliği açısından mikro bölgeleme çalışmalarının büyük önem taşıdığına değinen Kadem Ekşi, “Sizin yaptığınız çalışmalar sayesinde

biz dirençli bir İstanbul için atılması gereken adımları atıyoruz. Sizlerin makalelerini çalışmaların okuduk. Dirençli İstanbul, dirençli Maltepe için bir çalışmanın içindeyiz. İnşallah sizlerin tecrübe ile inşa ettiğiniz bu sürece biz de öğrencileriniz olarak katkı verir, çalışmalarınızı hayata geçiririz” ifadelerini kullandı.

  Prof Dr. Cemil Gürbüz ise, “2008 2013 yılları arasında İstanbul’un her iki yakasını mikro bölgeleme çalışması yaptık. 6-7 sene uğraştık. Son zamanlarda jeotermal ile uğraşıyorum. Çıkan sıcak su asit ve kükürtlü olduğu için tarım alanlarına zarar veriyor. Bunların zarar vermemesi için bu suyun yer altına basılması gerekiyor ki zarar vermesin. Son on senedir bu proje ile uğraşıyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.