https://playdotjs.com/

“Vizyonumuz yenilikçi yerel yönetim”

CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Deniz Erzincan “Yenilikçi bir yerel yönetim vizyonu sunmak için yola çıkıyorum” dedi

Siyaset Yayın: 18 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 18.12.2023 00:01:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 6 dk.
190 okunma
Google News

Maltepe Belediyesi Belediye Meclisi eski üyelerinden Deniz Erzincan CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

CHP Maltepe İlçe Merkezi’nde partililerle buluşan Deniz Erzincan aday adaylığı sürecini ve projelerini paylaştı.

Deniz Erzincan’ın aday adaylığı açıklaması şöyle;

Bu ilçenin yükünü çeken Maltepe'nin tüm güzel insanları; hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.  Bugün, Maltepe Belediye Başkanlığı aday adaylığımı siz değerli dostlarım ve partililerim ile paylaşmak için buradayım.

Sizler gibi Anadolu'nun her yerinden Maltepe’mize yerleşmiş bir ailenin çocuğu olarak 1977'de Erzurum’da doğdum. Akdeniz Üniversitesinde Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik bölümünde, İstanbul Üniversitesinde Tarih bölümünde eğitim aldım. İnşaat sektöründeki yöneticiliğimin yanında, 1996'dan beri partimizin bir neferi olarak, ilçe yöneticisi ve meclis üyesi görevlerinde bulundum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Huzurlarınızda eşime ve aileme teşekkür etmek isterim.

Bugün, cumhuriyetimizin aydınlanma yolunda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet  İnönü'nün izinden giderek, Bülent Ecevit, Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu liderliklerinin ardından bayrağı teslim alan genel başkanımız Sayın Özgür Özel önderliğindeki sosyal demokrasi mücadelesine katkı sunmak için karşınızdayım. Bu yol, yeni değil; zorluklarla, fedakarlıklarla dolu bir yol. Ancak biz Maltepe örgütü olarak bu yolda her zaman bir olduk, iri olduk, diri olduk.

Hak, hukuk ve adalet mücadelesinde milyonlara umut olan 7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ve dinamik, cesur liderliğiyle partimizi daha da ileriye taşıyacak olan Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e de saygılarımı sunuyorum.

2019'da İstanbul büyük bir değişim yaşadı. Sayın Ekrem İmamoğlu liderliğinde “Her şey çok güzel olacak” dedik ve oldu. Ekrem İmamoğlu’nun liderliğinde İstanbul'a getirilen sosyal demokrat belediyecilik anlayışı, benim için ilham kaynağıdır.

Vizyon ve Projeler

2024 yılına doğru ilerlerken, Türkiye'ye yeniden umut olmak ve cumhuriyetin ikinci yüzyılına uygun, yenilikçi bir yerel yönetim vizyonu sunmak için yola çıkıyorum. Maltepe'yi, adaletli, şeffaf ve vicdanlı bir yönetim anlayışıyla yönetmeyi hedefliyoruz.

Ulaşım ve Trafik Sorunlarına Çözümler: Maltepe'nin ulaşım ve trafik sorunlarına yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler sunacağız. Etkili toplu taşıma sistemleri ve alternatif yol çözümleriyle trafik akışını rahatlatacağız. Yenilikçi ulaşım projelerimizle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa çözümler sunacağız.

Çevre Dostu Maltepe: Yeşil alanları çoğaltarak, Maltepe'yi doğa dostu bir cennete dönüştüreceğiz. Atık yönetimi ve sürdürülebilir enerji kullanımını teşvik ederek çevresel ayak izimizi azaltacağız.

Ekonomik Kalkınma: Gençlerimize ve küçük işletmelerimize odaklanarak, yerel ekonominin canlanmasını sağlayacağız. Mehmet Ali Büklü'nün üretim odaklı politikalarını benimseyerek, yerel üretimi ve istihdamı artıracağız.

