https://playdotjs.com/

Hedef daha dirençli İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum: "İstanbul’umuzu hep birlikte dirençli hale getireceğiz. İstanbul, trafik işkencesinden, riskli bina tehdidinden sizin oylarınızla kurtulacak" dedi

Siyaset Yayın: 11 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 11.03.2024 11:27:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 10 dk.
75 okunma
Google News

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Üsküdar Yavuztürk Mahallesi’nde Anahtar Teslim Töreni’nde vatandaşlara seslendi.

Kurum, “Üsküdar’ımız, bugün bizlere İstanbul’un yeniden emin ellere geçeceğini müjdeliyor. Üsküdar, işte ben buradayım diyor. Üsküdar bugün ‘İstanbul muradına erecek’ diyor. Üsküdar’ımızın 33 mahallesinden koşarak bu meydanı dolduran her bir kardeşime ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasına başladı.

Yavuztürk Mahallesi’nde inşa edilen yeni yuvaların hayırlı olmasını dileyen Kurum, “Yavuztürk Mahallemizde inşa ettiğimiz yeni sıcak yuvalarınızı sizlere teslim ediyoruz. Anahtarlarını teslim ettiğimiz bu yuvalarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ben burada oturacak tüm kardeşlerimize yeni evlerinde huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum. Haneniz şen, yuvanız bereketli olsun.” diyerek sözlerine devam etti.

 

 

64 gündür ‘Sadece İstanbul’ diyerek yüz binlerce vatandaşla kucaklaştıklarını sözlerine ekleyen Kurum, “Şunu net bir şekilde gördük. İstanbul, artık kararını vermiştir. Üsküdar artık tamam demiştir.

31 Mart’ta ne olacağını bilmek isteyenler gelip şu meydanın coşkusunu görsün. Bu meydan; ‘Reklam belediyeciliği değil, Gerçek Belediyecilik’ diyor. İnşallah 31 Mart’ta Üsküdar, Cumhur İttifakı diyecek, Murat Kurum diyecek, Hilmi Türkmen diyecek. Sandıklarda İstanbul’un rekorunu kıracak.” ifadelerini kullandı.

“Hep milletimizle birlikte yol yürüdük, milletimizle birlikte o inşalarımızı, eserlerimizi yaptık”

“Hilmi Başkanımızla vatandaşımız bizi nerede görmek istiyorsa orada olacağız.” diyen Kurum, “Çünkü biz hep o anlayışla çalıştık. Nerede bir sel, nerede bir yangın, nerede bir afet varsa orada olduk. Orada hızlı bir çalışma yaparak vatandaşlarımızın elini sımsıkı tuttuk. O eli, o işler bitene kadar, vatandaşımızın yüzü gülene kadar bırakmadık. Hep milletimizle birlikte yol yürüdük, milletimizle birlikte o inşalarımızı eserlerimizi yaptık. Aynı anlayışla sahada olacağız. Bizi arayanlar hiçbir zaman bahanelerin, iftiraların arkasında bulamayacaklar. Bizi arayanlar dedikoduların tarafında bulamayacak. Biz bir elimizle Yavuztürk mahallesindeki evlerimizi dönüştürürken bir elimizle Yavuztürk’e metro getireceğiz. Bir elimizle gençlerimizin geleceğini inşa ederken diğer elimizle vatandaşımızla bir olup Yavuztürk’ün geleceğini inşa edeceğiz. Biz hep böyle çalıştık.” dedi.

“Bu yalancı ve tembel başkan nerede kendine bir gelecek görse oraya çöktü, ama İstanbul’u unuttu”

Mevcut İBB yönetiminin 5 yılda sadece 5 bin konut inşa edebildiğini belirten Kurum, “Biz bakanlığımız döneminde sadece Üsküdar’da 15 bin konutu başkanımla el ele vererek dönüştürdük. Orada milletimize söz verdik, o sözleri tuttuk. Bu kardeşiniz İstanbul’da 80 bin konutu dönüştürürken, sadece Üsküdar’da 15 bin bağımsız bölümde kentsel dönüşüm yaparken bunlar buraya tek bir çivi çakmadı. Hemşehrilerimizin canı bunların umrunda değil. Bu yalancı ve tembel başkan kar yağdı İstanbul’dan kaçtı, sel oldu İstanbul’dan kaçtı. Kaçtı da kaçtı. Nerede kendine bir gelecek görse oraya çöktü, ama İstanbul’u unuttu. 31 Mart’ta bu kötü gidişata artık dur diyeceğiz.” diyerek sözlerine devam etti.

