https://playdotjs.com/

Kadir Toprakkaya'dan Göztepe!

Gazeteci Kadir Toprakkaya aralıksız olarak 70 yılı aşkın süredir yaşadığı Göztepe'yi anlattı

Kültür Yayın: 05 Nisan 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 05.04.2023 13:39:00
Editör - editor
Okuma Süresi: 2 dk.
238 okunma
Google News

Bünyesinde barındırdığı pek çok özellik nedeniyle İstanbul’un özel semtleri arasında yer alan Göztepe'nin kitabı yayımlandı. K-İletişim Yayınları'ndan "Ağaların, Paşaların, Efendilerin Diyarı Göztepe" adıyla çıkan kitap, Gazeteci Kadir Toprakkaya tarafından yazıldı.

Kitap, geçmiş yıllarda Prof. Dr. Bedi Şehsuvaroğlu ve Eğitimci-Yazar Celal Özcan tarafından yazılan iki Göztepe kitabından sonra Göztepe’yi anlatan üçüncü  kitap oldu. Göztepe’de aralıksız olarak 70 yılı aşkın süredir aynı sokakta yaşayan Kadir Toprakkaya, kitap ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Göztepe’nin nasıl kurulduğunu, neden önemli ve değerli bir semt olduğunu anlatmaya çalıştım. Kitap, ev sahipliği yaptığı 120’den fazla Osmanlı paşası, bir o kadar Cumhuriyetimizin generalleri, başbakanları, bakanları, vekilleri, valilerinden izler taşımaktadır.

Ayrıca kitap, evini yangında kaybeden bir aileyi dönüşümlü olarak aylarca evlerinde misafir edip, evlerini yeniden yaptıran, evlenmesi geciken bir komşu kızının mutlu yuva kurmasını sağlayan, karısına kaba davranan bir başka komşusunu ikaz eden mahalle kültürünün en yüksek düzeyde yaşandığını gözler önüne sermektedir. Daha da önemlisi, dünyanın hiçbir yerinde olmayan, bir kuyumcu titizliği ile dantel dantel işlenmiş Göztepe köşklerinden bahsetmektedir. O köşklerden az sayıda kalanı bugünlere ulaşmıştır. Onlara rastladığınızda bu kitabı hatırlayacak, bir kez daha göz atma ihtiyacı hissedeceksiniz.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.