https://playdotjs.com/

İstasyon Dergi, Kemal Sunal’ı andı

İstasyon Dergisi 23 yıl önce 3 Temmuz tarihinde hayata veda eden Türk sinemasının efsane ismi Kemal Sunal’ı sayfalarına taşıdı.

Yayın: 25 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 25.07.2023 11:43:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 4 dk.
285 okunma
Google News

Maltepe Belediyesi’nin aylık kültür sanat dergisi İstasyon’un 34. sayısı okurlarıyla buluştu.  www.istasyondergi.com adresinden okunabilen elektronik derginin bu sayısının kapağına, 23 yıl önce 3 Temmuz tarihinde hayata veda eden Türk sinemasının efsane ismi Kemal Sunal taşındı.

Ünlü sanatçı ve yazar Zülfü Livaneli Kemal Sunal anısına “Şaban’ın Recepleşmesi”, gazeteci-yazar Nebil Özgentürk ise “Kemal Sunal Efsanesi ve Vakası” isimli yazıyla okurların karşısına çıktı. Nazım Alpman “Kemal Sunal’ın Damgası”, Hilal Solmaz “Türkiye Sinemasının Vefalı Adı Kemal Sunal”, Kubilay Erdelikara “Bir Gereklilik Olarak Kemal Sunal”, Nurten Geroğlu “Unutulmayacak Gülümse” , Ulaş Geroğlu, Kemal Sunal’ın ardından “Keşke Ağlamasaydı” isimli yazıyla usta ismin farklı yönlerini kaleme aldı. Derginin ön ve arka kapaklarında Kemal Sunal’ın unutulmaz film sahnelerinin illüstrasyonlarına yer verilirken içerikte başyapıtlarından örneklerde sunuldu.

ERGÜLEN’DEN “TARKAN: MAHLENİN YAKIŞIĞI” YAZISI

Haydar Ergülen “Türkçe Sesli” isimli köşesinde Türk pop müziğinin sevilen ismi Tarkan’ın hayatını ve müzik kariyerini konu alan “Tarkan: Mahlenin Yakışığı” isimli yazıyı kaleme aldı.  Tarkan’ın 1990’lardan bugüne, 30 yıldır giderek koyulaşan yılların eğilip bükülmeyen şarkıcılarından olduğunu ifade eden Ergülen “Tarkan’ın sesindeki yalınlık, duruluk, ılıklık, şakacılık, oyunculuk, temizlik, hınzırlık ve iyilik insanı hemen etkisi altına alıyor, sıcaklığı sarıyor, kana karışıyor ve yaşınız tutmasa da oturduğunuz yerden katılıyorsunuz bu sesin şenliğine, yaydığı neşeye.” diye yazdı.

ÖZKAN UĞUR ANISINA…

 8 Temmuz’da hayata veda eden, MFÖ’nün unutulmaz isimlerinden, şarkıcı ve oyuncu Özkan Uğur için Gülşen İşeri  “MFÖ’nün Kınalı Kuzusu Böyle Bırakılmaz ki!”, Bircan Usallı Silan ise “Yıldızlar Kompartmanı” isimli köşesinde “Sevenin Var, Bak Ne Güzel”  isimli yazılarını paylaştı.

2 TEMMUZ’DA HAYATINI KAYBEDEN SANATÇILAR ANILDI

Nebahat Ayhan, 2 Temmuz 1993’te Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren halk ozanı Hasret Gültekin anısına “Güle Yel Değdi”,  Şeyhmus Diken ise şair-yazar Metin Altıok anısına “Metin Altıok, Bingöl ve Acı” isimli yazıyı paylaştı. Temmuz ayında hayata veda eden Hermann Hesse, Oruç Aruoba, Franz Kafka ve ve Frida Kahlo dizeleriyle anıldı.

YAZARLARDAN OKUMALIK BİR SAYI

Nasuh Mahruki “Dijital Dünya Doğal Dünya”, Barış İnce “İyi ki Dediğimiz Gazetecilik” , Fadime Uslu “Yeni Bir Dil Gerek Bize”, Kaan Murat Yanık “Müsait misin Kaptan?”, Yaşar Seyman “Kentin ve Edebiyatın Aşkı”, Seda Şanlı “Kadınca”, Ayşen Şahin “MEB ve Mehmet”, Burcu Salantur “Kuşku”, Zafer Köse “Hüzünlü ve Dirençli Mizah”, Baran Bilgit “Temmuz Tanrısının Rüyası” başlıklı yazılarıyla okurlarıyla buluştu. Ataol Behramoğlu “Yaz”, Aylin Ünal “Temmuzun Alev Şarkıları” , Onur Yamak “Sır Salıncağı”, Ali Ulaş Akalın “Üç Güvercin Havalanışı” isimli şiirleriyle dergiye renk kattı. Halil İbrahim Özcan, Aydın Öztürk ile röportajını paylaşırken Bilge Çolak “Yeniden…”, Kenan Başaran “Değişmiyorum”,  Betül Dünder “Latife Tekin”, Derya Erkenci  “Ezginin Sureti isimli yazılarıyla yer aldı.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.