https://playdotjs.com/

Esin Köymen, CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı oldu

Esin Köymen, “Mesleki yaşamımda kamu ve toplum yararına mimarlık şiarıyla çıktığım yola, Maltepemize toplum yararına belediyecilik anlayışıyla hizmet ederek devam etmek istiyorum” dedi.

Siyaset Yayın: 03 Aralık 2023 - Pazar - Güncelleme: 03.12.2023 23:09:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 4 dk.
385 okunma
Google News

27 Kasım tarihi itibariyle TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’ndeki görevinden istifa eden Esin Köymen,  Cumhuriyet Halk Partisi’nden Maltepe Belediye Başkan aday Adaylığı için başvuru yaptı.

 

Başvuru sonrası partililere hitap eden Esin Köymen şunları söyledi;

Bugün burada, Cumhuriyet Halk Partili bir ailenin ferdi, uzun yıllardır partimizin  bir üyesi ve delegesi olarak görev almış ve Maltepe’de yaşayan biri olarak  Maltepe için Belediye başkan aday adayı olarak bulunuyorum.

Çıktığımız bu yolda, yaşamım boyunca farklı mücadele alanlarında edindiğim mesleki ve siyasi tecrübelerimle Maltepemizi daha ileriye taşıyacak projeleri hayata geçireceğimize olan inancım tamdır.

Yerel yönetimlerin toplumun temel ihtiyaçlarını karşılama noktasındaki görevinin ve gücünün bilincindeyim.

Maltepemizde  mesleki ve teknik tecrübelerimle meslek odam, Maltepe Forumu ve farklı dayanışma gruplarıyla birlikte çevre duyarlılığı, yaşam alanları mücadelesi, kentsel dönüşüm, yerel yönetim politikaları  gibi pek çok alanda çalışmalarda bulundum.

Gezi Direnişi’nde, Gülsuyu- Gülensu  Planlarında, Maltepe Sahil Dolgusu’nda, Cevizli Tekel Direnişinde, Cevizli İller Bankası Arazisi’nde, Küçükyalı Karayolları’nda yapılan  gökdelenlere karşı birlikte mücadele ettiğim tüm arkadaşlarıma selam olsun.

Maltepe’de   bu çalışmalar sırasında yerel yönetimlerin toplumun sorunlarını çözme noktasındaki gücünü ve bu gücünü toplum yararına kullandığı taktirde başarıya ulaşmasının kaçınılmaz olduğunu gördüm.

Mesleki yaşamımda kamu ve toplum yararına mimarlık şiarıyla çıktığım yola, Maltepemize toplum yararına belediyecilik anlayışıyla hizmet ederek devam etmek istiyorum.

Gerek nüfus yoğunluğu ve gerekse coğrafi özellikleri ve tarihi göz önüne alındığında İstanbul’un en kıymetli ilçelerinden biri olan Maltepemizin  bu özelliklerinin yarattığı potansiyeli yeteri kadar kullanamadığı ve hak ettiği değeri görmediği kanısındayım. Sizlerle birlikte , Maltepemizin tüm bu potansiyellerini açığa çıkararak, daha güzel yarınlara taşımak için elbirliği ile çalışacağımıza inanıyorum.

Demokratik yönetimlerde katılımcılığın önemi çok açıktır. Yapacağımız tüm çalışmalarda toplum yararı, çevreye duyarlılık, dürüstlük, şeffaflık ve katılımcılık ilkelerini gözeterek tüm dezavantajlı grupların  ihtiyaçlarının  karşılanması önceliğimiz olacaktır.

Ayrıca; Cumhuriyetimizin 100. Yılında ve Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdiği 5 Aralık 1934 yılından günümüze geçen 89 yıl sonra bugün bir kadın belediye başkan aday adayı olarak karşınızda olmaktan da onur duyuyorum.

Değerli Dostlar, inanıyorum ki; ilçemizde birlikte güzel işlere imza atabiliriz. Sizlerin desteği ve katılımıyla katılımcı, çevreye duyarlı, şeffaf ve dürüst bir belediye başkanlığı için yola çıkıyorum.

Hep birlikte, daha yaşanılabilir ve güzel bir Maltepe inşa edebiliriz.

İnanıyorum ki Maltepe Belediye Başkanı adayı olabilmek için çıktığım bu yolda başarıya ulaştığım anda Maltepe Belediye Başkanı olarak sizlerin desteği dayanışması ile çok güzel işlere imza atacağız.

Birlikte aydınlık yarınlar için dayanışmayla çalışmayı diliyor, Parti Örgütümüzün ve sizlerin desteklerini bekliyorum. Yolumuz ve solumuz açık olsun. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.