https://playdotjs.com/

Kadem Ekşi’den “Daver Baba” tekkesi müjdesi

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Başıbüyük Daver Baba Tekkesi’ni ihya ederek Maltepe’ye hediye edeceklerini açıkladı.

Siyaset Yayın: 02 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 02.03.2024 15:47:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 3 dk.
146 okunma
Google News

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi ve AK Parti Maltepe Belediye Meclis Üyesi adayı Prof. Dr. Şahin Karasar ile birlikte Başıbüyük’te Daver Baba Tekkesi’nin bulunduğu alanda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 

Daver Baba Tekkesi ile ilgili uzun yıllardır çalışmalar yapan Prof. Dr. Şahin Karasar, “Bulunduğumuz nokta İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden birisi. İstanbul fethinde önce Başıbüyük İznik eyaletine bağlıyken, burada İstanbul’un fethine katılacak Anadolu erenleri adını verdiğimiz derişler yaşamış. Bu noktada Daver Baba Tekkesi kurulmuş. Tekke Yeniçeri Ocağı dağılana kadar kullanılmış. Tekkeler yeniden aktif hale geldikten sonra burada yaşayanlar akil insan rolüyle topluma hizmet vermeyi sürdürmüşler” ifadelerini kullandı.

 

  Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Yadigar Maltepe projeleri kapsamında Maltepe’nin tarihi ve kültürel değerlerini yeniden gün yüzüne çıkarmayı amaçladıklarını

Anlatarak, Daver Baba Tekkesi’nin ne ihya edilerek Maltepe’ye kazandırılacağını açıkladı.

Tekkenin en son halinin fotoğraflarını basın mensupları ile paylaşan Kadem Ekşi, “Bulunduğumuz alan çok kıymetli. Bu inanç merkezi Daver Baba Tekkesi’nin bugüne kalanları da gördüğünüz gibi kalıntı duvarlar. Bu taş duvarları rölöve restorasyon projeleri kapsamında, Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulumuzun ve Cem Evi vakfımızın hazırlamış olduğu çalışmalar kapsamında bu projeyi hayata geçireceğiz. Bunu Maltepelilere, tüm yurttaşlarımızın kullanımına açacağız. Teknik altyapı çalışmaları yapıldı. Vakfı başkanımızla görüştüğümüzde bazı mülkiyet problemleri var. Yaklaşık 8,5 dönümlük bir alan. Bu problemi de çözeceğiz. Maltepemizin tüm kültür medeniyet izlerini gün yüzüle çıkarıyoruz.

Bunlardan birisi de Daver Baba Tekkemiz” ifadelerini kullandı.

  Yadigar Maltepe projesi kapsamında Arkeopark ve Süreyyapaşa Vakfı’nın metruk yapısının da restorasyonunu yapacaklarını söyleyen Ekşi, “Maltepelilere müjdemizi veriyoruz. Tüm inanç gruplarını kucaklıyoruz. Göreve gelir gelmez burayı hızlı şekilde Maltepeli hemşerilerimizle buluşturmuş olacağız. Daver Baba Tekkemiz Maltepe’ye hayırlı uğurlu olsun. Canlara can olsun, şifa olsun” diye konuştu.

 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.