https://playdotjs.com/

Kurum; Türkiye Yüzyılı’nın fatihleri gençlerimiz olacak

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, “Gençler sadece söz sahibi değil, İstanbul’un yönetiminde hak sahibi olacaklar” dedi

Siyaset Yayın: 16 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 16.03.2024 13:44:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 4 dk.
156 okunma
Google News

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, öğrencilerin daveti üzerine İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen iftar programına katıldı.

Konuşmasına öğrencileri selamlayarak başlayan Kurum, “Milletimizin gurur kaynağı İstanbul Üniversitesi’nin muhteşem kampüsündeyiz. Bu güzel okulda unutulmaz hatıralar ve ömürlük dostluklar biriktirdiniz. Bizler de sofranıza oturarak sizin bu dostluğunuzdan payımıza düşen güzellikleri almaya geldik. Ben bu güzel buluşma için hepinize çok teşekkür ediyorum. Ramazan’ımızı tebrik ediyorum. Hepinize hoş geldiniz, şeref verdiniz, safalar getirdiniz diyorum.” dedi.

“Türkiye Yüzyılı’nın

 fatihleri gençlerimiz

olacak”

21’nci yüzyılda fetihlerin ilim ve bilimle gerçekleştiğini dile getiren Kurum, “İstanbul Üniversitemiz, fetihle aynı yaştadır. Zira bu bilim yuvasını Fatih Sultan Mehmet kurdu. O’nun önderliğinde bu kurum, yüzyıllar boyunca ilmin, bilimsel gayretin kutup yıldızı oldu. Yani sizler; bu ülkede yaşayan her gencimizin hayallerini süsleyen bir okulun mensuplarısınız. Ve İstanbul Üniversitesi markasının verdiği güvenle, iş ve aile hayatına atılmak için hazırlanıyorsunuz. Ama bir ağabeyiniz olarak, sizlere şunu söylemek istiyorum. Üniversiteye girerken de mezun olduğunuzda da, Beyazıt kapısının altından geçeceksiniz. Kapının bir yanında ‘Biz sana apaçık bir fetih yolu açtık’; diğer yanında ise ‘Seni kıymetli bir zaferle destekledik.’ ayeti yazıyor. Evet sevgili gençler, ben de diyorum ki 21. yüzyılın fetihleri artık ilimle, bilimle gerçekleşmektedir. Ve ben inanıyorum ki bu yüzyılın, Türkiye Yüzyılı’nın fatihleri gençlerimiz olacak, sizler olacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanlığı döneminde gençlerin önünü açmak için çalışacağını ifade eden Kurum, “Biz yola çıkarken, ‘Gençlerin; her anında, hep yanında olacağız’ dedik, ‘Bu şehir Gençlerin İstanbul’u olacak.’ dedik.” şeklinde konuştu.

“İstanbul’u gençler

için başarıların

 merkezi haline

getireceğiz”

“İstanbul’da üniversite eğitimi almak iki diplomaya sahip olmak demektir.” diyen Kurum, “Birincisi akademik eğitimin getirdiği diplomadır, ikincisi bu kutlu şehrin size kattığı tecrübelerdir. Biz bu şehri; gençlerimiz için ilmin kapısı, umudun anahtarı, başarıların merkezi haline getirmekte kararlıyız.” dedi.

“Gençler İstanbul’un

yönetiminde hak

sahibi olacaklar”

Murat Kurum, gençlerin yönetimde söz ve hak sahibi olabilmesi için Gençlik Meclislerini işler hale getireceklerini sözlerine ekleyerek, “Bizim dönemimizde gençler, sadece söz sahibi değil, İstanbul’un yönetiminde hak sahibi olacaklar. Artık, Gençlik Meclislerini öyle ‘toplan-dağıl’ mekânları olmaktan çıkarıyoruz. Gençlerin şehri yönettiği icraat mekanları haline getiriyoruz.” dedi.

“İlk işini kuracak

100 bin gencimize

100 bin lira sermaye

desteği vereceğiz”

Gençlerin çözüm önerilerini kendi projelerine dahil ettiğini belirten Kurum, “Şimdi biz bu güçlü iletişimi, ‘Projem İstanbul’ uygulamamızla bir adım daha öteye taşıyoruz; sizin ‘İstanbul Araştırmalarınızı’ ayni ve nakdi imkânlarımızla sahipleniyoruz. Göreve geldiğimizde; sizin, üretime ve istihdama katkı vermenizi çok önemsiyoruz. Bunun için de ‘ilk işinin sermayesini’ biz veriyoruz. İlk işini kuracak 100 bin gencimize 100 bin lira sermaye desteği verecek ve üretime, istihdama katkınıza biz de destek olacağız.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.