“Biz yaptıklarımızla konuşuyoruz, yapacaklarımızı anlatıyoruz.” diyen Kurum, “Asrın felaketinde 11 ilde 180 bin konutun temelini biz attık. Elâzığ depreminin ardından yaptığımız konutlarla milletimize huzurlu ve güvenli bir yaşamı biz sunduk. İşte Elazığ’da, Malatya’da yaptığımız tek bir TOKİ konutumuz dahi asrın felaketinde yıkılmadı. Manavgat’ta büyük yangın sonrası 1 yıl geçmeden yaptığımız yeni sıcak yuvaları biz teslim ettik. Kastamonu’daki büyük sel felaketi sonrası Bozkurt’u kısa sürede yeniden biz ayağa kaldırdık.

CHP’nin yönettiği İzmir’de de bir deprem oldu. Aynı anlayış yine oradaydı. Tarihinde bir dönüşüm işi yok, bir proje yok, eser yok. Eserleri çeşme açılışından, heykel açılışından öteye gidememiş. Yine biz o depremde milletimizle birlikte İzmir tarihinin en büyük dönüşümünü yaptık. Vatandaşlarımıza sağlıklı konutları biz kazandırdık. Giresun’da sel felaketinin ardından Dereli’yi adeta yeniden inşa ettik.” şeklinde konuştu.

“İstanbul’umuzu hep birlikte dirençli hale getireceğiz”

1 Nisan’dan itibaren İstanbul’a doğal afetlere karşı koruyacaklarını, İstanbul’u hep birlikte dirençli hale getireceklerini söyleyen Kurum, “Türkiye’nin en büyük bütçesiyle 5 yılda İstanbul’a sadece 5 bin konut yapan bir Başkanın bırakın makamına gitmeyi, sokağa bile çıkamaması lazım. Ama yüzleri

 

kızarmıyor. Sempozyum var, kentsel dönüşüm yok. Reklam var, kentsel dönüşüm yok. Konser var, eğlence var, kentsel dönüşüm yok. Ortada deprem gerçeği var başkan yok, plan yok, proje yok, hazırlık yok. Biz de diyoruz ki İstanbul’da 1 Nisan’da kentsel dönüşüme başlıyoruz. 650 bin konut projemizi gereksiz görenlere rağmen biz İstanbullu hemşerilerimizi yeni ve güvenli yuvalarına kavuşturacağız. Biz hep eserden, hizmetten yana olduk. Şöyle geçmiş 22 yıla baktığınızda biz milletimizin nerede ihtiyacı varsa hep orada olduk. İnşallah yine milletimizin yanında olacağız.

Herkes müsterih olsun. Bizim 1 Nisan’dan itibaren gecemiz gündüzümüz İstanbul olacak. İstanbulluların canı da malı da bize emanet olacak. Deprem başta olmak üzere İstanbul’umuzu tüm doğal afetlere karşı koruyacağız. İstanbul’umuzu hep birlikte dirençli hale getireceğiz.” dedi.

“İstanbul’un kaynaklarını kendi gelecekleri için harcıyorlar”

Mevcut yönetimin İstanbul’un kaynaklarını kendi gelecekleri için harcadıklarının altını çizen Murat Kurum, “Bunlar bu kadar ilgisiz, bu kadar beceriksiz, bu kadar liyakatsiz bir ekip. Bakın çok net söylüyorum, İstanbul’un kaynaklarını kendi gelecekleri için harcıyorlar. İstanbul’un sorunlarını çözmek adına hiçbir irade koymadıkları gibi ‘İsrafı Bitirdik’ deyip o tabelalara 350 milyon lira para harcıyorlar. İki günlük konsere 550 milyon lira para harcadılar. Hani verilen sözleri ne oldu, Yavuztürk’ün dönüşümü, imar problemi ne oldu? Onları unuttular.” sözleriyle konuşmasına devam etti.

