https://playdotjs.com/

Esin Köymen halkla buluştu

Maltepe’nin ilk kadın başkan adayı Esin Köymen’in CHP’lilerle parti merkezindeki buluşmasına vatandaşlar da ilgi gösterince mitinge dönüştü.

Siyaset Yayın: 29 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 29.01.2024 11:36:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 3 dk.
127 okunma
Google News

CHP'nin Maltepe Belediye Başkan adayı Esin Köymen olarak açıklandı. Esin Köymen, Bugün CHP İlçe Başkanlığına gelerek partililerle buluşacaktı, ancak vatandaşlar da ilçe binasına akın edince Köymen'in partili buluşması mitinge dönüştü.

Önceki İstanbul Büyükkent Mimarlar Odası Başkanı olan Esin Köymen, CHP'nin Maltepe Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasının ardından, Bugün partililerle ilçe başkanlığında biraraya gelerek;

''45 yıllık Maltepeli olarak ülkemizin ihtiyaçlarına kalıcı çözümler üretmek üzere Talip olduğum bu görevde belediye başkan adayı olarak karşınızda bulunmaktan onur duyuyorum" diyerek sözlerine başladı.

"Uzun yıllardan beri Mimarlar Odası çatısı altında partimizin ilgili kurumlarında kent suçlarına karşı kamusal oranların korunması ve kent dayanışması üzerine mücadele ettim. Bu günden itibaren sizlerle birlikte çok daha güçlü ve inançlı bir biçimde bu görevi sürdüreceğiz. Maltepe, yaklaşık 530.000 kişilik nüfusu ile tarihi, ekonomisi, sosyal, kültürel ve politik açıdan İstanbulumuzun şüphesiz en kıymetli ilçelerinden biridir.

Maltepemizin ve Maltepe'lilerin park, yeşil alan, sosyal ve kültürel tesisler, ulaşım hizmetleri ve barınma ihtiyaçlarını bilen bir kardeşiniz olarak bu ihtiyaçların karşılanması için yapacağımız çalışmalarda bana canı gönülden omuz vereceğinizden hiç şüphem yoktur. Tüm bu ihtiyaçlarımız doğrultusunda başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere ülkemizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, dayanışmalar ve meslek odaları ile dayanışma içerisinde çalışacağız.

Bildiğiniz üzere tam bir yıl önce 11 ilimizi etkileyen 6 ve 20 Şubat depremlerinde afet öncesi alınmayan önlemler ve sonrasında yapılması gereken çalışmaların yapılmaması sebebiyle binlerce yurttaşımızın hayatını kaybetmesine tanık olduk. Bilimsel verilerle öngörülere dayanılarak beklenen Marmara depreminin etkileyeceği en büyük il olan İstanbul'da afet öncesi ve sonrası hazırlıklar kapsamında büyükşehir belediyemizin başlatmış olduğu ve devam ettirdiği sürecin bir parçası olarak Maltepemizi afete hazırlıklı hale getirmek önceliğimiz olacaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan 100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti, kadını toplumda yok sayan anlayışın karşısında büyük bir devrim yaparak, Mimarlarımız Leman Cevat Tomsu, Münevver Belen, Doktor Safiye Ali, Avukat Süreyya Ağaoğlu ve daha nice kadınların toplumun her alanında güçlü ve lider olmasının yolunu açmıştır.

Bu devrimin ışığında Cumhuriyetimizin yüzünce yılını kutlarken, kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkından aldığım güçle Maltepenizin ilk kadın Belediye Başkanı olacak olmanın heyecanını yaşıyorum.'' diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.