https://playdotjs.com/

İmamoğlu’ndan kumpas tepkisi

Ekrem İmamoğlu, “İstanbul'un yeniden ihmale, ihanete, israfa dönmeye tahammülü yok; dönmeyecek. Eşitlik ve adalet yolunda, hep birlikte yürümeye devam edeceğiz.” dedi

Siyaset Yayın: 26 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 26.02.2024 00:05:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 6 dk.
103 okunma
Google News

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Çatalca Belediye Başkan adayı Erhan Güzel ile birlikte, “Çatalca Avrupa Yakası Müteferrik 1 İçme Suyu Temel Atma Töreni ve Halk Buluşması”na katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran coşkulu kalabalık, İmamoğlu ve Güzel’e sevgi gösterilerinde bulundu. Tören ve buluşma, İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’nın Çatalca özelinde yaptıkları ve yapacakları hizmetleri anlattığı konuşmayla başladı. Dr. Başa ve Güzel’in ardından Çatalcalılarla buluşan İmamoğlu, “Atık su konusu da Çatalca'da önemli bir konu. Ve atık su sorununu çözmek için, su baskınlarını önlemek için, artan içme suyu ihtiyacını karşılayabilmek için Çatalca'da İSKİ projelerimize 1 milyar 200 milyon lira civarında yatırım yapıyoruz. Tamamladığımız ve devam eden projelerin toplam bedeli, 2 milyar 500 milyon lira. Bu rakam, Çatalca tarihinde hiçbir zaman Çatalca'ya yapılmış bir yatırım değil. Bu yatırımı biz yaptık, yapmaya devam ediyoruz” dedi.

 

“İKTİDARIN ORTAYA KOYDUĞU AHLAK, İYİ AHLAK DEĞİL”

 

Çatalca Belediye Başkanı’nın, ilçede yaptıkları hiçbir temel atma ya da etkinliğe katılmadığını belirten İmamoğlu, “Ben, hayata şöyle bakıyorum. Bu makamlar, gelir geçer. Benim şu anda bulunduğum makam, çok kutlu bir makam. Kadim şehrimizin önemli bir makamı. Bu makamın sahibi, bu şehrin 16 milyon insanı. Çatalca'nın belediye başkanlığı makamının da sahibi Çatalcalılar. Bazıları şöyle düşünüyor olabilir: O makam, ona kimin tarafından verildiyse, o makamın sahibi de o zannediyor olabilir. Değil sevgili kardeşim, değil. Makam milletin, milletin. Millete ait olan makamın hakkını verirken, insanların siyaseti, şusu, busu seçimden öncesinde kalır. Seçim biter, sonra hizmet yolculuğu başlar. Bu hükümet atmosferi değiştirdi. Bunlar iklimi değiştirdi, ahlakı değiştirdi. Ama onların ortaya koyduğu ahlak, iyi ahlak değil. Onun peşinden gidenin hali yaman. Biz, milletin yolunun peşinden gidiyoruz. Bizim yolumuz o” ifadelerini kullandı.

 

“KANAL İSTANBUL DENEN DOĞAL FELAKET KAYNAĞINI BU MİLLETİN BAŞINA AÇMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

 

Çatalca özelinde yaptıkları hizmetleri detaylandıran İmamoğlu, özetle şu konuşmayı yaptı:

 

“Çatalca'nın tarım alanlarına, ormanlarına, Çatalca'nın güzelim doğasına, meralarına göz dikmiş birileri de var. Tarıma saygı duymayan birileri de var. Ağızlarına almasalar da Kanal İstanbul denen ihanet projesiyle beraber Silivri'ye, Çatalca'ya uzanan alanları kontrolsüz bir biçimde, dehşet bir sürece taşıma gayretinde olanlar var. Bu, İstanbul'un sonu demek olur. Onlara karşı çok uyanık olmak ve el birliğiyle karşı durmak mecburiyetindeyiz. Bunlar ‘Gündemimizde yok’ diyorlar. Sakın inanmayın. Bunlar, seçimden önce her kılığa girerler. Bunlar, her türlü renge bürünürler. Bunlar, asıl niyetlerini gizlemeye çalışan insanlar. Ama ilk fırsatta harekete geçirecekler. Zaten ‘yapmayacağız’ demiyorlar; diyemiyorlar. Öyle çevrelere öyle sözler, öyle vaatler verdiler ki; yapmak mecburiyetindeler. Onun için sandıkta ne olacağız? Birlik olacağız, birlik. Kanal İstanbul denen büyük doğal felaket kaynağını, milli güvenlik sorununu bu milletin başına açmalarına izin vermeyeceğiz. Bu şehre muhafızlık yapacağız. Onlar talanla, yalanla, iftirayla hayatlarını sürdürsünler. Onlar israfla gündeme geldiler. Biz, icraatla gündeme geldik.”

 

“MİLLETİN PARASINI, MİLLETE DAĞITIYORUZ; DAHA DA ÇOK DAĞITACAĞIZ”

 

“Onların döneminde hangi parselde, kime daha fazla imar verilirdi; öyle konuşuldu. Biz ise, 4,5 yıldır Halk Süt'le, Anne Kart’la, kreşlerle, eğitim desteği ve burslarıyla…. 100 bin üniversite gencine bu kardeşiniz, ekip arkadaşlarıyla beraber -helali hoş olsun- 7 bin 500 lira burs verdik bu sene. Seneye, 100 bin gencimize 15’er bin lira vereceğiz. Bu zor günlerde, bu dar günlerde, başımıza yoksulluğu bela etti bu hükümet. Paramızı pul etti. Emeklimizi fakir eyledi. Biz, elimizden gelen katkıyı, fedakârlığı yapacağız. Niye biliyor musunuz? Onların derdi başka, ama bizim derdimiz ne biliyor musunuz? Milletin parasını, millete dağıtıyoruz, millete. Önümüzdeki dönemde daha çok dağıtacağız. Tek asgari ücretle geçinen evlere, tek emekli maaşıyla geçinen evlere, yıllık 10 bin lira pazar desteği vereceğiz. Bu haneler, Halk Ekmek büfelerinden ücretsiz olarak günde bir ekmeğini alacak. Tek asgari ücretle geçinen hanelerdeki bir kişiye, tam 10 bin lira da ulaşım desteği vereceğiz. Yeni evli çiftlere, evlenecek çiftlere sağlamakta olduğumuz evlilik desteğini -ki biz başlattık- 30 bin liraya çıkaracağız. Ve bunu, İstanbul genelinde, bu beş yılda 100 bin çifte çıkaracağız. İhtiyaç sahibi, lise ve üniversite öğrencisi gençlere, yılda iki defa kıyafet kuponu desteği sağlayacağız.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.