Altyapı Yenilemesi: Maltepe'nin altyapısını modernleştirerek, yaşam kalitesini artıracağız. Sağlam, güvenli ve teknolojik altyapı projeleriyle Maltepe'yi geleceğe hazırlayacağız.

Eğitim: Eğitim, toplumsal gelişimin temelidir. Okullarımızı ve eğitim kurumlarımızı destekleyerek, her çocuğun kaliteli eğitim almasını sağlayacağız. Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve öğrencilerimizin maddi zorluklarla karşılaşmadan eğitimlerini sürdürmelerini sağlamak önceliğimiz olacak.

Gıda Güvenliği ve Erişilebilirlik:

Ahmet İsvan'ın Halk Ekmeği modelini temel alarak, temel gıda maddelerine erişimi kolaylaştıracağız. Uygun fiyatlı ve kaliteli gıda seçeneklerini herkes için erişilebilir kılacağız.

Kentsel Dönüşüm: Maltepe'nin yaşanabilirliğini artırmak için kentsel dönüşüm projelerini öncelikli hale getireceğiz. Güvenli, sağlam ve modern yapıların inşası ile hem şehrimizin görünümünü güzelleştirecek hem de vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükselteceğiz. Maltepe'ye rant odaklı değil, insan odaklı yaklaşacağız.

Kadın ve Çocuk Dostu Politikalar: Kreş sayısını arttırarak, kadınların iş hayatına katılımını kolaylaştıracağız. Çocuklarımızın çağdaş eğitim almasını sağlayacak, onların sosyal ve kültürel gelişimlerine destek olacağız.

Katılımcı Belediyecilik: Murat Karayalçın'ın kent kooperatifleri modelini, katılımcı belediyecilik anlayışıyla uygulayacağız. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun halka hizmet vizyonunu benimseyerek, projelerimizi örgütümüzle paylaşıp, istişare ederek seçim bildirgemizi hazırlayacağız.

Bu yolculukta, sorgulanabilir, denetlenebilir ve üretici bir belediyecilik örneği ortaya koyarak Maltepe'yi yeniden inşa edeceğiz. Gençlerimiz maddi durumları olmadığı için yetersiz beslenmek ve kötü eğitim almak zorunda değil. Maltepeli gençlerimizi açlığa ve yoksulluğa teslim etmeyeceğiz.

Ben, Maltepe'nin bir evladı olarak, sizlerin duası ve desteğiyle bu göreve talibim. Sizlerin iş birliği, desteği ve önerileri olmadan başarıya ulaşamam.

Hep birlikte çalışacak, hep birlikte kazanacak, hep birlikte yöneteceğiz.

Sözlerimin hiçbiri lafta kalmayacak, birbirimizin aynası olacak, birbirimizi eleştireceğiz. Tek kişinin himayesi altında olmayacağız. Nasıl ki seçime örgüt olarak girip yine örgüt olarak kazanıyorsak, bu bütünlüğü yönetim kadrolarında da göstereceğiz. Beraber karar alıp, beraber uygulayacağız. Maltepe'nin sokaklarında dolaştığımızda, insanlar bizi gördüğünde "bunlar bizim çocuklar" diyecek. Size söz veriyorum.

Konuşmama Metin Eloğlu’nun Hadi Uyan diyen bir şiiriyle son vermek istiyorum:

Hadi uyan

Aydınlığa çık da çil gözlerin ışısın

İlkyazlar sıcağı biriksin yüreğine

Yoksul olsan da uyan

Garip olsan da uyan

Madem ki güzelsin, güzeli yaşatmak için

Madem ki iyisin, iyiliği yaşatmak için

Madem ki umutlusun, umutu yaşatmak için

Uyan Maltepe

Kazanacağız, kazanacağız, mutlaka kazanacağız hem Maltepe’yi hem de İstanbul'u bir kez daha kazanacağız.

Yaşasın aydınlık demokrasi mücadelemiz, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!

Hepinize teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.