https://playdotjs.com/

Fuad Rzayev, Mehriban Aliyeva’ya seslendi

Ünlü iş Adamı ve Hayırsever Fuad Rzayev, Azerbaycan'ın çıkarları için Mehriban Aliyeva’ya Müracaat Etti.

Yayın: 26 Mayıs 2023 - Cuma - Güncelleme: 26.05.2023 00:09:00
Editör - editor
Okuma Süresi: 3 dk.
284 okunma
Google News

Moskova’da yaşayan tanınmış bir iş adamı ve hayırsever olan, aslen Azerbaycanlı olan ve “Ağdam” taburunun tam destekçisi olan Fuad Rzayev, cumhurbaşkanı birinci yardımcısı Mehriban Aliyeva’ya seslendi.

Fuad Rzayev’in dilekçesinin tam metni şöyle;

Azerbaycan Cumhuriyeti 1. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mehriban Aliyeva’ya. Saygı değer Mehriban Hanım!

Ben, Fuad, Rzayev Bakü’de doğup büyüdüm. Ben bir iş adamıyım. Birinci Karabağ savaşı sırasında Ağdam taburunun bir yıl boyunca tüm ihtiyaçlarını kendi imkanlarımla karşıladım.

O yıllarda Azerbaycan sinemasının gerilediğini gördüğüm için “Bəxt üzüyü” filminin tek ve tam sponsoru oldum ve yaratıcı faaliyetlerine de katıldım.

Şu anda Karabağ’da büyük inşaat çalışmaları yapılıyor. Bugün yaşımdan dolayı aktif işlerle uğraşamayacak olsamda, Moskova’nın en güzel yerlerinden birinde inşa edilen Uluslararası Azerbaycan Üniversitesi‘nin büyük binasının ve arsasının satışından elde edilecek geliri “Yashat” Fonduna aktarmaya karar verdim.

diğer kamu fonları. Bununla birlikte, tüm belgeler şu anda Azerbaycan Ceza kanun’un 213.2.2 Maddesi gereği (büyük miktarda yapıldığında vergi kaçakçılığı), 308.2 (Resmi yetkilerin kullanılması ciddi sonuçlara yol açtığında), 311.3.1 (Rüşvet almak) uyarınca , önceden gizli anlaşma yapan bir grup insan veya organize suç örgütleri, 311.3.2 (tekrarlanan komisyon durumunda), 311.3.3 (toplu komisyon durumunda), 312.2 (Rüşvet veya bir görevli tarafından bilerek yasa dışı eylemlerde bulunması nedeniyle tekrar tekrar rüşvet verilmesi) 29.cu madde (Suç işlemeye teşebbüs) ve aranan eski rektör Ermeniler aracılığıyla Fransa’da siyasi göçmen adı altında saklanan ve artık onun bilimsel ve siyasi lideri haline gelen hain Elshad Abdullayev‘dır. parasını Ermeni fonlarına aktarmıştır.

ABU’nun Moskova şubesi’nin açılmasında emeği geçen bir emekli olarak bu binayı ve arsayı Vatanıma bağışlıyorum, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mehriban Aliyeva‘nın bu konuyu kontrol altına almalarını talep ediyorum.

Piyasa değeri 100 milyon olan bu mülkün alınmasını ve devletimizin ihtiyaçları için, Karabağ savaşında şehit olan Askerlerin aileleri ve sağlığını kaybeden gazilerimiz için kullanılması.

Bu 100 milyon mal, Hain Elshad Abdullayev adına olduğu ve devletin vergi borcunu ödenmesi gerektiği için kanunen el konulması gerekmektedir.

Çünkü eminim ki yakında bu bina ve arazi Elshad Abdullayev‘in Ermeni ortakları tarafından ele geçirilecektir.

Azerbaycan bürokratik mercileri çok yavaş işlemesi nedeniyle söz konusu 100 milyon fon Azerbaycan’a değil, Ermenistan’ın bütçesine gidecek. ben buna karşıyım Çünkü bu fonlar ABU’nun öğrenci kabulünde toplanıyor.

Bu davayı Cumhurbaşkanı’ndan saklayanlar ve halen Elshad Abdullayev‘in çıkarlarını gözetenler, her biri hakkında detaylı bilgilerin olduğunu bilmeliler.

Lütfen bu mülkün bir Azerbaycanlıya helal olduğunu bile bile bu parayı Anavatanımıza iade etmemize yardımcı olunuz!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.