İBB yönetiminin İstanbul dışında her türlü gündemle meşgul olduğunu ifade eden Kurum, “Oysaki beş yıldır boş polemiklere ayırdığı vakti İstanbul’a ayırsaydı bugün; aslına yakışır bir İstanbul’da yaşıyor olabilirdik. Beş yıldır tatile ayırdığı vakti İstanbul’a ayırsaydı, bugün; daha güzel bir İstanbul’da yaşayabilirdik. Beş yıldır reklama ayırdığı bütçeyi kentsel dönüşüme ayırsaydı, bugün; daha dirençli bir İstanbul’da yaşayabilirdik. Beş yıldır yabancı ülkelerin temsilcilerine ayırdığı vakti İstanbul’a ayırsaydı, bugün; çilesiz bir İstanbul’da yaşayabilirdik. Bugün İstanbul’umuzun trafik çilesinin çözülmemesinin en büyük sebebi işte bu ilgisizliktir, ihmalkarlıktır. Bu tembel, kibirli başkan kendi siyasi ikbali için yaptığı görüşme ve kulis yoğunluğundan İstanbul trafiğinin yoğunluğunu unuttu. Siz, İstanbul’un sorunlarını ikinci plana atarsanız, bunun sandıkta cevabını alırsınız.” dedi.

“İstanbul, trafik işkencesinden, riskli bina tehdidinden sizin oylarınızla kurtulacak”

“Bu yalancı başkan artık bizim dil sürçmelerimizden medet umuyor.” diyen Kurum, “Sosyal medyada orada burada bize laf yetiştirmeye çalışıyorlar. Neymiş efendim dili sürçtü, şöyle oldu, böyle oldu. Biri de çıkıp Murat Kurum İstanbul’un sorunlarını çözemez diyebiliyor mu? Diyemiyor. Murat Kurum, İstanbul'u depreme dayanıklı hale getiremez diyebiliyor mu? Diyemiyor. Murat Kurum, İstanbul’un trafik sonunu çözemez diyebiliyor mu? Diyemiyor. Hiçbiri Murat Kurum İstanbul'a hak ettiği ve özlediği hizmetleri veremeyecek diyebiliyor mu? Diyemiyor, diyemez de. Çünkü onlar da bal gibi biliyor ki bu kardeşiniz, 1 Nisan itibarıyla verdiği sözleri tutacak; İstanbul’un bütün sorunlarını teker teker çözecek.

Ve buradan diyorum ki; İstanbul, trafik işkencesinden, ulaşım eziyetinden sizin oylarınızla kurtulacak. İstanbul, riskli bina tehdidinden sizin oylarınızla kurtulacak. İstanbul, metro yetersizliğinden, taksi probleminden sizin oylarınızla kurtulacak. İstanbul, su tarifesi adaletsizliğinden sizin oylarınızla kurtulacak. İstanbul, kreş yetmezliğinden, yaşlıya duyarsızlıktan, engelliyi umursamazlıktan sizin oylarınızla kurtulacak. İstanbul, rahat, huzurlu, kolay ve yaşanabilir bir şehir olacak. İstanbul, sizin oylarınızla İstanbul olacak.” sözleriyle konuşmasına devam etti.

31 Mart seçimlerinde iki farklı anlayışın yarıştığının altını çizen Murat Kurum, “Bir tarafta kendi ikbali için İstanbul’un kaynaklarını çarçur edenler varken diğer tarafta İstanbul’a bu 5 yılda 350 milyar lira yatırım yapan kardeşiniz var. Bir tarafta Cumhuriyet Halk Partisi kongrelerini dizayn etmeye çalışırken İstanbul’un kaynaklarını harcayanlar var, diğer tarafta da İstanbul’un geleceği adına gece gündüz çalışacak adresiniz var. İşte böylesi önemli bir seçimde hep birlikte İstanbul’umuz için, çocuklarımız için en güzelin, en iyinin peşinden koşalım.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Kurum’a törende Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir, MHP Üsküdar İlçe Başkanı Naim Özcetekin, Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez eşlik etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.